Rüzgar gibi geçti

Dünya moda devlerine ev sahipliği yapan Fashionable ıstanbul organizasyonu, önceki gün düzenlenen Genç Tasarımcılar, Vivienne Westwood ve Missoni defileleri ile sona erdi.

Haberin Devamı

Pazar gününün açılışı, LaSalle Academy mezunları ve ıSMEK öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Genç Tasarımcılar şovu”yla yapıldı. Cavalli, Ferragamo, Westwood, Missoni ve Ferre markalarının temsilcileri önünde kreasyonlarını sergileyen genç tasarımcılar arasında manken Sanem Hakkı da vardı.
ıstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da izlediği bu defilenin ardından, Vivienne Westwood’un “Anglomania” markasının 2010 koleksiyonu tanıtıldı. Modanın punk kraliçesi Westwood, “Türkiye, ürünler ve moda anlamında çok nitelikli bir ülke. ıleride ıstanbul çok önemli bir yerde olacak. Burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

Kırmızı halıda ünlü tasarımcının ürünlerinden tercih etmiş isimler de yoğunluktaydı. Çevreci yaklaşımıyla bilinen Vivienne Westwood’un defilesinde ayrıca, 2007 yılında Galler Prensi tarafından yağmur ormanlarının yok olmasını yavaşlatmak amacıyla başlatılan “Prensin Yağmur Ormanları Projesi” için imza toplandı.

Onur konuğu Bruce Willis

Pazar gününün son defilesinde, ıtalyan markası Missoni’nin daha önce Milano Moda Haftası’nda sergilenen 2010 ilkbahar yaz kreasyonu podyuma çıktı. Missoni ailesinin de katıldığı defilede gözler, onur konuğu Bruce Willis ve eşi Emma Heming’in üzerindeydi. Defilenin başlama saatinde alana gelen ünlü aktör ve eşi, basın mensuplarına dudak dudağa poz verdi.
Fashinonable ıstanbul organizasyonunu gerçekleştiren Hakan Baykam, Organicum’un sahibi terapist Işık Kırgız ve topmodel Bar Refaeli, defileleri birlikte izledi. Katılımcılar ve davetliler, defilelerin ardından soluğu Angelique’te aldı. Willis ve Heming, Dolmabahçe’den
Ortaköy’e yatla geçti.
Sinem VURAL

Haberin Devamı

İzmir’den İstanbul’a

Ege Sanat Merkezi, 17 yıldır ızmir’de sürdürdüğü sanatsal eğitim hizmetini ıstanbul’a da taşıdı. “Artistic Nokta by Ege Sanat” isimli yeni eğitim merkezi, geçtiğimiz gün kapılarını açtı. Göktürk’ün en hareketli yeri olan Sinasos ış Merkezi’nde hizmet verecek olan Artistic Nokta by Ege Sanat’ın açılışı, sanat tutkunlarını da bir araya getirdi. Suzan Kardeş, Coşkun Demir, Vedat Sakman ve Emel şenocak’ın da aralarında bulunduğu davetliler, gün boyunca süren dans gösterileriyle keyifli saatler geçirdi.

Haberin Devamı

Pazarcı çocuklar

Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi, 31 Ekim-1 Kasım günleri arasında özel ve devlet okullarından gelen 7-14 yaş arasındaki çocukları ağırlayacak. Etkinlik kapsamında, Türkiye’de ilk kez çocukların çocuklara satış yapacağı bir pazar yeri kurulacak.

Terzi kendi söküğünü dikemezmiş!

Modacı kardeşler Ezra ve Tuğba Çetin, kendi markalarıyla yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da isimlerini duyurmaya başladı. Yarattıkları kreasyonlar ile beğeni toplayan ikili, geçtiğimiz gün bir davete birlikte katıldı. Kardeşler kıyafet seçimleriyle ilgi çekiciydi, ancak Tuğba Hanım’ın taytının ön kısmı sökülmüştü.

Başar’la sohbet

Kürşat Başar, yazdığı kitaplar ve sunduğu programlar kadar hoş sohbetiyle de bilinen bir isim. Anlattıklarıyla karşısındakilerin keyifli zaman geçirmesini sağlayan Başar, bu akşam Derishow Fulya’daki sohbet etkinliğinde olacak. ‘Siyah’ rengin edebiyatta, sinemada ve müzikteki yansımalarından bahsedecek.

Haberin Devamı

Bir Nokta açıldı

Didem Çapa ve Banu Konyalı’nın Tepebaşı’nde açtıkları Bir Nokta Sanat Galerisi, hizmete girdi. Galeri çeşitli sanatsal objeler, tasarım ürünleri, takılar, BNG butiği ve promosyon malzemeleri ile ziyaretçilerine farklı seçenekler sunuyor. Çapa ve Konyalı, “Bir Nokta ile Türk sanatı ve tasarımının dünyada hak ettiği yere gelmesi ve patentli, markalı ürünlerin oluşma sürecine katkı sağlamayı hedefliyoruz” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları