Öfkeye İsrail’den yanıt: İntikam

ERMENİLERDEN daha çok Ermeni sevdalısı. Ermenilerden daha çok soykırım iddiasının savunucusu. Ermenilerden daha hızlı lobici. Kim?

Amerika’daki Yahudi lobisi.

Başkan Obama’nın gündeminde ilk sırada değil. Ama, açıklamalarından biliniyor, Obama, 24 Nisan’ı soykırım günü ilan etmekten yana. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da aynı görüşte.

Washington’dan gelen ilk haberler Türkiye’nin canını sıkıyor. Bazı Amerikan ve İngiliz gazeteleri, her yıl gündeme gelen Ermeni tasarısının bu kez Kongre’den geçeceğine ilişkin haber ve yorumlar yayınlıyor.

KAFA, GÖZ YARMAK

Gazetelerin hatırlatmasına gerek yok. Ermeni değil, Yahudi lobisi çoktan işbaşında.

İsrail’in Gazze’yi vurmasına en büyük tepki Tayyip Erdoğan’dan. Ayrıca, Türkiye’nin pek çok kentinde düzenlenen İsrail’i protesto mitingleri, bu tepkinin toplu gösterisi. Erdoğan hemen her konuşmasında bir yerinden tutuyor ve İsrail’e yükleniyor. Aslında haklı.

Ama, o sıradan bir vatandaş değil. Ülke yönetmekle sorumlu.

Dış politikada kafa, göz yararken, kalbi ve beyni ihmal etmek yanlış.

ŞARKIDAKİ GİBİ

Şimdi o saldırgan üslup, bize yol, su, elektrik olarak geri dönüyor. Ermeni soykırım tasarısının kabulü yönünde baskı olarak.

Başrolde Amerika’daki Yahudi lobisi var. Büyük olasılıkla, Kudüs’ten gelen işaret üzerine.

Kayahan’ın şarkısındaki gibi, sevdanın yolları olmasa bile, Erdoğan’a şimdi Washington yolları, kurşunlar olmasa bile, bize şimdi bir öfkeye mahkûm ettik her şeyi vaziyeti.

Yalnızım, pişmanım, alın yazım
demek belki artık çok geç.

Yandaş medyaya fırça

"Ülkemizde maalesef yargısız infaz yapan kuruluşlar, kişiler ve medya yazarları var".

Tayyip Erdoğan, intihar eden Albay Abdülkerim Kırca ile ilgili çıkan haberlere duyduğu tepkiyi bu sözle dile getiriyor. Yargısız infaz yapan yazar ya da medya kuruluşu kim? Erdoğan’ın "bizden" dediği yandaş medya.

Yandaş medya bunu ilk kez yapmıyor. İsimleri kimlerden alıyorsa, yandaş medya isim yazıyor, üç-beş gün sonra, o isimlerin başına mutlaka bir şey geliyor. Gözaltılardan intihara kadar, her şey.

Bugüne kadar yandaş medyanın yargısız infazına ses çıkarmayan Erdoğan, bir albayın intiharı ve ordu komuta kademesinin albayın cenaze törenine gösterdiği ilgi üzerine, kendi medyasına "hizaya gel" diyor.

Gelir mi? Belki birkaç günlüğüne, sonra imam bildiğini okur.

Sadaka ile dünyaya bakış

TEK bir sözcük, aradaki farkı göstermeye yetiyor. Sadaka.

Tek bir kavram etrafında, iki liderin, iki kültürün, iki ülke yönetme biçiminin farkı paaat diye ortaya çıkıyor.

Başkan Obama konuşmasının bir bölümünde:

"Fırsatları herkese götürebildiğimiz sürece zenginleşeceğiz. Bu sadaka vermek şeklinde olmayacaktır".

Obama, sadaka yok, diyor. AKP’li belediyelerin kömür ve yiyecek dağıtımı eleştirilerine karşı Tayyip Erdoğan:

"Sadaka kültürü diye bir şey tutturmuşlar. Arkadaşlar bizim kültürümüzde sadaka meşrudur. (...) Biz adil paylaşımı nasıl sağlarız, onun gayreti içindeyiz".

Biri adil bölüşümü ve zenginleşmeyi iş olanakları yaratarak, öteki sadaka dağıtarak sağlamayı düşünüyor. Fark bu kadar basit.
Yazarın Tüm Yazıları