Oya Berberoğlu: Onun amcası yok, yeğeni çok

Oya BERBEROĞLU
Haberin Devamı

ŞİMDİ aklıma geldi. Zekeriya Temizel, çok sevdiği yazarlık işine ara vermek zorunda kaldı. İki kitap yazıyordu. Biri ailesiyle ilgili biyografi, diğeri de kara parayla ilgili bir roman. Tabii romanın gerçek kişilerle ilgisi yok (!). İki kitapta da sona yaklaşılmıştı.

Tabii bu kitaplar en azından 5 yıl basılamayacak. Zekeriya Bey de Kurul çalışanları için koyduğu ahlak ilkeleri çerçevesinde başka iş yapamaz.

Keşke kara parayla ilgili roman bu günlere yetişebilseydi. Kimbilir gerçek kişilerle alakası olmasa da (!) neler neler öğrenecek nasıl bir solukta bitirecektik. İnşallah Zekeriya Bey, görev süresi dolduktan sonra bu romanı bastırır. Gerçi ‘‘5-6 yıl sonra bir hükmü kalmaz, kara para olayını bitirmiş olacağız’’ diyor, ama olsun yine de bu romanı okumaktan mahrum kalmayalım. Geçmişi unutmayalım, gelecek kuşaklar da öğrensin.

Biyografi kitabına, aileye gelince.

Belki merak etmişsinizdir. Söyleyelim.

Zekeriya Bey'in amcası yok, yeğeni çok...

Amma velakin yeğenleri, bildiğiniz ünlü yeğenlere hiç mi hiç benzemez.

Temizel biberiye içer

RESMEN göreve başlamalarının üzerinden bir ay bile geçmeden kasırgayı estirdiler... Kasırga operasyonu Egebank ile başladı, devamı geliyor.

Artık mali sistemin sağlığından sorumlu bir Kurul var biliyorsunuz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu. BDDK'ya kısaca Bankacılık Üst Kurulu diyoruz. Başkanlığını DSP'li Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel yapıyor. Yerleri, İş Bankası'nın Ankara'daki eski genel müdürlük binasında.

Ankara'ya gelmişken Zekeriya Temizel'i de ziyaret ettim. Çok kısa. Kaç parçaya bölünüyor sormayın. Bir yandan Kurul, bir yandan kurum, bir yandan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, bir yandan el konulan bankalarla ilgili oluşturdukları uzman grupların toplantısı derken zaman geliyor, gün ışıyana kadar çalışıyorlar. Malum bankalarla ilgili bu sıcak günlerde Üst Kurul çalışanları sabah akşam pide yemekten helak oldular sanıyorum.

Üst Kurul'da bir biberiye çayıdır gidiyor. Temizel'le görüşmeyi beklerken bana da ikram ettiler, çok leziz. Söylemeye gerek yok çok sağlıklı. Benim gibi bitkilere, alternatif tıbba meraklılar biliyor zaten.

Üst Kurul'da biberiye çayını başlatan da Zekeriya Temizel. Babasının tavsiyesi üzerine olmuş. Zekeriya Bey'in babasının babaannesi (babasını babaanne büyütmüş) lokman hekim misali bitkilerle çok haşır neşirmiş. Babası da babaannesinden aklında kaldığı kadarıyla yakınlarına şifalı otlardan tertipler öneriyor anlaşılan.

Mesela Zekeriya Bey, belindeki rahatsızlık için çekme otundan yararlanmış.

Malum bazı bakanlarımız da bel fıtığından muzdaripler. Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan var, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer var.

Onlar için çekme otu dövülmüş hazır sarılmayı bekliyor. Biran önce aldırsınlar da şifa bulsunlar diyorum...

Yazarın Tüm Yazıları