‘Orman katili Orman Bakanı!’

ANKARA’lı gazeteci Nurhan Yönezer, gercekgundem.com sitesinde ‘Orman katili Orman Bakanı!’ başlıklı mükemmel bir yazı yazmış. Arvişine girerseniz bu tür ne tür yazılar yazdığını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

“Yalan makinesi gibi bir makineye ihtiyaç var; hem yalanı ölçecek hem de ahlak değerlerini..” diyor. Kamu yararını gözetleyeceklere ama önce siyasitçilere takılmasını öneriyor.
“5 yıl Orman ve Çevre Bakanı olarak görev yapan Osman Pepe’nin, aslında bir orman katili olduğu, Vatan Gazetesi tarafından ortaya çıkarılınca, ister istemez, insanın aklına bir sürü zihni sinir kontrol ve yaptırım yöntemleri gelmeye başlıyor.
Öyle ya, bütün ormanlar bir zamanlar bu isme emanet edilmişti.
Bir zamanlar, ormanları korumak için nasıl canla başla çalıştığını anlatan tek bir ağaç kesimine izin vermeyeceğini söyleyen, “insanlık bilmez hainler ormanlarımızı yakıyor” diye haykıran, çevre koruma için çırpınan (!) aynı ismin aslında nasıl bir eser (!) yarattığı ortada işte...”
Fotografı Nurhan Yönezer açıklıyor:
“Uçsuz bucaksız Amasra-Çakraz ormanları ve ortada, çevresindeki yeşile inat bir taş bölge... Sanki ormanın ortasına bir bomba düşmüş. Vatan Gazetesi’nin haberine göre düşen bomba filan değil, Pepe’nin ihtirası.
İNŞAAT, MADEN, TERSANE
Meğer, Amasra’daki maden ocağına 2006’da ÇED raporu vermiş.
İzni alan kim? Karayel Madencilik; ortakları kimler? Biri, Pepe’lerin muhasebecisi Cüneyt Turkut... Bu isim zaten daha önce Gürcistan’da bir santral ve Yalova’da bir tersane hakkını satın almış sonra da Pepe ailesine devretmiş.”
Yazıya göre, binlerce ağacı kesip, maden işleten şirketi şimdi Pepe’nin oğulları yönetiyormuş. “Bir nevi kurda kuzu emanet edilmiş ama kurt, kuzu katledildikten sonra keşfedilebilmiş! Siz bir muhafazakar hatta imanlı (!) bir partinin milletvekili olacaksınız, sonra çok önemli bir bakanlığa getirilip, hem ormanları hem çevreyi korumakla mükellef kılınacaksınız, ama elinizdeki tüm imkanları, sadece aileniz için seferber edip, kişisel çıkarlarınız için ormanı da, çevreyi de katletmekten geri durmayacaksınız.”
İletişim Fakültelerinde okutunuz bu haberleri... Eline sağlık gazeteci dostumuz.
ARTVİNLİ DOSTLARI NE DER
Evet, “Suç ve ceza sınavı için bundan daha iyi bir örnek olabilir mi?”
Halbuki biz bakanı, çevre için mücadele ettiğini, kendi seçim bölgesinde Gebze’deki atıklarla savaştığını, ormanları koruduğunu sanıyorduk.
Öyle değilmiş.
Pepe’nin kulağını çok kişinin çekmesi gerekiyer galiba...
Kendisini bakan yapan Başbakan Erdoğan (Acaba bir şeyler bildiği için mi kendisini bakan yapmadı) başta olmak üzere Artvin’li hemşehrileri İsmet Acar, Kadir Topbaş ve de eski Orman Bakanı Hasan Ekinci...
Bu isimleri bilen biliyor.
AKP’lilerin yürekleri yetiyorsa... Tayyip Erdoğan’ın 2002 sonundaki seçimde, bir arada gözükmemeleri için Meclis lojmanlarına sokturtmadığı vekillerden kaçına Pepe daire satmıştı... Açıklayan var mı? Bir de sattıkları daire sayısını?
Pepe’nin kulağını çekmesi gerekenler arasında bir isim daha var; dünürü eski Enerji Bakanı Hilmi Güler Bey...

Haberin Devamı

İnönü, Cumhuriyet’in Abdulhamit’idir

Haberin Devamı

“İnönü, Cumhuriyet döneminin Abdülhamit’idir! Zor şartlarla çevrelenmiş ve ‘siyonist çete’nin hedefindeki bir Abdülhamit’i ‘istibdat’ uygulamakla suçlamak ne kadar abes ise İnönü’yü diktatörlük veya Hitler’likle suçlamak da bir o kadar abestir. Sultan Abdülhamit yıkılma sesleri duyulan bir imparatarluğu korumak için nasıl bir ‘savunma refleksine kapılmışsa İnönü de II. Dünya Savaşı koşullarında bir Cumhuriyet’i koruyabilmek için elinden geleni yapmıştır.”
Atilla AKAR

Takipteyiz

ÇANKAYA Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nden; Şükran Aksoy’un ‘Çöp dağı’ (4.5.2010) başlıklı yazısına şu yanıt veriliyor: “Haberinizin ardından bahsi geçen Enis Behiç Koryürek Sokak’ta ekiplerimiz tarafından yerinde denetim yapılmıştır. Yapılan denetime göre belirtilen noktada yapımı devam eden bir inşaat mevcuttur. Bu inşaatın yetkilileri çöp atılmasını engellemek amacıyla resimde de görülen noktaya iki adet çöp varili koydurmaları üzerine mahalle sakinlerinin de belirlenen çöp çıkartma saatinden önce çöplerini bu varillere attıkları hatta yoğun çöp atıldığında etrafa da taştığı ve kirlilik yaptığı tespit edildi.
Bu durum üzerine, ilçemizde uyguladığımız çöpleri poşet içerisinde ve saat 21.00’de çıkartma uygulaması yakın binalara yazılı olarak Zabıta personelimiz tarafından tebligat yapılmıştır. Sorunun çözülmesi ile birlikte bahsi geçen alan Zabıta Merkez Amirliğimiz tarafından takip edilmektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları