Özel okul sahibi Gülan’ın yeni heyecanı

Haberin Devamı

Cem Gülan, ODTÜ Makina Mühendisliği’nin ardından 1985 yılından itibaren Üsküdar’daki Özel Doğan Lisesi ve İlköğretim Okulu’nda kurucu temsilcisi olarak görev yaptı. 1995 yılından itibaren Türkiye Özel Okullar Birliği Yönetiminde Genel Sekreterlik, Başkan Yardımcılığı, Sınav Yürütme Kurulu Başkanlığı yaptı. 2009 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Göreve geldikten itibaren uzlaşmacı bir tavır sergiledi. Küskün olan, dernekten uzaklaşan herkese çağrıda bulundu. Bu yıl Antalya’da yapılan toplantıya da işte, Gülan’ın bu herkese kucak açan tavrı nedeniyle büyük katılım oldu.

Danışmanlık için 1 TL bile almıyor

Gülan, bugünlerde farklı ama bir o kadar ilginç bir çalışma ile uğraşıyor. Okan Üniversitesi’nin kendi bünyesinde açacağı anaokul, ilköğretim okulu ve lise için zamanının büyük bölümünü harcıyor, hatta onlara bu konuda danışmanlık yapıyor. Yani kendisi bir özel okul patronu iken başka bir özel okulun açılışında bizzat bulunuyor. Üstelik ne ortaklığı, ne de kar gayesi var. Yani tek kuruş almadan, sabahları kendi okulunda, öğleden sonra da Okan Eğitim Kurumları’nda çalışıyor. “Kıskançlık yapmam. İyi bir şey varsa desteklerim” diyen Cem Gülan, “1 TL maaş, masraf almayacağım. Yeni bir bebeğin doğuşu beni heyecanlandırıyor. Okul olarak her istediğim detayları burada gerçekleştireceğim. Benim okulum 26 yıllık. Artık oturdu. Hayatıma burası ayrı bir heyecan, renk kattı” diyor. Hatta, “Başka bir okul bsen daha iyisini yaparım derse ona da giderim. Onlardan da hiçbir ücret almam” diyerek altını çiziyor.

Haberin Devamı

Cem Gülan böylesine çalışınca Bekir Okan onu oğlu Ömer ve kızı Işıl Okan’ın bulunduğu Okan Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu’na girmesi için ikna etmiş. Aynı zamanda Okan Üniversitesi’nin Rektör Danışmanlığını da yapan Gülan, bu sene açılacak okulun farklı dil ve kültürlerde eğitim vereceğinin altını çiziyor.

24 yaşında kendi özel okulunun patronu olan Gülan, 51 yaşında yeni özel okulların açılması için çaba harcıyor.

Yeni okul heyecanını en çok yaşayanlardan biri de Işıl Okan. İyi eğitimi ve çalışkanlığı ile genç yaşında adım adım ilerleyen Işıl Okan, Okan Eğitim Kurumları’nın en kısa zamanda Ankara, İzmir, Gaziantep, Adana gibi birçok ilde de açılacağını belirtiyor.

**********

Haberin Devamı

Antalya’da İSTEK Yeditepe Okulları

Hazır Antalya’ya gitmişken, methini duyduğum İSTEK Antalya Yeditepe Okulları’nı İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Deniz Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyesi Yıldız Köksalan’la birlikte gezdik. Okulun ilginç bir hikayesi var. Antalya’da 25 yıl kuyumculuk yapan ve Kuyumcular Odası Başkanlığı’nı yapan Mustafa Koca yaptırmış. Koca, öğretmen olarak iş hayatına atılmış, ancak daha sonra kuyumculukta karar kılmış. Antalya’da 12 dükkan açmış, Kuyumcular Odası Başkanlığı yapmış. Ancak, aklı hep eğitimde kalmış. Sonunda örnek bir okul açmak için kolları sıvamış. Oğlu Sezgin Koca’nın da isteğiyle farklı bir okul projesi hazırlayıp, Bedrettin Dalan’ın yanına gitmiş. Yatırım yaptığı, projesini bile çizdiği okula kendi ismini vermek yerine Yeditepe ve İSTEK ismini vermek için Dalan’dan izni alınca hızla binayı tamamlamış. Okulun tüm müfredatı, öğretmen seçimi ve denetimi İSTEK Vakfı tarafından yapılıyor. Koca’ya “Parayı siz veriyor, arsayı siz buluyor, masrafı siz yapıyorsunuz. Neden kendi isminizi vermediniz” dediğimde, “İSTEK Yeditepe ismi bizim için gurur verici” diyor.

Haberin Devamı

Okul, İSTEK Vakfı’nın diğer okulları ile aynı özelliklere sahip. Merkez ne derse o oluyor. Kitapları, öğrenci kıyafetleri diğer okullarla aynı. Açılalı 1 yıl olmasına rağmen şu anda 1200 öğrencisi bulunuyor. Antalya’nın en iyi öğretmen ve eğitimcilerini bünyesine alan okul, kısa zamanda birçok başarıya imza atmış. Mustafa Koca, okulunda gelecekte Türkiye şampiyonllukları çıkarma konusunda kararlı. Yolunuz o tarafa düşerse, mutlaka görün derim. İSTEK Antalya Yeditepe Okulları’nın farklı mimarı, farklı eğitim anlayışı, farklı bir hikayesi var.

 

Yazarın Tüm Yazıları