Nişanlı olduğunu peşinde dolaştığı kıza söylesem mi

Güzin Abla, sana ihtiyacım var, hem de çok acil...

Haberin Devamı

Keşke yanımda olsan, keşke sana yüz yüzeyken açsam içimi, sarılsam sana, doya doya ağlasam...

Ablacığım ben zamanında biriyle tanıştım, onu çok sevdim. Ama ne bilirdim nişanlı olduğunu, ne bilirdim yalancı ve şerefsiz biri olduğunu! Benden ayrıldığını söyleyip yakınımdaki bir kızı ayartmaya çalıştığını ne bilirdim!

Bu adam çok kötü, hem de çok... Bütün bunları nişanlı olmasına rağmen yapıyor. Hálá çevremde dolanıyor, beni arıyor, mesaj atıyor, ama o kıza da aynısını yapıyor. Amacı beni deli etmek ve ona dönmemi sağlamak... Oysa beni artık hiç ilgilendirmiyor, çünkü gerçek yüzünü gördüm.

Beni kıskandırmak için yakınımdaki kızla ilgileniyor. Aksi gibi kız da saf saf ona inanıyor. Ne yapsam diye düşünüyorum; kıza söylesem mi nişanlı olduğunu? Gerçi kız beni pek sevmiyor, herhalde onun dolduruşuna geliyor. Ama her şeyi bilip susmak çok zor... Gerçekten zor durumdayım.

Haberin Devamı

O adamın neler yapabileceğini tahmin bile edemezsiniz. Kıza söylesem nişanlı olduğunu, bu işe ben de karışacağım, oysa bunu hiç istemiyorum. Öte yandan olanları da görünce dayanamıyorum, sinirleniyorum. O kızın suratı her gün asık, sürekli beni izliyor. Takmamaya çalışıyorum. Hatta kıza çok iyi davranıyorum. Belli ki var bir sıkıntısı, zaten o adamın yakınlarındayken nasıl iyi olabilir ki? Öff, beter olsunlar! Sabredip göreceğim bakalım, sonunda neler olacak...

İçimden bir ses her şeyi söyle, anlat diyor, ama rezil olmak da var işin ucunda....

Cevap verirsen, ayrıntılara değinme, seni bütün iş arkadaşlarım okuyor çünkü... Acil cevabını bekliyorum, ona göre ya susacağım ya da her şey altüst olacak, çünkü ortada bitmek zorunda olan duygularım var... Onun duygularımla oynamasına izin veremem.

Genç kızlar dikkatli olun, sakın kimseye olduğundan fazla değer verip körü körüne bağlanmayın.
RUMUZ: ACİL CEVAP

Sakın ha kızım, sakın karışma bu ilişkiye... Sen kendini kurtarmaya bak. "Beni hiç ilgilendirmiyor artık" diyorsun, ama sonra "Bitirmek zorunda olduğum duygularım var" diye de ekliyorsun. Bence bırak bu ikisini, ne yaparlarsa yapsınlar.

Haberin Devamı

Nişanlı olduğunu o kızın bilmediğinden emin misin? Belki de biliyor ve aldırmıyor... Sen üzülme yeter ki, sonuçta ortalık karışacak elbette ama buna sen sebep olmamalısın. Asıl sen onlarla ilgilenmemelisin artık. Sana ne kötülük yapabilir ki? Hiç yüz vermez, duygularını belli etmez, uzak durursun... Kimse bir zamanlar bir yakınlığınız olduğunu bilmemeli. Hakkında dedikodu yapsa da sen edebini, vakur duruşunu korumalı, onlara asla karşılık vermemelisin. Sonunda bıkar ve vazgeçer elbette.

Yeter ki, sen şu bittiğinden kesin emin olamadığın duygularına bir nokta koy. Onun ahlaksız ve kötü bir insan olduğunu biliyorsun, buna rağmen "Ona karşı duygularımı bitirmeye çalışıyorum" diyorsun. Biraz cesaretle elbette bitireceksin...

Haberin Devamı

Nişanlımla cinsel ilişkiye girdim ama bakire çıkmadım

Sevgili Güzin Ablacığım, ben 19 yaşında bir genç kızım. Sevdiğim gençle 6 ay kadar önce nişanlandım. Evlenmemize de daha oldukça uzun bir zaman var. Ve ben nişanlımla cinsel ilişkiye girdim.

Onunla bir süreden beri hemen hemen karı-koca hayatı yaşıyoruz. Ama benden ne ilk seferde, ne de daha sonra kan geldi. Yani kızlık zarım yırtılmadı. Ben bakire çıkmadım.

Bu durum, nişanlımı olduğu kadar beni de huzursuz ediyor. Neden bakire olmadığımı anlayamadım, oysa nişanlımdan başkasıyla asla birlikte olmamıştım. Sizce ne yapmalıyım?
RUMUZ: NİŞANLIYIM

Köşemde sık sık bekaretle ilgili bilgiler verdiğim halde, sanırım kendi durumunuzu herkesten farklı sanıp telaşlanıyorsunuz.

Haberin Devamı

Senin durumunda da endişe edilecek ya da huzurunu kaçıracak bir şey yok sevgili kızım.

Burada sık sık tekrarladığım gibi, kızlık zarı zaman zaman vajinanın çok derinlerinde olabiliyor. Cinsel ilişki sırasında yırtılmayabiliyor. Ya da yine çok sık görülen bir türüyle, kızlık zarı esnek olabiliyor ve bu yüzden ilişki sırasında yırtılmayabiliyor. Dolayısıyla da kan gelmiyor. Bu gibi durumlarda bekaret ancak doğum sırasında ya doktor tarafından ya da doğumda bebeğin çıkışı sırasında yırtılıyor.

Senin durumundaki genç kızlar, ne yazık ki çoğu zaman evliliklerinin ilk gecesi bakire olmadıkları iddiasıyla ya baba evine geri gönderiliyor ya da eşlerinden hayatları boyunca hakaretler dinlemek zorunda kalıyorlar.

Haberin Devamı

Daha geri kafalı ailelerde, gazetelerde sık sık rastlandığı gibi olay namus davası haline getirilip, cinayetle sonuçlanabiliyor. Kızcağız, hiç suçu olmadığı halde, yalnızca doğal ve yapısal bir değişiklik nedeniyle öldürülüyor.

Sen yine de şanslı sayılırsın; nişanlın bu durumu sorun haline getirmemiş. Yalnızca endişe etmekle yetinmiş. Yine de durumun hakkında daha kesin bilgi edinmek istiyorsan bir kadın doğum uzmanına başvurup muayene olmalısın.

Doğumdan sonra dökülen saçlarım yine çıkar mı

Sevgili ablacığım, ben bir süre önce doğum yaptım. Gerek hamileliğim süresince, gerekse doğum sonrasında saçlarım öylesine döküldü ki, neredeyse kel kalacağım.

Siz bir ara saçlarınızın dökülmesini durduran bir şampuandan söz etmiştiniz... Ama ne yazık ki ben adını hatırlayamıyorum. Lütfen benim gibi saç dökülmesinden yakınanlar için tekrar yazar mısınız? Bana da yararı olabilir mi aynı şampuanın, saçlarım yeniden çıkar mı?
RUMUZ: MELEK

Sevgili kızım, senin saçlarının dökülmesinin en önemli nedeni, hamilelik nedeniyle yaşadığın birtakım hormonal değişikliklerdir. Doğumdan bir süre sonra hormonların dengesini bulduğunda dökülme azalabilir. Benim dökülen saçların yeniden çıkması için kullandığım Organicum adlı şampuanın içeriğindeki bitki özsuları-yağları, özellikle ısırgan ve biberiye, sanırım sana da yardımcı olabilir...

Bu özsular saç köküne direkt etki ederek kan dolaşımını hızlandırıyor. Ayrıca buğday proteini, saçlı derinin onarımına yardımcı oluyor. Bu nedenle dökülen saçlar yeniden çıkıyor. Gerçekten ben de kullandığımdan beri, saçlarım çok daha güçlendi, dökülme hemen hemen durdu.

Yazarın Tüm Yazıları