Oğlu Metin için şiir okudu

Sakıp Sabancı’nın ölümünden sonra üç çocuğuna hem annelik hem babalık yapan Türkan Sabancı, her fırsatta oğlu Metin’i sağlıklı görmek için bütün servetini feda etmeye hazır olduğunu dile getiriyor.

Önceki gün Bilfen İlköğretim Okulu öğrencilerinin Anneler Günü kutlamasına katılan Türkan Sabancı, Hayata her şey dáhildir oğlum diye başlayan şiiri oğlu Metin’e ithaf etti. Öğrenciler de bir sürpriz yapıp, Sabancı Ailesi’nin fertlerinin fotoğraflarıyla süslü bir kolajı Türkan Hanım’a hediye ettiler. Sabancı, daha sonra sahneye çıkan melek kostümlü çocuklarla Anneler Günü kutlamasına katılan velileri selamladı.

İşte Türkan Sabancı’nın okuduğu "Oğluma" adlı şiir:

Hayata her şey dahildir oğlum

Bunu sakın unutma

Susmamacasına ağlamak

Delicesine gülmek

Aldatmak için acısa da

Aldatılmak ruhun duymasa da

Hayata her şey dahildir oğlum

Bunu sakın unutma...



Bazen bir başarıdır peşinde koştuğun

Bazen hep yaşamanı dilediğim mutluluk

Bazen iyi kötüdür

Kötü de iyi

Ayrımına kendin varmalısın oğlum

Unutma cehenneme giden yollar

Her nasılsa iyi niyet taşlarından yapılmıştır

Sen kendi cennetini yaratırsın eminim

Yeter ki sevgiyi hiç unutmasın

O canımın içi yüreğin...



Sevdiğine sarılmaktan hiç korkma oğlum

Hele sevdiğini söylemekten asla

Bazen bir kadına

Bazen de çocuğuna

Bir de babanla bana

İnan bu en güzel duygudur oğlum

Dostlar çok önemlidir...



İki gözümün bir çiçeği

İnsanlar kırılgandır, narindir

Koru incitme sakın onları

Hayata her şey dahildir oğlum

Doruktaki başarı da

Dibe vuran başarısızlık da

Acı veren, dönülmez ayrılık da...



Sen benim yaşamımdaki en güzelsin

En özelsin

Gün gelir de gidersem

Kim bilir belki baban da arkamdan gelirse

Unutma sen asla yalnız değilsin...



Yüreğin gücün, cesaretin

Biliyorum ki oğlun ve karın

Cennetinde yaşıyorsundur

Bunu her şeyden çok isterim

İnan bana canım oğlum...

Yine dede oldu

Güneş Taner’in şu sıralar keyfine diyecek yok. Çünkü büyük oğlu Kamil Taner ile eşi Merve Hanım, geçtiğimiz gün Amerikan Hastanesi’nde ikinci bebeklerini kucaklarına aldı. Böylece Güneş-Beyza Taner çifti de ikinci kez torun mutluluğunu tatmış oldu. Kamil-Merve Taner çifti, 2002 yılında The Ritz Carlton Otel’de evlenmiş, ilk bebekleri ise 2005’te dünyaya gelmişti.

Sevgilisine kavuştu

Azerbaycan’ın devlet petrol şirketi SOCAR ile Aralık 2006’da Socar&Turcas Enerji A.Ş.’yi kuran Turcas Petrol, Haydar Aliyev’in 84’üncü doğum yıldönümü dolayısıyla Azerbaycanlı öğrenciler arasında düzenlenen futbol turnuvasına sponsor olmuştu. Birinci olan takıma Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy madalya ve kupa vermişti. Bu turnuva nedeniyle babası Erdal Bey ile birlikte Azerbaycan’da bulunan Batu Aksoy, geçtiğimiz gün İstanbul’a döndü ve ertesi gün sevgilisi Ayşe Çavuşoğlu’ylu Rahmi Koç Müzesi’ndeki davete katıldı.

Barışın ritmi için bir araya geldiler

DRUM (Müzik Aracılığıyla Diyalog, Saygı ve Anlayış) kuruluşunun tanıtımı amacıyla, geçtiğimiz hafta Rahmi Koç Müzesi’nde "Ellerinizi Barışın Ritmi İçin Birleştirin" temalı bir toplantı düzenlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, DRUM Dünya Elçisi Sertab Erener, DRUM Kurucu Ortağı ve Yöneticisi Zeynep Dereli Pekin ve UNICEF Temsilciliği İletişim Direktörü Sema Hotsa’nın konuşmacı olarak katıldığı organizasyona ilgi büyük oldu. Demir Demirkan ile hazırladıkları "I Remember Now" şarkısının DRUM tema şarkısı olacağını söyleyen Sertab Erener ise savaş ve çatışmaları değil, anlayış ve saygıyı gelecek nesillere bırakmak için bu organizasyonda yer aldığını belirtti.

Lucca güzeli

Elif Kramer sevgilisi Cazım Bezmen’den geçtiğimiz yıl ayrılmıştı. Cazım Bezmen askerliğini bitirip İstanbul’a döndüğünde ilişkilerini yeniden yaşamaya başlamışlardı. Alınan kararın yanlış olduğunu kısa sürede anlayan Bezmen ve Kramer’in ayrılığı kaçınılmaz oldu. Önceki gece Bebek-Lucca’da rastladığım Elif Kramer mekanın önünde kaldırıma oturmuş güzel havanın ve ortamın keyfini çıkarıyordu. Anlaşılan ayrılık pek üzmemişti Elif Hanımı...

Personeli giydirdi

Emre Ertürk, önceki akşam Bebek’teki Lucca Bar’da bir partiye ev sahipliği yaptı. Lucca personelini kendi tasarladığı kıyafetlerle giydiren Ertürk’ün tanıtım partisine katılan arkadaşları, genç tasarımcıyı bulmuşken ona yeni çanta siparişleri vermeyi de ihmal etmedi. Esra Üstünkaya’dan iki, Rana Korgül’den ise bir adet yazlık çanta siparişi alan Emre Bey, New York’a döner dönmez çantaları hazırlayıp göndereceğini söyledi.

İlk bebek heyecanı

Türkiye’nin eski Portekiz Büyükelçisi Mehmet Can’ın kızı Banu Can da "önce bebek, sonra nikah" modasına uymuştu! Yaklaşık bir yıldır flört ettiği sevgilisi Sabi Alfasa’dan hamile kalan Can’ın, kızını dünyaya getirmeden önce sevgilisiyle nikah masasına oturup oturmayacağı merak konusu... Banu Hanım’a geçtiğimiz gün Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen bir davette rastladım. Yanında temmuz ayında ilk bebeğini dünyaya getirecek olan Burçak Sayılgan vardı. Kervansaray Otelleri’nin sahibi Selim Sayılgan’ın eşi olan Burçak Hanım ile Banu Can, uzun süre doğum ve bebek bakımı üzerine sohbet etti.
Yazarın Tüm Yazıları