Neptün kova burcunda

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Yıllardır süren oğlak burcundaki yolculuğu nihayet sona eren Neptün artık kova burcunda dolaşmaya başladı. Böylece kova burcunun etkileri daha da güçlenecek.

Özellikle şu sıralarda başta Güneş olmak üzere Jüpiter ve Uranüs zaten Kova'nın etkilerini açığa çıkartıyorlardı. Şimdi de Neptün'ün dahil olmasıyla birlikte oldukça ilginç bir özellik kazanacak.

Neptün, rüyalar, imajlar, hayaller gezegenidir. Tabii bunlara bağlı olarak yaratıcılığı sembolize eder. Özellikle sanatsal alanlarda ortaya çıkan duygusal bir enerji verir.

Kova burcundaki Neptün, oğlakta ortaya çıkardığı özelliklerden çok daha farklı özellikler verecektir. Hem bilimsel çalışmalara farklı bir boyut getirecek hem de edebiyat ve müzik alanında yepyeni bir harekete enerji verecektir.

Özellikle bugünlerde müzik ve edebiyat alanında yepyeni fikirlerin doğması, farklı bir tarzın ortaya çıkması ve alışılmışın dışında ilginç buluşların açığa çıkması beklenebilir.

Biraz tuhaf hatta egzantrik gruplar ortaya çıkabilir ve oldukça ilginç fikirleriyle şaşırtıcı gösteriler yapabilirler.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar elbette ki, Kovalar. Özellikle kova burcunun ilk derecelerinde doğmuşsanız, yani 21-31 Ocak günleri arasında doğanlar şu sıralarda etkileri hissetmeye başlıyorlar. Tabii ki hemen hissetmeyebilirsiniz. Çünkü, Neptün çok ağır hareket ettiği için yaklaşık dört-beş yıllık bir süreci kapsıyor. Bu süreç henüz başladığı için bu etkiyi çok kuvvetle hissetmeyebilirsiniz. Ancak, algılamalarınız yüksekse farkedebilirsiniz. Öncelikle rüyalarınızın zenginleşeceğini söylemek mümkün. Aklınıza oldukça ilginç fikirler gelebilir ve Uranüs'ün de yardımıyla harekete geçebilirsiniz. Özellikle sanatsal faaliyetlerle ilgileniyorsanız ya da düpedüz bir sanatçıysanız, son derece verimli bir döneme girdiğiniz söylenebilir. Tabii sert etkiler altında bulunanlar için Neptün'ün yanılgılar da verebileceğini unutmamak gerekiyor. Ayrıca, alkol ve uyuşturuculara düşkünlük de ortaya çıkabilir.

Bütün gök cisimleri gibi Neptün'ün enerjisini nasıl kullanacağınızı tamamen sizin olumlu ve olumsuz istekleriniz belirleyecek. Olumlu beklentiler içinde bulunduğunuz zaman, bu beklentilerinize nasıl ulaşabileceğinize yardımcı olabilir. Olumsuz ve karamsar bir hal içine girecek olursanız, o zaman da boş hayaller ve yanılgılar hatta kayıplar verecektir.

Aslanlar gökyüzünün bu konumundan hemen hemen kovalar kadar açık bir biçimde etkilenecekler. Özellikle de Aslan'ın ilk derecelerinde doğmuş olanlar. Yani 23-31 Temmuz günleri arasında doğmuş olanlar. Sizin için de hemen hemen benzer etkilerden söz etmek mümkün. Yanılgılardan ve kayıplardan uzak durmak için dileklerinizin güçlü ve olumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar öncelikle hava grubu burçları. Yani, İkizler ve Teraziler. Yaratıcılığınızın yükseldiği bu devreyi doğru bir biçimde kullanmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca, Koçlar ve Yaylar da benzer şekilde faaliyete geçebilirler.

Neptünden sert etki alan Boğa ve Akrepler ise, oldukça ilginç bir döneme giriyorlar. Kararlı ve inatçı bir tavır izlemek yerine sezgilerinin yolunu takip ederek başarıya ulaşabilirler. Tabii aynı zamanda olumlu beklentiler içinde bulunmalı, karamsar duygu ve düşüncelerden uzak durmaları gerekiyor. Yoksa, sezgileri yanıltıcı olabilir.






 








Yazarın Tüm Yazıları