Nisan ayında neler olacak

Aslında her ayın son pazartesi günü yazmış olduğum gelecek ay hakkındaki astrolojik incelemeler bugüne kaldı.

Çünkü Merkür’ün duruyormuş gibi yavaş ilerlemesi ve aynı anda Uranüs’ü tetikliyor olmasının yarattığı karışıklıklar beni de etkiliyordu. Bu arada çok önemsediğim halde gelecek ay yorumunu atladım. Fakat ay fazla ilerlemeden yakaladığımı düşünüyorum ve hemen bugünün yorumunu yaparak başlıyorum.

Yeni bir girişimde bulunmak isteyenler için küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum. Yapabileceklerinizden çok büyük beklentiler içinde bulunmazsanız, girişimleriniz başarılı olabilir. Bu arada sert ve zorlayıcı bir tavır içinde bulunmaktan kaçının. Genel olarak bu ay son derece hareketli geçecek. Yeni başlangıçlar yapmak için kuvvetli arzuların uyanacağını işaret ediyor. Ancak ciddi karışıklıklar ve çatışmaların yaşanabileceğini düşünerek hareket etmek gerekiyor. Özellikle 10-12 Nisan günleri en fazla tedbirli olunması gereken günler.

Küçük veya büyük gruplar arasında çıkabilecek çatışmalar, terör ve karışıklıklar duygu ve düşüncelerin değişmesine neden olabilir. Ay’ın tetiklediği Merkür, Mars-Pluto arasındaki sert etkileşimi harekete geçirecek. Astrolojik açıdan gökyüzünün bu konumu sistem, iletişim ve düşünce biçimini tamamen değiştirebilecek olayların, savaş benzeri durumların açığa çıkabileceğini işaret ediyor.

Fikir çatışmaları büyüyebilir ve buna bağlı kargaşa ve karışıklıklar çıkabilir; değişime zorlayan olaylara karşı şiddetli tepkiler gösterilebilir.

Patlamalar, deniz ve havayolu araçlarıyla ilgili kazalar olabilir. Özellikle öfke ve hırs sonucu ortaya çıkan dikkatsizlik yüzünden ciddi kazalar meydana gelebilir. Bu nedenle duygularınızı denetleyin ve olayları zorlamayın. Bu dönem iddiacı ve hırslı bir tavır içinde bulunmak ve kendinizi ortaya koymak için pek uygun bir zaman değil. Girişimde bulunanlar, olayları zorlamak yerine gelişmeleri izlerlerse daha karlı çıkacaklar.

14 Nisan’da Mars burç değiştiriyor ve Yengeç Burcuna giriyor. 17 Nisan’da ise Merkür Koç burcunda dolaşmaya başlıyor. Merkür-Mars arasındaki sert etkileşimin devam edeceği 14-22 Nisan günleri arasında tartışma ortamlarından kaçınmanızı tavsiye ediyorum.

20 Nisan akşamının ilerleyen saatlerinde ise Güneş burç değiştiriyor ve Boğa Burcunda dolaşmaya başlıyor.

Nisan ayının kritik günlerinden diğeri ise, 21-26 Nisan dönemi. Değişikliklerin meydana gelebileceğini işaret eden gökyüzünün konumu, bilinçaltını tetikleyen olayların açığa çıkacağını işaret ediyor.

Güven ihtiyacı

Sabahın erken saatlerinde patlamalar, kazalar, terör ve ortaya çıkan karışıklıklar öğle saatlerinde farklı bir görünüm kazanabilir. Emniyet ve güven ihtiyacının artacağını işaret eden gökyüzünün konumu, duygu ve isteklerin tamamen değişeceğini gösteriyor. Radikal değişikliklere zorlayan durumların yaratacağı gerilim akşam saatlerinde azalabilir. Yavaş hareket eden Merkür bugünden itibaren hızlanmaya başlıyor. Dikkati dağıtan karmaşık ve derin düşüncelerden sıyrılıp olayları gözden geçirmek mümkün olacak.
Yazarın Tüm Yazıları