Neyi bulamayınca geriliyoruz

Elle dergisinin internet sitesinde bir anket yapıldı. Başlığı: “Ne mükemmel jean’ler sevdim, zaten hiç yoktular”dı. Ankete 13 bin 355 kişi katıldı.

Sonuçlar da kısa süre önce açıklandı. Buna göre, kadınlar için mükemmel jean pantolonu bulmaktan daha zor olan tek şey, mükemmel sevgiliyi bulmak! Eh, mükemmel sevgili diye bir şey olmadığını bildiğimize göre, jean konusunda da pek şanslı sayılmayız.

JOHNNY DEPP GİBİ PANTOLONUM OLSA

Çoğunluk yıllardır aradığı pantolonu cool ve sıra dışı olarak tarif etmiş ve Johnny Depp’e benzetmiş.
Ben bu noktada acı bir gerçekten bahsetmek isterim. Johnny Depp’e benzemesi gereken, pantolon değil maalesef. Siz hiç mankenlerin, Holywood şöhretlerinin sokakta ev haliyle çekilmiş fotoğraflarını gördünüz mü? Üstlerinde çuval olsa, güzel görünüyorlar. Korkarım Johnny Depp gibi tarif edilmesi gereken şey, sizin bacaklarla basenler ve bir de poponuz.

BULUNAMAYANLAR LİSTESİ

Ama tabii bu anket bana başka birşey hatırlattı. Alışverişte asla bulunamayan şeyleri... İlk akla gelenlerden bir liste yaptım:
Mayo denerken insanı kendinden soğutmayan ayna
Göbeği kapatabilen tişört
Mağazada peşinize takılmayan satış görevlisi
İnsanı alışverişten soğutmayan mağaza müziği
Kitabevinde çalışıp da kitap okuyan satış görevlisi
Önünde sıra olmayan kasa
Değiştirme yaparken buruşmayan yüzler, kalkmayan kaşlar
Askı sayısı yeterli soyunma kabini
Elinizi sürdüğünüz her şeyi açıp tezgaha sererek suçluluk hissettirmeyen satış görevlisi
Giyside kocaman delik açmayan alarm
Makul bir sürede gelen ve sizinle aynı yöne giden asansör
Halihazırda kullandığınız kozmetiklerin cildinize gerçekten uygun olduğunu söyleyecek ve size başka bir marka satmaya çalışmayacak kozmetik kişisi.

VİTRİNDE GÖRDÜM
Mırnav elbiseler


Sarman, İstanbul Anadolu yakasının en sevimli butiklerinden biri. Kalamış’taki dükkan, yola kitapçı diye çıkmıştı, son birkaç yılda bambaşka bir şeye dönüştü.
Şu fotoğrafta görmüş olduklarınız, onların sonbahara ve kişiye özel tasarladıkları elbiseler.
Söylemeyi unuttum, Sarman’da satılan her şeyin içinden kedi geçer mutlaka. Elbiselerin de üzerinde kediler var haliyle. Her biri el emeği ile işlenmiş.
Yolunuz Kalamış’a düşerse,
Sarman’a uğrayın mutlaka.

ORADA NELER OLUYOR
Filmin parfümü yok satıyor

Julia Roberts ile Javier Bardem’in başrollerini paylaştığı film Eat, Pray, Love; Ye, Dua Et, Sev adıyla bugün bizde de gösterime girdi. Yurtdışında aylardır bu film konuşuluyor. Filme kaynaklık eden kitap yeniden çok satıyor. O kadar popüler ki, kendine ait bir kozmetik koleksiyonu bile var.
Dev şirket LVMH’nin bir parçası olan Amerikan güzellik markası Fresh, filme özel üç koku çıkardı. Adındaki üç kelimeden ve filmdeki üç bölümden ilham alıyor.
“Eat”, İtalyan limonu, fesleyen ve bergamot notaları içeriyor. Erik, gül, Frenk üzümü, karamel, mereng ve vanilya kokusu da alıyorsunuz.
“Pray”in üst notaları reçine, pembe biber ve ardıç dut. Orta notalar tütsü, şakayık ve gül. Patçuli, amber ve misk kokusu da alıyorsunuz.
Son olarak “Love”da ise bergamot, Frenk üzümü ve mango çiçeği kullanılmış. Yasemin, sandal, amber de var içeriğinde.
Markanın koku direktörü Lev Glazmen, “kelimeleri kokulara dönüştürdüm” demiş.
15 Temmuz’da piyasaya çıkan parfümlerin şişesi 32 Dolar’dan satılıyor. Ama maalesef internetten sipariş şansı yok Çünkü ellerinde hiç kalmamış.

BENİM OLSA
1 milyon paket sattı


Amerika’da yılın çılgınlığı. Haftada 1 milyondan fazla sattı. Fashionbandz bileklikler Türkiye’ye geldi. Değişik şekil ve renklerde oluyor. D&R’larda bulunabilir.

Pac-Man anısına defter
Ünlü defter markası Moleskin, efsane olduğu kadar arkaik ama gönüllerin fatihi bilgisayar oyunu Pac-Man’in 30. yaşı dolayısıyla yeni bir model çıkardı. Sınırlı sayıda defterlerin kapağını Pac-Man süslüyor, yanında çıkartmalar da veriliyor. Koleksiyon 5 parça.

AVM GÜNLÜĞÜ

3 ÖDÜL BİRDEN

Önceki hafta uluslararası bir ödül alan Forum İstanbul alışveriş merkezinden bahsetmiştim. International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri)’nde en iyi perakende gelişimi seçilmişlerdi.
O yarışmada ödül alan bir Türk alışveriş merkezi daha vardı: Akmerkez ile Meydan Ümraniye. Akmerkez ‘Interior Design 5 Star’ ödülüne değer bulundu. İç tasarımı yüksek mevkilerden onaylandı yani.
M1 Meydan Ümraniye Alışveriş Merkezi ise Türkiye’deki En İyi Perakende Yatırımı ödülünü aldı. Bu ödülün ana kriterleri de yenilik, hayal gücü ve orijinallik.

Fashion Week başladı
Bu arada Forum İstanbul’da moda haftası başladı. 10 Ekim’e kadar, ünlü ayakkabı tasarımcısı Gil Carvalho’nun yanı sıra, dünyanın en ünlü moda akademilerinden genç tasarımcılar defile yapacak. Bugün saat 20.00’de Londra Saint Martins’i temsil eden ve Lady GaGa, Jamelia, Sabrina Washington, Buttafly, Junior Brat, Roses gibi ünlüler için giysiler tasarlayan Ara Jo’nun defilesi var. Yarın 19.00’da, ekolojik tasarımlarıyla Avrupa’da geleceğin tasarımcısı seçilen Berlin Esmod’un başarılı öğrencileri Julia Knüpher ve Phoebe Hess’in sıra dışı koleksiyonlarını görebilirsiniz.
Bugün defile yapacak diğer markalar: Adil Işık, Boyner, Collezione, Koton, Mango, Marks&Spencer, Roman, YKM

HAFTANIN SİTESİ

Marc Jacobs, kendi adını taşıyan web sayfasında sanal dükkan açtı. Tasarımcının, Jacobs’ Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs, Little Marc Jacobs gibi tüm koleksiyonlarını bir arada görebiliyorsunuz. Büyük katlı bir mağaza gibi tasarlanan sayfanın kapısında görevliler karşılıyor sizi. Asansöre kadar eşlik ediyor, almak istediğiniz ürünün katına gönderiyorlar. Fakat çekici tipler olmadıklarını söylemeliyim. Her ürün grubunun ayrı katı var. Her ürünün hızla indirilebilen fotoğrafları var.
Yazarın Tüm Yazıları