Onur Özdemir ile “Yeniliğe Doğru”

Bu haftasonu konsere doydum. Cuma ve Cumartesi müzik dolu geçti.

Haberin Devamı

Yazı başlığını Sezen Aksu’nun Işık Doğudan Yükselir albümündeki “Yeniliğe Doğru” şarkısından alıyor.  Son 4 gündür şarkının Neyse feat Onur Özdemir cover’ını dinliyorum. Galiba uzun zamandır dinlediğim en iyi Sezen cover’ı. Şarkıyı Cumartesi Bronx’ta canlı canlı dinleyebildiğim/images/100/0x0/55eb6991f018fbb8f8bf7225 için ayrıca çok mesudum.

 

En baştan alayım, cuma akşamı Fulya Sanat Merkezi’nde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) konserine gittim. Antonio Pirolli’nin şefliğindeki konserin ilk bölümünde A. Piazzola’nın Dört Mevsim eserini İDSO ile kemanda solist Priya Mitchell birlikte sergilediler.

 

Haberin Devamı

İlk bölüm o kadar iyiydi ki, Priya Mitchell’in keman sololarından sonra keşke ben de keman çalabilsem diye heveslendim. Konserin ikinci bölümünde İDSO, Hale Soner, Esen Demirci, Arda Doğan, Burak Bilgili ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Korosu G.Rossini’nin Stabat Mater eserini seslendirdiler. Tüm konser boyunca koro ve orkestranın yer aldığı sahnenin darlığı dikkatimi çekti. Öyle ki konser sonunda Koro Şefi Gökçen Koray ve Seval Irmak’ın da sahneye geldiği izleyenleri selamlama dakikalarında sahnede neredeyse iğne atacak yer yoktu. Sanırım İstanbul’un bir an önce daha büyük konser alanlarına ihtiyacı var.
 


İDSO konserinden çıkıp koşa koşa Ghetto’ya gittim. Birçok grubun konser vereceği Tolga Akyıldız’ın düzenlediği “Açık Sahne” gerçek bir müzik şöleniydi. Gecede Ayça Varlıer, Mavi, Sattas, Ayşe Saran, Ete Kurttekin, Özge Fışkın, Bora Duran, Can Bonomo, Kerem Cem, Multitap, Ege Çubukçu, Cem Özkan, Bedük, Genç Osman, Rashit, Neslihan Engin, Mavi, Papyon, Korkuluk, Son Feci Bisiklet sahne alırken, yeni grupların ve sanatçıların desteklenmesi gecenin temel amacıydı. Özge Tığlı ve Tolga Akyıldız gruplar sahneye hazırlanırken DJ kabinine geçerek geceyi hareketlendirmeye devam ettiler. Bence bu tarz bir projenin devamı, yeni çıkan isimlerin bilinirliği için önemli. Umarım devamı gelir.

 

Haberin Devamı

Onur Özdemir ile “Yeniliğe Doğru”

/images/100/0x0/55eb6991f018fbb8f8bf7229

 

Esas beni mest eden konseri sona sakladım. Cumartesi gecesi 2 haftadır ertelenen Neyse Feat. Onur Özdemir (eski “Sakin” grubu vokali) konseri Bronx’ta gerçekleşti. Sahneye “Kor Bir Ay” ile çıkan grup, Sakin ve Neyse’nin şarkılarını birlikte seslendirdiler. Konsere gelen kitle Sakin’i o kadar özlemişti ki, marş gibi söyleniyordu tüm şarkıları. Neyse ve Onur bir de güzellik yaparak Sezen “Yeniliğe Doğru” şarkısını coverlamışlar. Neyse’nin canlı performansı albümlerinde duyulduklarından daha da iyiydi. Onur’u tekrar sahnede görmek, gerçekten çok güzeldi. Sezen’in şarkısında da geçtiği gibi, “Ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım”, ben de dilerim ki Onur’lu yeni oluşumlar, konserler ve bunların devamı olur.

 

 

Haberin Devamı

YILDIZLAR – OSCARLAR

 

KORAY CANDEMİR – YARIM KALAN

 

Onur Özdemir ile “Yeniliğe Doğru” 

 

“Sade” gibi harika bir solo albümden tam 12 yıl sonra tekrar bir albümle geri geldi Koray Candemir. Kargo’dan ayrıldıktan sonra Maskott isimli proje grubuyla Amerika günlerine dair “Tuval” isimli bir albüm yayınlamıştı. Aslında işin doğrusu “Maskott” olarak bir albüm daha yapmasındansa solo bir albümle geri gelmesine, ben de bir dinleyici olarak daha mutluyum.

Candemir’in solo albümünde çok önemli isimler var. Öncelikle albümün prodüktörlüğünü Mor ve Ötesi’nden Burak Güven üstlenmiş. Burak Güven 2009 senesinde Ayça Şen’in Astronot albümününde de prodüktörlük yapmıştı. Tekrar yeri gelmişken o albümü de bir kere daha anmak isterim, g/images/100/0x0/55eb6991f018fbb8f8bf722düzel bir iş olduğunu düşünmüşümdür hep.

 

Haberin Devamı

11 şarkılık 2. solo albümde Mor Ve Ötesi’nden Harun Tekin “Kar” ile Melis Danişmend “Yeni Bir Gün” ile Esin İris albümün çıkış şarkısı “Kalan Giden Benim” ile destek vermiş. Ayrıca Özdemir Asaf’ın “Yakın” adlı şiirini besteleyen Koray Candemir, yeni albümünde bir de Aşık Veysel ‘in “Keklik İdim Vurdular” türküsünü kendi tarzıyla yeniden seslendirmiş. Bence bu cover gerçekten çok güzel olmuş.

 

Albümü ben Itunes üzerinden aldım, şimdiye kadar Itunes üzerinden aldığım hiçbir Türkçe albümde kartonet detayına erişemedim maalesef. Benim gibi detay seven birçok kişi için bu bence büyük eksiklik. Umarım yakın gelecekte bu detay da dijital satılan albümlerde sunulur. Sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla, albümün kartonet fotoğrafları Dilan Bozyel, Aslıhan Avcı’ya ait. Kartonet tasarımı ise Melis Binay imzasını taşıyor. Albümün ilk videosu Esin İris’in sözleri olan “Kalan Giden Benim”e çekilmiş. Klibin yönetmenliği Evren Arasıl, styling’ini ise Umut Eker yapmış. Esin İris’i özellikle twitter’dan uzun zamandır takip ediyorum, çıkış şarkısının ona ait olmasına ayrıca çok sevindim.

 

Haberin Devamı


YILDIZLAR:

 

Yakın

 

Kar ( Mor Ve Ötesi’nin “Kış Geliyor” bundan sonra iyi gider)

 

Ruhum Ayakta

 

Keklik İdim Vurdular

 

 

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

 

Kalan Giden Benim

 

Yeni Bir Gün (Şarkıda ufak ufak arkadan gelen Melis Danişmend vokali de ayrıca güzel olmuş.)

 

Bırak Zaman Aksın (albümün incisidir, çok güzel bir kapanış şarkısı olmuş)

 

 

SAHNEDEN KULİSE

 

• Goran Bregoviç, Wedding and Funeral Band Konuk Sanatçı Suzan Kardeş @ Bostancı Gösteri Merkezi, İstanbul, 14.05.2013, 21.00


• Koray Candemir @Salon İKSV, İstanbul, 14.05.2013, 21.30


• Jacob Young Trio @ Akbank Sanat, İstanbul, 15.05.2013 , 20.00


• Brooklyn Vapuru – TV On The Radio Üyeleri ile @ Babylon, İstanbul, 15.05.2013, 21.30


• Mehmet Erdem @ garajistanbul, İstanbul, 16.05.2013, 22.00


• Depeche Mode @ Küçük Çiftlik Parkı, İstanbul, 17.05.2013 , 21.00


Konser için sadece Golden Circle biletleri satışta, diğer bilet kategorileri tükenmiş durumda.

 


KARIŞIK KASET

 

 

Onur Özdemir ile “Yeniliğe Doğru”

 

Neyse feat. Onur Özdemir konserine gitmek haftasonu yaptığım en iyi şeydi. Konserden sonra bu yazının Karışık Kaset’ini benzer havalardan şarkılarla doldurmak istedim.

Youtube’da liste Sakindie adıyla hazırlandı.

 

 

Keyifli dinlemeler…

 

1) Neyse feat. Onur Özdemir – Yeniliğe Doğru
2) Yora- Işık Lekesi
3) Ars Longa – Bir Son
4) Sakin – Laleler Beyaz
5) Farfara- Water Air
6) Mabel Matiz – Alaimisema
7) Ramadan – Aşık Olasım Var
8) Melis Danişmend – Masa
9) Arman – Deli Dünya
10)  Kül – Mum Çocuk
11)  Kreş – Ben Hala Seninim
12)Ceylan Ertem- Ütopyalar Güzeldir
13) Neyse – Siyah (Esved)
14) Cem Adrian – Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım
15)  Hayko Cepkin – Melekler
16) Gece – Aşık Mıyız?
17) Mira- Ayda Kahvaltı
18) Yasemin Mori- Aslında Bir Konu Var
19) Çiğdem Erken - Laleler
20)  123- Binalar

 

 

https://twitter.com/hkky

 

 

Yazarın son yazıları

#10 Mayıs 2013 Keane-James Blake- Blur bu yaz İstanbul’da
#7   Mayıs 2013 Dubai Konserinde Bieber’a Saldırı
#3   Mayıs 2013 Teoman müziğe geri döndü
#30 Nisan 2013 Bir Arabesk Rüyası: Coachella
#26 Nisan 2013 Jennifer Lopez’den lezbiyen dizisi
#23 Nisan 2013 James Blake ile Karadeniz Yollarında


 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları