Rüyada öfke ve korku ifadeleri

Televizyonda yabancı bir dizide, basketbol maçına çıkmaktan korkan bir çocuğa antrenörü “Vazgeçmemelisin. Korkunun nedenlerini bul, ona bir yüz çiz ve yüzüne bir tokat atıp onu dağıt” diyordu.

Haberin Devamı

İşte rüyalarımızda, tam da bunu yapıyoruz.
Rüyalarımızda, farkında olarak ya da olmayarak, farkında olduğumuz ya da olmadığımız gizli korkularımız, endişelerimiz, arzu ve isteklerimiz değişik sembollerle bir yüz çizip, bize kendilerini tanıtıyorlar. Bu anlamda, rüyada gördüğümüz hayvanlar, bunların arasında en güçlü simgelerden.
Rüyada gördüğünüz bir hayvan sizi korkuttuysa, gereksinim duyduğunuz arzu ve isteklerinizden korktuğunuzu, eğer onu öldürüyorsanız bu arzu ve isteklerinizi kontrol altına aldığınızı ya da almak istediğinizi gösterir. Bazı durumlarda, temel ihtiyaçlarınızı (cinsel anlamda) yok saydığınızı da ifade edebilir.
Rüyada bir hayvanın saldırısına uğramak, sosyal ilişkilerde, rüyayı gören kişiye uygulanan ya da kişinin çevreye uyguladığı öfkeli, ihtiraslı (cinsel olarak), saldırgan tepkileri ifade eder.
Rüyada gördüğünüz yavru hayvanlar, karakterinizin çocuksu yönlerini gösterirken, evcil hayvan görmek, üzerinde çalıştığınız bir konuya dikkatli ve hassas yaklaşmanız gerektiğine işaret eder.
Eğer rüyanızda gördüğünüz yaralı bir hayvansa, etrafınızda bulunan birisine ciddi bir hasar vermiş ya da biri tarafından gereksiz yere incitilmiş olmalısınız.
Rüyanızda gördüğünüz ağlayan tavşan, istemeden kırdığınız biri ya da hak etmeden kırılan kalbiniz olabilir. Veya kanlar içinde yatan aslan, parçalanan gururunuz ya da kırılan cesaretinizdir.
İnsanların sizi anlamasını istiyorsanız, önce siz kendinizi anlamalısınız. Rüyalarınızda gördüğünüz hiçbir figürü geçiştirmeyin, hayat geçiştirmeye gelmez.
Tüm güzel rüyalarınız gerçek olsun.
Sevgi ile kalın.


 

Yazarın Tüm Yazıları