Pamir' in otopsi raporu açıklandı mı?

Nisan başında kaybolan ve 24 saat sonra yan evin havuzunda cansız bedenine ulaşılan Pamir Dikdik' in otopsi raporu merak ediyorum.

Haberin Devamı

Olayı hatırlarsınız... 6 Nisan' da İstanbul Sarıyer' de Pamir' in kaybolduğu ortaya çıktı. Ailesinin duyurularıyla birlikte konu sosyal medyada yer alınca, imkanı olan herkes aramak için seferber oldu. Beklenilenin çok ötesinde insan Pamir' i bulmak için olay yerine akın edince konuyu siyasi polemiklerle ilişkilendirmeye dahi çalıştılar.

Konunun bu kısmı iyi niyetin suistimainden başka bir şey değil. Pek çok insan sanki kendi evladı, yakını kaybolmuşçasına hareket ederken, olay siyasi denmesini ayıplıyorum.

Daha önce kaybolduğu, yerinde duramayan kıpır kıpır bir çocuk olduğu söylenen Pamir' in cansız bedenine 24 saat sonra yan evin havuzunda ulaşılınca herkes "nasıl oldu" sorusunu sordu haliyle. Soruşturmayı yürüten savcı Levent Çağıl' ın darp izine rastlandmasığına dair yaptığı bir açıklama var. Sonrasında ise konuyla ilgili tek bir gelişme yok gözüküyor.

Haberin Devamı

Pamir' in kaybolma olayıyla aynı günlerde Kars' ta kaybolan 9 yaşındaki Mert' in ise soruşturması tamamlandı ve detaylar kamuoyunda geniş yer aldı. Yakınlarının yanından nasıl uzaklaştığı, daha sora başına gelen talihsizliklerin hepsi tüm ayrıntılarıyla yankı buldu. Ne yazık ki bir kaçırılma ve tecavüz olayıydı. Zanlının yakalanrak hapse girmesiyle konu sonuçlandı.

Ancak Pamir Dikdik' in suda boğulduğuna dair bir izlenime kapıldığını ifade eden savcının açıklamasından başka bir açıklama yok. Olayda kimlerin ihmali var? Çocuk o havuza nasıl düştü? Ölümü nasıl gerçekleşti? Hiçbir detaya rastlanılmıyor.

Bir çocuk kayboluyor ve İstanbul ayağa kalkıyor.

Bulmak için yüzlerce insan Sarıyer' i karış karış arıyor.

Konu siyasi çekişmeler alet edliyor.

Ancak yetkililer konuyu aydınlatan açıklama yapılmıyor.

üzerinden 5 ay geçmiş, otopsi raporuna dair tek bir gelişme yok.

Haberin Devamı

Amacım acılı ailenin yarasını deşmek değil. Aksine, kendi evladı kaybolmuşçasına arama-kurtarma çalışmalarına katılanlara, katılamayıp yüreği ağzında bekleyenlere bir açıklama yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Başta savcı Levent Çağıl olmak üzere, soruştırmayı yürütenlerden Pamir' in ölüm nedenini açıklamlarını istiyorum. Kamu oyunda bomba etkisi yaratmış bir olay gölgede kalmamalı, Pamir' in otopsi raporu açıklanmalı.

Yazarın Tüm Yazıları