Ricky Martin, Jodie Foster’a destek çıktı

Haftaya uykusuz başladık. Pazar Altın Küre için sabahladıktan sonra bir-iki saat uykunun ardından Şahan Gökbakar’ın Celal ile Ceren’inin basın gösterimi vardı.

Haberin Devamı

Celal ile Ceren’i sonraya bırakıp, Altın Küre’yi çevirmeye başlıyorum.
Hâlâ en çok Kuzuların Sessizliği ile hatırladığımız Jodie Foster’ın cinsel tercihiyle ilgili açıklamaları geceye damgasını vurdu.
Meğer yıllar boyu yakınındaki herkese açıklamış bu durumu. Halka arzı için de Altın Küre’yi seçmiş!
Eşcinsellik ve emeklilik sinyallerinin aynı konuşmada geldiğini düşündük önce. Ama Foster tören sonrasında gazetecilere emekliye ayrılmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi. Aman yanlış anlaşılmasın!
Bu arada Foster’ın bu konuşmasından sonra 2010 yılında eşcinsel olduğunu açıklayan Ricky Martin ona arka çıktı. Twitter’a şimdi Jodie Foster’ın zamanı olduğunu, insanın kendisini tam hazır hissettiğinde bu açıklamayı yapmasının en doğrusu olduğunu yazdı.
Lincoln, 7 dalda aday olup Daniel Day-Lewis En İyi Erkek Oyuncu ödülüyle yetinmek zorunda kalınca olanlar oldu tabii.
Ama üzülmeyin, bu müthiş Amerikan propagandası Altın Küre’de atladığı ödülleri 12 dalda aday olduğu Oscar’da toplar.
Ben Affleck’in Argo ile En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödüllerini alması tabii ki herkesi şaşırttı.
Kendisini bile. “Ödülün ne olduğu çok önemli değil ama isminizin Steven Spielberg, Ang Lee, Kathryn Bigelow ve Quentin Tarantino ile anılması muhteşem” dedi. Ama Ben Affleck adam gibi adam.
En İyi Animasyon için Frankenweenie dururken, Brave’e ne oluyor pek anlamadım. Altın Küre’yi bu fazlasıyla cesur kararından dolayı kınıyorum.
Michael Haneke’nin ödül avcısı Aşk’ı (Amour) beklenen ödülünü aldı. Her fırsatta tavsiye ettiğim Aşk için geç kalmış değilsiniz. Halen vizyonda.
8 Şubat’ı bir kenara not edin. Altın Küre’de hayal kırıklığı yaşasa da Lincoln ve Bin Ladin’in yakalanma öyküsü Zero Dark Thirty, o tarihte vizyona girecek.
Altın Küre’de 3 ödül birden alan, Hugh Jackman, Anne Hathaway’li Sefiller için ise 3 Mart’ı beklemek gerek. Evet, haklısınız, böyle işkence görülmedi!

Haberin Devamı

Kadınlar söze, erkekler melodiye

Pazar Kelebek için Ozan Çolakoğlu ile öyle uzun konuştuk ki, bazı bölümler buraya kaldı. İşte Ozan’ın ağzından müzik dünyasına ait satır başlıkları...
- Melodi mi, sözler mi?
- Ben melodiye daha çok dikkat ediyorum. Bir şarkıyı çok severim ama söyle deseler söyleyemem, sözleri sonradan dinledikçe dikkatimi çeker. Ama kadınlar daha çok söze, erkekler melodiye önem verir diye de bir şey var.
- Türkiye’de müzik ne alemde?
- Kısıtlamalar, dünyadan uzakta kalı-
yor olmamız, dans müziğini fazla takip edemememiz beni düşündürüyor. İnsanların kulağı alışmadığı için yapımcı da, solist de “bize yakın bir şeyler yapalım” demeye başlıyor. Bu durumu sevmiyorum.
- Sahne mi aranjörlük mü daha çok para kazandırıyor?
- Ortalamaya vurursak sahne daha iyidir. Aranjelerden aldığım para karşılığında günlerce çalışıyorum ama sahnede bir-iki saat için daha fazla para alıyorum.
- “01”de klip ya da şarkı sıralamasında zorlandın mı hiç?
- Evet, sıraya koyamadım ve bir ara bıraktım, herkes kendi şarkısına klip çekti, radyolar hepsini birden çalmaya başladı. Üç ayda tükendi albüm.
Şimdi Yalın’la klip çekeceğiz. Tarkan’la Hadi Bakalım’a klip çekelim diye konuşuyoruz.
- “02”de kimler olacak, albüm ne zaman geliyor?
- Öncesinde enstrümantal bir albüm yapmak istiyorum.
Onun adı ne olur bilmiyorum ama... “02” ise mayıs gibi çıkar. Özkan Uğur ve Nilüfer kesinleşen isimler.

Yazarın Tüm Yazıları