Ödül töreni Babylon’da yapıldı

Dünyanın dört bir yanından cesur ve yeni yapımları izleyiciye sunan “ıf ıstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali” bu yıl ikincisini düzenlediği 15 bin dolar para ödüllü “Keş!f Uluslarası Film Yarışması”yla genç yönetmenlerle uluslararası sinema endüstrisinin prestijli isimlerini buluşturdu.

Jürisi Serra Yılmaz başkanlığında Dario Argento, Jose Rivera, Molly Hassel ve Thomas Sotinel’den oluşan Keş!f’de 10 günlük heyecan Babylon’da gerçekleştirilen ödül töreniyle son buldu. “Parking” adlı filmin yönetmeni Mong-Hong Chung’un ödülün sahibi olduğu yarışmada, jüri ödül kazanan Parking hakkında “Bağlılık ve özgürlük arayışı üzerine karanlık ve dokunaklı bir meditasyon. Anneler günü üzerine asla aynı şekilde düşünemeyeceksiniz” yorumunu yaptı. Yarışmada bu yıl ayrıca ilk kez Selim Eyüpoğlu, Selin Gürel ve Murat Emir Eren’den oluşan “Sinema Yazarları Derneği” (SıYAD) jürisi de ödül verdi. SıYAD “En ıyi Film Ödülü”nü “After School”un yönetmeni Antonio Campos kazandı. Afters School’un internetin körüklediği görsel bağımlılığı, ortaokul yaşantısını, naif yeni yetmelerin hayata bakış açısını ve yetişkin dünyasının iki yüzlülüğünü karşı karşıya getiren kışkırtıcı bir film olduğu için ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Mutlu yıllar
Müge Karamızrak, boşandığı Alman eşinden olan kızı Luvena’nın doğum gününü önceki gün Nişantaşı’ndaki Cafe Inn’de kutladı.
Kızı Luvena’nın isteğini kıramayarak kendi dostlarını da doğum günü partisine davet eden Karamızrak’ı dostları Neslihan Yargıcı, Rita Fink ve Seval Birinci yalnız bırakmadılar.

Tatlıses hayranları
Ünlü şarkıcı ıbrahim Tatlıses, geçtiğimiz gece Günay’da sahne aldı. Gecede dünden bugüne sevilen şarkılarını seslendiren Tatlıses, “Maksim’den sonra gazino kalmadı. Bu ortamda taşın altına elini sokan tek mekan Günay, o yüzden de biz de Seda Sayan’la birlikte buraya bir nevi destek oluyoruz” dedi. Tatlıses’i izleyenler arasında Reklamcı Nail Keçili ve işadamı Mustafa Kuriş de vardı.

Adrian ızmir’de
Geçtiğimiz yıl “Emir” adlı ikinci albümünü çıkaran Cem Adrian, ızmirli hayranlarıyla ilk kez buluşmaya hazırlanıyor.
27 şubat Cuma gecesi Ooze Venue’de dinleyicilerinin karşısına çıkacak olan Adrian, prodüktörlüğü, tüm söz, müzik ve aranjeleri kendisine ait olan “Emir”deki elektronik unsurları kendi müzikal renkleri ve yine iddalı ses performanslarıyla birleştirip daha sert bir soundla sevenlerine keyifli dakikalar yaşatmayı hedefliyor.
Yazarın Tüm Yazıları