Ne nasıl saklanır

Bugünlerde tüm dünyada tüketim konusunda bir uyanış var. Artık nesneleri “kullanmak” yerine “tüketmeyi” seçen zihniyet, ne medyada ne toplum içinde hoş karşılanıyor.

Haberin Devamı


Biz zaten yokluk nedir bilen bir millet olduğumuz için, büyüklerimiz sadece evdeki malzemeleri kullanarak pek çok yemek üretmiştir. Tabii bu şekilde tasarruf etmekle kalmayıp, evimize aldığımız besinleri de en iyi şekilde değerlendirmiş oluyoruz. Bunu yapabilmek için de hangi yiyeceğin nasıl saklanması gerektiğini bilmemizde yarar var.

Örneğin kuru besinleri satın aldıktan sonra içindeki taşı, toprağı kırık ve bozuk olan taneleri ayıkladıktan sonra bez torba içinde saklamalıyız. Eğer nemli bir ortamda ya da deniz kenarında yaşıyorsanız, bu yiyecekleri iyice kurutup naylon torbada, ağzını sıkıca bağlayarak saklarsanız bozulmalarını engelleyebilirsiniz.

Yağları ise serin ve karanlık yerlerde, kapalı olarak saklamalısınız. Kasaptan aldığınız eti buzdolabında en fazla bir gün tutabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak için yağlı kağıtlara sarmalı ve buzluğa koymalısınız.

Yumurtaları yıkamadan ve ıslatmadan buzdolabınızda 2-3 hafta saklayabilirsiniz.

Tüketim çılgınlığının sizleri etkilememesi dileğiyle...

Haberin Devamı

Tarçınlı sakızlı kurabiye

YAPILIŞI: 2 kutu buğday nişastasını derin bir yoğurma kabına aktarın. Üzerine kabartma tozu, dövülmüş damla sakızı ve toz tarçını ekleyip elinizle karıştırın. Üzerine 2,5 su bardağı un ilave edip tekrar karıştırın. (Bu kurabiye bazen 3 bardak un alabiliyor.) Diğer taraftan, oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları başka bir kaba kırın. Üzerine eritip ılıttığınız  margarini ekleyip tozşekeri de ilave ettikten sonra mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın. Nişastalı karışımı yumurtalı malzemelerin olduğu kaba aktarın. Malzemeleri birbiriyle iyice karışıncaya, ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğurma işlemi sonucunda hamur hâlâ elinize yapışıyorsa, un miktarını yarım bardak daha artırabilirsiniz. Hamuru oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin, sonra tezgahın üzerinde, merdane yardımıyla 1 santim kalınlığında açın. şekilli kurabiye kalıpları yardımıyla hamurdan parçalar koparıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Tepsiyi fırının orta ızgarasına yerleştirip kurabiyeleri 5 dakika önceden 150 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde, 30 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcakken üzerine renkli şekerlemeler serpiştirip soğumasını bekleyin. Bu kurabiye fırından çıktığında yumuşaktır, ancak soğudukça sertleşecektir.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

· 2 kutu buğday nişastası (2x200 gr.)
· 250 gr. bitkisel margarin
· 2 adet yumurta
· 2,5-3 su bardağı un
· 1 su bardağı tozşeker
· 1 paket kabartma tozu
· 1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
· 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Yazarın Tüm Yazıları