Oğlak burcunun özellikleri

Oğlak burcunun yönettiği kışın başlangıcı olan bu mevsimin en tipik özelliği sert ve zorlu doğa koşullarını bilmesi ve buna uygun tedbirlerin alınıp hazırlıkların tamamlanmış olmasıdır.

Mevsim sert ve zorlayıcı koşulları işaret ettiği için Oğlak insanları da son derece dayanıklı, zor koşullara uyum sağlama yeteneğini içinde barındıran güçlü ve mücadeleci bir yapıya sahiptir.

Uzun sürecek kış mevsimi boyunca hayatta kalabilmesi için sahip olduğu ve biriktirdiği erzak ve kışlık birikimini idareli kullanmasını bilir. Kesinlikle savruk olmayan Oğlaklar (Doğum anında başka bir etki almadıysa) yerli yerinde ve zamanında ihtiyaç olduğu kadar harcarlar. Maddenin değerini bilir ve değer vererek kullanırlar.

Soğuk ve sert koşulların içine doğmuş olan Oğlak tipleri de dışardan bakıldığı zaman sert ve yaklaşılmaz görünürler. Zor koşulların adamı oldukları için her türlü baskı ve zorlayıcı olaylara dayanıklılık gösterir ve kolay kolay pes etmezler ve genellikle mücadeleyi kazanan taraf olurlar. Tabii aşk hayatları da farklı değildir. Bir Oğlak, aşk konusunda da tedbirli ve güven ihtiyacından dolayı kolay aşık olmayan fakat aşık olduğu zaman unutmayan, uzun soluklu ilişkiler yaşayan bir tabiat sergiler. Tabii doğum anında farklı bir etki yoksa.

Zamanı yöneten Satürn, Oğlak burcunun yöneticisidir ve Oğlak tipleri zamanı kullanmasını iyi bilir. Maddeyi ölçer, hesaplar ve matematik yeteneğine doğuştan sahiptir. İsrafın her türlüsüne karşı olan Oğlak sadece para değil, zamanı israf etmekten de hoşlanmaz. Geleceğe yönelik büyük hedefleri vardır ve zamanın akışına uyum sağlayarak hiç acele etmeden hedefine ulaşır. Bir Oğlak’ın hedefi zirvedir. Ve zirveye ulaşamayan Oğlaklar hasta olurlar. Ve hatta bu nedenle davranış bozuklukları bile gösterebilirler.

En fazla dikkat etmeleri gereken organ, dizleridir. Hem en güçlü, hem de en zayıf ve kolay etkilenen organı dizleri olduğu için soğuk, romatizma ve çarpmalara karşı tedbirli olmalıdırlar.

Sorunlar çözülmeye başlayacak

Bugün Güneş burç değiştiriyor. Yay burcundan çıkıp öğleden sondan Oğlak burcuna geçiyor. Böylece Oğlakların dönemi başlamış oluyor. Gün dönümü olarak bilinen ve Kış mevsiminin başlangıcı olan bu günden itibaren, zamana bağlı olaylar önem kazanıyor ve zamanı yönetebilmek için irade ve disiplin geliştirmek gerekiyor. Bugün öğleden sonra Ay Boğa burcuna giriyor ve Güneş ile uyumlu etkileşim içinde bulunuyor. Gökyüzünün bu konumu ortaya konulan davranışlardan memnun olunacağını işaret ederken aynı zamanda Uranüs’ün uyumlu etkisiyle yaratıcı çalışmalar yapılacağını gösteriyor. Üstelik Merkür’ün geri giden hareketi düzeldiği için sorunlar da çözülmeye başlayacak.
Yazarın Tüm Yazıları