Ne çekersek EGO’dan çekiyoruz

Geçen günkü “EGO hala halkı uyutuyor” başlıklı yazınızı okuyunca yaşadığımız bir sıkıntıyı sizlerle paylaşmak ihtiyacı hissettim.

Haberin Devamı

Yaşamkent sakinleri ne çekiyorsa EGO’dan çekmektedir. Zamanında gelmeyen otobüsler (her yarım saatte gelmesi gereken otobüsler 90 dakika aralıklarla gelmektedir), hareket merkezinden zamanında çıkarılmayan otobüslerin neden olduğu gecikmeleri ve dönüş yolunda arka arkaya gelen 2 veya 3 otobüsü anlamak mümkün değildir. Ayrıca hala kapalı durağı olmayan belki tek semt Yaşamkent’tir. Durak konusunda EGO’ya yazdığım isteklere verilen cevaplar ise tamamen birbirinden farklıdır. En son cevapta durak kalmadığından bahsedilmesini anlamak ise hiç mümkün değildir. Sayın Gökçek soğukta, yağmurda ve ileride kar yağdığında otobüs beklesin de bir görelim bakalım!..
Zait AKGÜN

İBRETLİK CEVAPLAR

(EGO’dan bana gelen iki cevabı da ibret olarak gönderiyorum.
(1)
- Sayın Zait Akgün
29.07.2012 tarihli ve 00162405 numaralı başvurunuz ilgisi nedeniyle EGO merkez atelye grubu birimine iletilmiş olup, verilen cevap aşağıda belirtilmiştir:
Başvurunuz değerlendirilmiştir. Hizmet vermekte olduğumuz Ankara ili mücavir alan içerisindeki tabela durakların kapalı hale getirilmesi, ana arterlerden ara arterlere doğru yolcu yoğunluğu, durakta bekleme süreleri, kapalı durak istenen yerin kapalı durak montajina uygun olup olmadığı gibi kriterler dikkate alınarak genel müdürlüğümüzce talep, tarih sırasına göre değerlendirilmektedir.
Talebiniz değerlendirme sırasına alınmıştır. İlginize teşekkür ederiz.”
(2)
- Sayın Zait Akgün,
09.11.2012 tarihli ve 00208062 numarali başvurunuz ilgisi nedeniyle EGO merkez atelye grubu birimine iletilmiş olup verilen cevap aşağıda belirtilmiştir:
Başvurunuz değerlendirilmiştir. Şu an elimizde kapalı durağımız bulunmamaktadir. Kuruluşumuz kapalı durakları ihale yolu ile temin etmektedir. Bu nedenle bir tarih vermemiz mümkün görünmemektedir. Talebiniz sıraya alınmıştır. İlginize teşekkür eder, iyi günler dileriz.”
Bulgura, portakala, kömüre kaynak var; iki-üç durak için ‘sallama’ var.

Haberin Devamı

Şimdi okullu olduk!

Genç ODTÜ Mezunları tarafından başlatılan ve ODTÜ Mezunları Derneği çatısı altında yürütülen ‘Okula yüz verin’ kampanyasıyla 2 milyon TL’ye Ankara Yenikent’te yaptırılan ‘ODTÜ Mezunları İlköğretim Okulu’ 25 Kasım’da açılacak.
Derneğin, her ODTÜ’lü 100 lira verse bir okul yaptırılır’ kampanyası için www.odtumd.org.tr’den bilgi alınabilir.

Haberin Devamı

Sanayi Sitesiyiz hurdacı değiliz

Etimesgut Belediyesi sınırları içindeki Şaşmaz Dökmeci Sanayi Sitesi’nde hiç bir sokak ismi ve tabelası bulunmuyor. Burada bir adres tarifi istendiğinde yol üzerinde olup, dikkat çeken binalardaki tabelaların isimleri verilerek; sağa dön sola dön komutu ile adres aranıyor.
Yine Dökmeci Sanayi Sitesi içinde aydınlatma direği yok. Aydınlatmalar, esnafın işyerlerinde açık bıraktığı lambalarla oluyor. Belediyemiz çöplerimizi alıyor fakat sokak temizliğini kendimiz yapıyoruz. Sanayi sitemize temizlik görevlisi girmiyor. Hiç olmazsa 15 günde bir temizlik görevlileri girse esnaf olarak bizler de yardımcı olacağız. Eski 10. Cadde diye adlandırılan şu anda internetten bulduğumuz veri ile 2492. Sokak diye adlandırılan cadde hurda araçlarla dolmuş durumda. Motorları sökülen parçalanan araçlar buraya atılıyor. Cadde hurdalık haline geldi. Belediye yetkililerimizin bu konuya önem vermelerini bekliyoruz.
Cemal ORAN-Dökmeci Sanayi Sitesi adına

Yazarın Tüm Yazıları