Ne kadar enteresan

“İddia ediyorum bu sezon kupa maçları çok şenlikli ve ilginç sonuçlu maçlara sahne olacak. Gurup maçlarında bir şamata, bir gırgır... Sakın kaçırmayın.” demiştim geçen yazımda…

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın genç kalecisi Cenk bu yazıyı okumamış olacak ki takımının Gaziantep Büyükşehir karşısında aldığı yenilgiyi “Futbolda böyle enteresan sonuçlar olabiliyor” cümleleriyle yorumladı.

Bu arada Gaziantep Büyükşehir 9 maçtır yenilmiyor. Bank Asya’da 3. sırada. Bank Asya’nın gol krallığında 8 golle ilk sırada giden Serdar bu takımda. Üstelik artık çocuklar bile biliyor ki bu tip maçlarda büyük takımların rakibi olan Anadolu kulüpleri aşırı motive oluyor. Üstüne bir de Beşiktaş üç kulvarda birden yürüyor. Hal böyle olunca da Beşiktaş’ın deplasmanda Gaziantep Büyükşehir’e yenilmesi bana ve futbolu az çok takip eden hiç kimseye enteresan gelmiyor. Bana asıl enteresan gelen, bu sonucu Cenk’in enteresan bulması. Çünkü hocası Schuster’de maç sonrası yaptığı açıklamalara bakılırsa bu sonucu hiç enteresan bulmadı.

Haberin Devamı

 

MİMAR SİNAN AMA NE ALAKA

Show TV’de Bir Milyon Canlı Para isminde bir yarışma var. Yarışmacılar programa çift olarak katılıyorlar ve her sorudan önce kendilerine iki konu verilerek “Size hangi konuda soru soralım” deniliyor.

Geçen akşam yarışmacı genç bir çift çok ilginç bir karara imza attı. Yarışmacı karı-koca. Kadın Peyzaj Mimarı. Erkek Mimar. Kendilerine alternatif olarak Mimar Sinan ile Yarasa Adam sunuluyor. Yani “Size Mimar Sinan ile ilgili bir soru mu soralım yoksa Yarasa Adam konulu bir soru mu soralım” deniliyor. Peki MİMAR karı koca neyi seçiyor? Sıkı durum Yarasa Adam… Yani işin okulunu okumuş iki üniversite memuru Mimar, Mimar Sinan başlığından gelecek bir sorudan çekiniyor. Sonuçta Yarasa Adam başlığından gelen soruyu bilemeyip, yarışmadan eleniyorlar.

Şimdi siz “Ne alaka” diyeceksiniz!.. Sonuca gitmek için en iyi bildiğin yolu seçmemek… Yarışma… Elenmek… Bunlar size neyi çağrıştırıyor?

Beşiktaş çok kötüydü. Büyükşehir de çok kötüydü. Büyükşehir bu Beşiktaş karşısına her zamanki kadrosuyla çıksa, heyecanlanmasa, kendi liginde oynadığı oyunun yarısını oynasa Beşiktaş Gaziantep’te en az 3 tane daha yerdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Büyükşehir’i ciddiye alsa, sonuca en iyi bildiği yerden, kanatlardan gitmeyi denese, Büyükşehir’in zayıf karnı olan sol kanadından yüklense bu maçı rahat alıp İstanbul’a öyle dönerdi…

Yengemin sakalı olsa Amcam olurdu…

 

ŞENLİK YENİ BAŞLADI

“Evet, kupada şenlik var” demiştik. Konya Şeker-Manisa, Bursa-Kırıkhan, Ankaragücü-Fener, Gaziantep BŞB-BJK ve İstanbul BŞB-Kasımpaşa maçları şenliğin ilk perdesi oldular.

Gurupların puan durumları ve sıralamalarına bakarsanız yaşananın ve bundan sonra yaşanacak olanın ne kadar şenlikli bir şenlik olduğunu görürsünüz.

Mesela, örneğin B gurubunun ilk iki takımı Konya Şeker ve Gaziantep BŞB. Son üç takımı ise Trabzon, Manisa ve Beşiktaş…

Haberin Devamı

Not 1: Benim kanaatimce Beşiktaş’ın Gaziantep Bşb.’den yediği gol, tarihinde yediği en güzel gollerden birisi.

Not 2: Bu şenlik daha da şenlenir. İzlemeye devam edin…

Yazarın Tüm Yazıları