Önce müşteri memnuniyeti

ANKAMALL’daki Bimeks Mağazası’ndan Oktay Apay ismindeki satış görevlisinden Acer marka bir laptop satın aldım.

Satın alırken sorduğum özelliklerden biri satın alacağım cihazda bluetooth özelliğinin olup olmadığı idi. Satış görevlisi bluetooth özelliğinin olduğunu söyledi ve Acer marka laptobun üzerinde bluetooth simgesi ve yanında da düğmesi olunca bende laptobu satın aldım.

Şehir dışında görev yaptığım için ertesi gün laptobumu alıp şehir dışına gittim. Tüm denemelerime rağmen bluetooth özelliğini çalıştıramayınca Ankara’ya geldiğim ilk gün olan 20.12.2007 tarihinde cihazı alıp mağazaya gittim. Bluetoothunu çalıştıramadığımı söyleyip yardımcı olmalarını rica ettim. Oradaki görevli Hasan Eroğlu laptoba baktıktan sonra bluetooth özelliğinin olmadığını söyledi. Bende Acer marka laptobun üstündeki bluetooth simgesini ve düğmesini sorunca Acer marka laptopların kasalarının standart olduğunu ve hepsinde bu düğmelerin olduğunu fakat çalışmadığını söyledi. Ben de şaşırdım, ne yapacağız dedim? Sanki yanlışı ben yapmışım gibi bluetooth cihazı alın dedi. Bluetooth cihazı zaten 10 YTL’lik bir cihaz. Benim amacım yaptıkları yanlışı düzeltebilecekler miydi? Orada bize davranılış biçimi çok yanlıştı. Bende Oktay Apay ismindeki şahısla görüşmek istediğimi söyledim. ’Oktay Apay’ adlı şahsın başka bir mağazada çalıştığını söylediler. Ben görüşmek için ısrar edince telefonla arayıp durumu anlattılar. ’Oktay Apay’ beni hatırlamadığını söyledi. Ben ısrar edince birde yaptığı yanlıştan utanmadan bizi çalıştığı, bize çok uzak olan mağazaya çağırdı ve eğer hatırlarsam size bluetooth cihazı hediye ederim, dedi; ukala ve küçümser bir biçimde... Mağazadaki ’Hasan Eroğlu’ isimli mağaza görevlisi de hiç yardımcı olmadı, bizi başından savmaya çalıştı. Bir aydan fazla zaman geçtiği için de bir şey yapamayacagını söyledi.

Ben de önce müşteri memnuniyetini hatırlattım. İlgili yerlere başvuracağımı, söyledim. Gülerek istediğinizi yapabilirsiniz, dediler.

Bu kadar tanınmış bir mağaza zinciri olan Bimeks’e işini ve sattığı ürünün özelliklerini bilmeyen satış görevlisi bence hiç yakışmadı. O zaman herkes satış görevlisi olup yalan yanlış bilgilerle istediği ürünleri satsın, sonra da ben sizi hatırlamıyorum, diyerek işin içinden çıksın. Bence bu kadar basit olmamalı...İnsanlar bu kadar kolay kandırılmamalı...

Sonay ALTINSOY- Anasınıfı öğretmeni

(0312-347 77 47)

Alev hanım ne diyor

ANKAMALL Alışveriş Merkezi Müdürü Alev Kahraman ise gönderdiği bir notta, ANKAmall’ın ilklere imza atmaya devam ettiğini söylüyor. Avusturya’da 26000 m2’lik bir alanda sergilenen Minimundus’un dikkat çeken önemli parçaları Ankara’da ilk kez ziyaretçilerle buluşuyor. 24 Ocak ile 5 Şubat rasında ANKAmall’da başkentlilerle birlikte farklı kesimlerden gelen ziyaretçileri ile buluşacak olan Minimundus, 1958’de Avusturya Klagenfurt-K?rnten şehrinde ’Nobody does it better’ (kimse daha iyisini yapamazdı) sloganıyla iddialı bir çıkış yapmış ve günümüzde dünyanın 5 kıtasından 150’ye yakın parçasıyla 15 milyonun üzerinde ziyaretçiyle buluşmuştu.

Türkiye’nin yıldızı; Türk Eğitim Derneği

TÜRK Eğitim Derneği 80. Yıl Uluslararası Eğitim Forumu geçen hafta yapıldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in katıldığı forumda konuşan, dernek başkanı

Selçuk Pehlivanoğlu eğitimle paralel gelişen sorunlara değindi, öncelikle değişen dünyanın dinamiklerine dikkat çekti. Bilim, teknoloji, toplum ve ekonomi gibi alanların sahip olduğu baş döndürücü hızı ifade eden Pehlivanoğlu, bugünün en geçerli görünen bilgisinin bile, bu değişim sürecinde hızla geçerliliğini yitirebildiğinden söz etti. Bu ortam içinde bilinmeyen bir gelecek için eğitim programları hazırlamanın önemine ve zorluklarına değinen Pehlivanoğlu, yine de bu çabanın dünya ve toplum değişirken eğitimin de değişmesi zorunluluğu nedeniyle asla yabana atılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Eğitim hakkı kavramının öneminin altını sıklıkla çizen Pehlivanoğlu, bu hakkın sadece okula erişim ya da okuma-yazma öğrenme oranı çerçevesinde ele alınmaması gerektiğini belirtti. Yaşam boyun öğrenme gibi perspektifler içinde eğitim hakkı kavramının kapsamının da genişlediğini söyleyen Pehlivanoğlu, yaşam boyu istihdamı sağlayacak temel beceri ve nitelikleri kazandırabilecek, ekonomi ve demokrasi ile ilişkilendirilmiş bir eğitime erişim hakkının geliştirilmesinin gerekliliğine değindi.

Türk Eğitim Derneği, 80. Yıl Uluslararası Eğitim Forumu’nda uluslararası uzmanların katılımıyla, küresel gelişme ve değişmeler bağlamında Türkiye’de eğitim hakkının geliştirilmesini sağlayacak bir ulusal programa yönelik temel bir bakış açısının oluşturulmasını ve belgelenmesini hedefliyor.

TÜRKİYENİN EN BÜYÜĞÜ

Türk Eğitim Derneği,
1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurtiçinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okul ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum örgütüdür. Türk Eğitim Derneği 21 okulu, 6 şubesi, 1 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve okullarının spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.

www.turkegitimdernegi.org.tr

Biliyor musunuz

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri’nin (ESOB’lar), AB tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi çerçevesinde 2008 yılı içinde 25 ilde yaklaşık 4.500 kadına girişimcilik eğitimi vermeye hazırlandığını (312-418 32 69/131; 533-422 69 75; 312-428 20 60)...

TÜRBANIN ÖZÜ

"İlkelliğin, yobazlığın, geleneklerimize, dini inançlarımıza aykırılığın ve ülkeyi parçalama hesaplarının rozetidir türban..."

(Salim EREL)
Yazarın Tüm Yazıları