Rüya sembolleri

Biraz da genel sembollerden bahsedelim... Bugünkü yazımı, son günlerde gelen rüyalarda ortaya çıkan bazı sembollerin genel açıklamalarına ayırdım, umarım hoşunuza gider.

 NUH’UN GEMİSİ: Rüyada Nuh’un gemisini görmek, aile planlaması ve doğum kontrolü yapmakla ilişkilendirilir. Rüyayı gören kişinin son dönemde fazlaca doğaüstü olaylarla ilgilendiğine dikkat çekiyor da olabilir.

 İNATÇILIK: Rüyasında inatçılık yaptığını gören kişi, gerçek hayatında daha esnek davranması gerektiğine dair uyarı alıyordur. Geleneksel yorumunda inat etmek, kötülükle ilişkilendirilir ve iyi bir rüya değildir.

 VASİYET: Rüyada vasiyet hazırlamak veya okumak, kişinin yaşamında meydana gelmiş ya da gelecek köklü değişikliklere dikkat çeker. Geleneksel yorumunda, sağlıklı ve mutlu bir hayata, güzel bir sonla ölüneceğine işaret eder.

 FABRİKA: Ruhun evini sembolize eder. Rüyayı gören kişinin hayat biçimine göre farklı anlamlar içerir. Bazıları için üretkenliğin ve iş hayatına bakışın simgesidir. Bazılarının rüyasında ise rüya sahibinin rutin, kendini tekrar eden hayatına dikkat çekiyor olabilir. Geleneksel yorumunda, kişinin kendini dünyevi işlere fazlaca kaptırdığı ya da ticari kazanç elde edileceği anlamına gelir. 

BIÇAK: Rüyada görülen bıçak, rüyayı gören kişinin saldırgan yönlerine, birikmiş öfkesine ya da çevresinde bulunan saldırgan kişilere dikkat çeker. Kişi rüyasında bıçakla bir şeyler kesiyorsa, bir ilişkiden kurtulma veya özgür kalma isteği bilinçaltından sinyal gönderiyor olabilir. Geleneksel yorumunda evlilik, güçlenmek ya da kişiyi hayretler içinde bırakacak olaylarla karşılaşmak şeklinde yorumlanır.

 ZAMK (YAPIŞTIRICI): Rüyasında zamk gören kişi, yaşama kuvvetle sarılmış birisidir ya da ona tutunmak için arayış içinde olmalıdır. Bir diğer yorumu, rüyayı gören kişinin vazgeçemediği alışkanlıklar ve bağımlılıklar şeklindedir. 

VERGİ: Kişinin rüyasında vergi ödediğini görmesi, o kişinin maddi-manevi ağır yükümlülükler altında olduğunu ve bu yükümlülüklerin oluşturduğu baskıyı işaret eder.

 ÖRÜMCEK: Örümcek, dişi ve şefkatli duyguları gösterir. Rüyanın seyrine göre, kişinin çevresindeki tuzaklara dikkat etmesi gerektiğine işaret edebilir. Geleneksel yorumda, din bütünlüğü göstergesidir.
Yazarın Tüm Yazıları