Plajda sadelik IN allar-güller OUT

EYVAH ki ne eyvah! Bikini sezonu açıldı. Bu gerçeği, daha çok vakit var diye inatla kabul etmiyordum ama zaman su gibi aktı gitti, yaz geldi, tatilciler bavul hazırlıklarına başladılar bile.

Allahtan uzun yaz tatillerine imkan vermeyen bir işim var ama insan düşünmeden duramıyor. Buyrun bakalım, mayo mu bikini mi? Ha bir de her sene değişen bir deniz modası var.

İlk ikoncan Ivana Sert

Deniz modası deyince aklıma gelen ilk isim Ivana Sert! İşadamı Yurdal Sert’in eşi. Onu ilk ikoncan olarak tanıdık. Sonradan modacı kimliği ile karşımıza çıkıverdi. Geçen yaz mayo ve bikinileri plajlardaydı. Bu yaz da, yine kemerli mayoları, deri süet parçalı mayokini ve kalın bantlı bikinileri ile medyada görmeye başladık. Hatta geçen haftalarda vizyona giren Sex and The City 2 filminde de onun mayoları kullanılmış. Filmde meşhur dörtlüyü, Ivana Sert tasarımı işlemeli, son derece süslü mayokiniler, bikinilerle görebilirsiniz. Tamam, şık ve albenisi var bu modellerin belki ama ben tatilde sadelikten yanayım.

Yılın trendy plaj terliği

Tatil nedir? Rahatlama, dinlenme, arınma. Elbette özenli olmak gerekiyor ama biraz da rahat olmak lazım. Ben sevmiyorum şıkır şıkır plaj modasını. Ve çok mutluyum ki bu yıl, plaj modası da 80’lere çevirdi yüzünü. Dümdüz, sade, tek renk mayolar var bu yaz. Geçtiğimiz hafta oğullarımla baş başa çıktığım Fethiye tatilinde denizden çıkmak bilmedim... Şöyle bir baktım da etrafıma, herkes olabildiğince doğaldı. Derin Mermerci mesela, kahverengi Havainas terliklerini hiç ayağından çıkartmadı. Gece, gündüz onlar vardı ayağında. Şimdi Derin Mermerci giyiyor diye pahalı bir terlik olduğunu düşünmeyin. Bu plastik parmak arası terlikler 9.99 dolara satılıyor Amerika’da. Hanımlar bu yazın trendy plaj terliği belli oldu!
Günden güne daha da sadeleşen Demet Kutluay’ı da dümdüz siyah mayosuyla gördüm tatil boyunca. Allı güllü mayolardan, payetli, boncuklu bikinilerden çok daha şık ve asildi. Fethiye’de gördüğüm kadarıyla bu yaz tek omuzlu ve straples mayolar çok moda olacak. Bütün modeller dümdüz. Pastel renkler hakim. Toz pembeler, uçuk yeşiller, bebek maviler. Her zaman olduğu gibi asil siyah, tahtını korumaya devam ediyor.

Ankara ve ‘More’ moda!

Tatile çıkmadan önceki akşam Ankara’da çok özel bir geceye davetliydim. İncek Garden’da, More Dergisi’nin düzenlediği White Stars Night. Adı gibi her şey beyazdı o gece. Ankara akşamı tabii, püfür püfür. Çimlerin üzerinde nefis, beyaz ağırlıklı bir dekor, koltuklar, fenerler, çiçekler. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Valeler bile beyaz giyinmişti. Hatta o kadar ki, şarabın bile beyazı içildi o gece. Hem de geçen seneki gibi bol buzlu olanından. Neşet Güne, Nagihan-Sefa Çol, Esin-Ertuğrul Gürel, Barış Aydın, Yasemin-Kaan Asena ve Ankara cemiyet hayatının pek çok önemli ismi oradaydı ve yine herkes şıklık yarışındaydı. Yalnız itiraf edeyim, o gecenin en şık erkeği Neşet Güne, en şık kadını ise Eda Durkan’dı. Sevgili Neşet Vakko imzalı lacivert beyaz borsalino ceketi ve beyaz kasketiyle gecenin en iddialı erkeğiydi. Eda’yı ise o gece Ezgi giydirmiş. Ezgi Uzunöz! Bayılıyorum Ankaramızın bu bıcır bıcır tatlı tasarımcı kızına. Davetlerde sık sık karşılaştığımda kendi tasarımlarıyla öylesine şık ve çizgi dışı görüyorum ki, her seferinde kendisine takılmadan duramıyorum. Cemil İpekçi ile beraber şehit çocuklarını okutmak amacıyla muhteşem bir defile hazırladığını biliyorum. İpekçi ilk defa bir tasarımcıyla aynı platformda yer aldı. Diyorum ya hep, başarı tesadüf değil. Çalışan, üreten, istekli, hevesli insanlar mutlaka başarıyı yakalıyorlar.

Organik koleksiyon

Ezgi şu sıralar Merve Helvacıoğlu,Özge İçkale, Aynaz Özkaşıkçı,Dilara Kalgay gibi isimleri giydiriyormuş. Geçen gün anlattı. Organik kumaşlardan özel bir koleksiyon hazırlamış. Aynı dernek için çalışan Tarkan’la ortak projede yer alacakmış. Tarkan da modelliğini yapacakmış. Ezgi’ciğim, Tarkan modelliğinde hazırlayacağın koleksiyonla oyna şıkıdım şıkıdım, herkes tasarımcı görsün!
Tasarımcı dedim de... Geçen hafta İstabul’da Bebek Şenliği’ndeydim. Galatamoda’daki tasarımcılar da Bebek Şenliği’ne katılmışlardı.. Rana-Berna Canok, Elif Cılızoğlu, Bahar Korçan gibi birçok tasarımcı, bir kez daha ürünlerini sergileme fırsatı bulmuşlardı. Ve esas bomba ne biliyor musunuz? Galatamoda bu eylül Ankara’ya da geliyormuş! Artık bizim Ezgi de katılır, döktürür tasarımlarını. Eee İstanbul görsün, Ankara’dan nasıl tasarımcı çıkarmış!

TUHAF bir kitap!

BU arada tatilde üç tane kitap okudum. Ama bir tanesini soluksuz bitirdim: Ertuğrul Özkök’ün Tuhaf adlı kitabı! Özkök başına gelen doğaüstü olayları anlatmış, biraz da hayat,ölüm,alınyazısı kavramlarını sorgulamış. Kitap çok farklı, adı gibi tuhaf ama elinizden de bırakamıyorsunuz. Hepimiz başımıza gelen bazı olaylara anlam bulmakta zorlanırız ya, işte onları anlatmış. Elinden düşen bir kitabın tesadüfen açılan sayfasında yazanların kendisine birer mesaj olduğunun farkına varmasından, çocukluğunun İzmir’inde arkadaşlarıyla girdiği bir mağarada gördüğü ve defterine not ettiği harflerin seneler sonra karşısına çıkmasını heyecanla okudum. Siz de benim gibi sorgulamadan, inanarak okuyacaksanız, şiddetle tavsiye ediyorum. Ve her zaman olduğu gibi, haftaya görüşünceye dek, neşe dolu, keyif dolu bir hafta diliyorum!
Yazarın Tüm Yazıları