Ruhban Okulu hikayelerinden bıktık…

Emin olun artık bıkkınlık verdi. İktidar partisine mensup kişilerin son yıllarda en çok spekülasyonunu yaptıkları konu, Ruhban okulunun açılmasıdır. İktidara geldiklerinden bugüne kadar, hesaplarsanız yüzlerce defa, hemen hemen aynı yanıtları vermişlerdir. Artık yetti ya açsınlar veya bu konuyu hiç ağızlarına almasınlar.

Haberin Devamı

Emin olun artık bıkkınlık verdi.

 

İktidar partisine mensup kişilerin son yıllarda en çok spekülasyonunu yaptıkları konu, Ruhban okulunun açılmasıdır.

 

İktidara geldiklerinden bugüne kadar, hesaplarsanız yüzlerce defa, hemen hemen aynı yanıtları vermişlerdir. Artık yetti ya açsınlar veya bu konuyu hiç ağızlarına almasınlar.

 

-       Ruhban okulunun açılmasının önemi...

-       Ruhban okulunun mutlaka açılacağı, ancak bir türlü formül bulunamadığı...

-       Ruhban olunun Türkiyenin uzun vadeli çıkarları açısından yararları...

-       Ruhban okulunun bu yıl içinde açılmasına çalışıldığı...

 

Hep bunları dinledik.

 

Haberin Devamı

Hatta bir ara kulaklarımıza “Biz istiyoruz, ancak askerlere bir türlü kabul ettiremiyoruz” sözleri fısıldandı. Çok iyi biliyorum, zira bana söyleyleri tanıyorum.

 

Ancak nedense hiçbir zaman kesin adım atılamadı.

 

Geçen hafta, önce Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, ardından AB Başmüzakerecimiz Egemen Bağış tekrar konuyu açtılar. Yine, Ruhban okulunun öneminden söz ettiler ve açılması gerektiğini anlattılar.

 

İşte beni bıktıran da bu... 2002’de ilk duyduğumda, kendi kendime “Bravo şu AKP’ye” demiştim.

 

Artık diyemiyorum, aksine sinirleniyorum.

 

Adeta bizlerle alay ediyorlarmış gibi geliyor...


DOĞRU İSE, GÖCEK KURTULUR, YOKSA...

 

Dünkü Hürriyet’te Doğan Haber Ajansının Mustafa Sarıipek imzalı bir haberini okudum.

 

Özel Çevre Koruma Kurumu  (ÖÇKK) DaireBaşkan Vekili Ahmet Özyanık, hazırlanmakta olan Kıyı Yönetim Planındaki önlemleri açıklamış.

 

Okurken gözlerime inanamadım:

 

Haberin Devamı

-       Göcek’te artık her isteyen, istediği yere demir atıp haftalar boyunca kalamayacak.

 

Koya belirli sayıda tekne girebilecek, belirli yerlere demir atabilecek, ağaçlara bağlanamayacaklar. Mapaveya şamandıralara ip atıp aynı yerdeancak bir haftakalınabilecek.

 

-       Teknelere sintine koşulu gelecek, atıklarını denize bırakamayacaklar.

 

Deniz Temiz/ TURMEPA’nın hem denetim, hem de temizlik konusundaki rolü arttırılacak, bu şekilde hem denizin, hem de kıyıların pislenmesi önlenecek.

 

Ahmet Özyanık yalan söylemez, ancak daha şimdiden, Göcek’in kirlenmesinde en çok etkili olan günübirlikçi teknelerin tepkilerini duyuyor gibiyim. Ancak, çaresi yok onlar da uyum sağlayacaklar.

 

Haberin Devamı

Yeter ki, bürokrasi ve siyasiler geri adım atmasalar. En basit itirazda hemen tutum değiştirmeseler.

 

Göcek, bu ülkeye Allahın bir lütfudur. Böylesine bir güzelliği başka yerde bulamazsınız. Bu zenginliği mutlaka korumak ve kollamak zorundayız. Birkaç magandaya veya kentleşememiş, çevre temizliğinin ne kadar önemli olduğunu bilmeyen tiplere teslim olmamalıyız.

 

Bu köşeyi okuyanlar bilir, ben Göcek’e girip ve kalışların da paralı olmasını öneririm. Böylesine bir cennet’e giren yerli ve yabancıların, karşılığını ödemeleri de gerekir. Dünyanın bir çok yerinde de durum böyledir.

YARAMANCI’YA TESLİM EDİN

 

Verin Göcek’i TURMEPA’ya, kuralları siz koyun ancak uygulamayı bürokrasiye bırakmayın. TURMEPA kadar disiplinli, bilinçli ve “karnı tok” yani rüşvetsiz çalışabilecek başka hiçbir mekanizma oluşturamazsınız.

 

Haberin Devamı

TERMEPA’nın yeni Başkanı Yaramancı’da, ayrıca böylesine güç bir iş için biçilmiş kaftandır. Devleti bilir, başarılı bir iş bitiricidir.

 

ÖÇKK’yı dikkatle izleyeceğiz.

 

İnşallah, ağzımıza bir parmak bal çalınmamıştır...

BAKAN AKDAĞ, SİGARA YASAĞINDA GERİLEMEYİN...

          

İki hafta kaldı. 19’undan itibaren kapalı yerlerde artık sigara içilmeyecek.İktidar partisi bugüne kadar sıkı duruyor.

          

Ben korku içindeyim. Zira, hep böyledir. İktidarlar dramatik adımlar atmaya hazırladıklarında, kamu oyundan gelen cılız tepkilerden dahi korkarlar ve geri adım atarlar. Bu defa da aynı durumla karşı karşıya kalacağımızdan çekiniyorum. Hele, sigara lobilerinin baskılarını düşünürsek, bugüne kadar yasak konusunda esnekleşme beklemek gerçekçidir.

Haberin Devamı

          

Ancak bakıyorum, sağlık bakanı Akdağ sağlam duruyor.

          

Bu yasağın gerçekten tutmasının tek yolu var. O da, iktidarın uygulama konusunda çok titiz davranması ve bizlerin (sigara içmeyenlerin) mücadeleye bizzat destek vermemizdir.

          

Nasıl destek vereceğiz biliyor musunuz ?

 

Restoranda veya kapalı bir yerde sigara içeni gördüğümüzde tepki göstererek. Örneğin, ben hangi restorana gitsem, patronuna hep aynı şeyi söylüyorum: “ Sizi çok seviyorum, ancak 19 temmuz’dan sonra buraya geldiğimde sigara içen olursa ve sizlerin de bunu hoş görüyle karşıladığınıza tanıklık edersem, polise şikayet edeceğim”.

 

Emin olun yapacağım.

 

Yeter ki, Akdağ 19’una kadar sıkı dursun...

BU KARGAŞADA, ASIL KAZANAN TARAF OLDU...

 

Gazeteler genelde, eskiden çanak çömlek dağıtıp tiraj alırlardı. Şimdilerde de daha çok kitap-film filan dağıtıptiraj desteği elde ediyorlar.

 

Son dönemde bunun tek istisnası TARAF Gazetesi oldu.

 

Yayına başladığında tirajı 4-5 bin civarındaydı... Arka arkaya kimsenin yayınlayamadığı bazı haberleri manşetine çıkarınca 10 binlere tırmandı ve yılı 30 bin tirajla kapattı.

 

Ardından, kimselere gelmeyen bilgi ve belgeler, TARAF’ta yerbulduğunu görünce, manşetler daha da renklendi ve bugünkü tirajı 60 bin civarında. Yani sadece haber “promosyonuyla” neredeyse 10 misli bir gelişme kaydettiler.

 

İlk aylarında zar zor maaş verebiliyorlar, hatta kapanma olasılığından söz ediliyordu. Sonra tiraj patlamasıyla birlikte yüzler güldü, cepler doldu.

 

Demek ki, tiraj sadece çanak çömlek olmadan da arttırılabiliyormuş.

RTÜK ARTIK ÖPÜŞME SÜRESİNE DE KARIŞIYOR

 

İçimden bağırmakve “Size ne kardeşim. Bir televizyon programındaki öpüşme sahnesinin uzunluğunda mı size soracağız?” demekgeldi.

 

Neymiş Aşk-ı Memnu -‘daki ünlü5 dakika 30 saniya süren sevişme sahnesi Türk aile yapısına aykırı imiş.

 

Ne zamandan beri namus bekçiliği yapmaya başladınız?

 

5 dakika 30 saniye öpüşünce, namus elden mi gidiyor? 3 dakika olsa, namusumuz mu kurtulacak?

 

Yoksa sizin asıl niyetiniz TV’lerdeki tüm öpüşme sahnelerini yasaklamak mı?

 

Biliyorum, elinizden gelse yasaklayacaksınız, ancak henüz cesaret edemiyorsunuz. Yapımcılar ve kanalları korkutarak, giderek kapalı, dindar motifli programlara kayılmasını istiyorsunuz.

 

Büyük hataediyorsunuz.Sizin gibilerin aldığı kararlar AKP’ninşeriatçı damgası yemesine yol açıyor. Belki farkında değilsiniz, ancak kendiiktidarınızın bindiği dalları kesiyorsunuz.


NICK BAIRD GİDİYOR...

 

Bazı Büyükelçiler vardır, gelişleri de gidişleri de haber olur. Bunlardan biri de İngiltere’nin Büyükelçisi Nick Baird, süresidoldu ve gidiyor. Ankara’da bulunduğu sürece, sadece Türkiye ileİngiltere arasındaki ilişkileri yönetmekle kalmadı, Türkiye’deki çeşitli kurumları da çalışma alanına soktu. Başarılı kariyerine yeni bir yıldız takmış oldu.

NERMİN BEZMEN’İN EN HOŞ KİTABI...

 

* Bu kadar içten, bu kadar hoşbir kitapla karşılaşacağımıbilmiyordum. Nermin Bezmen, yılbaşında kaybettiğieşi Pamir’e yazmış bu kitabı. 34 yıllık aşk’larını anlatıyor. “Bizim Gizli Bahçemiz’ hem “Bak, Pamir, hatırlıyor musun nasıl birbirimizi sevmiştik diyor, hem de “Sen gittikten sonra bak neler oldu?” diyor.

 

Bazı bölümleri acıklı, diğer bölümleri çok hoş ve çok içten yazılmış bir kitap. Zaten “Beni, herkesi sevdiğinden ve kendinden fazla seven erkeğe, Pamir’ime” diye ithaf etmiş ve tadına doyum olmaz bir eser yaratmış.                                                                     *

 

* CAN TÜRK’ ün MİT İtirafları’nın 3 üncü baskısı Doğan Kitap’tan piyasaya verildi ve tabii Ercan Gün’ün imzasını taşıyor. Önceki baskılara oranla farkı yeni belgelerin eklenmesi. Behçet Cantürk, üzerinde çok spekülasyon yapılan biri ve Ercan Gün olaya çok ilginç yeni açılar getiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları