Müzik yara sarar

ANI olamayacak kadar canlı sesiyle müziğin yaşayan efsanesi Alpay, ulusal gündemimizden eksik olmayan “matem” günleri için farklı bir öneri getirdi.

Haberin Devamı

Malum, “yas” nedeniyle konser, etkinlik, programlar vb. iptal edilir.
Çoğu kez de klişe bir açıklama eklenerek, etkinliğin iptal edildiği kamuoyuna bir güzel duyurularak, duyarlılık ve sorumluluk “iptal” ile savılır.
Alpay da önce terör, sonra deprem nedeniyle her çarşamba akşamı Piano Restoran’da yaptığı programını son iki hafta iptal etti. Hassas yüreği, içi almadı...
Ama manşetimize aldığımız açıklamasında, aslında “olması gereken”i de mütevazı bir söylem ile özetliyor. Ki, tümüyle katılıyorum.

* * *

Yardım konseri deyince aklıma hemen İrlandalı müzisyen Bob Geldof’un organizasyonuyla düzenlenen “Live Aid” etkinlik zinciri geliyor.
Çeyrek asır önce Afrika ve özellikle Etiyopya için düzenlenen konserden 100 milyon dolar gelir sağlandı. Daha sonra 2005 yılında, Sting, Clapton ve Collins’in yanısıra Led Zeppelin, Dire Straits, Queen, Black Sabbath, Sade, David Bowie, Nick Kershaw, George Michael, Bryan Adams gibi daha onlarca isim sekiz ülkede konserler düzenledi.
The Who ve Pink Floyd bu konserler için yeniden biraraya geldi.
İstanbul’da 30 Ekim Pazar günü “Van için Rock” düzenleniyor.
Açılışını Hayko Cepkin’in yapacağı konserde,  40 sanatçı ve rock grubu sahne alacak. Konserin tüm geliri Van’a destek için Kızılay’a verilecek.

* * *

Haberin Devamı

Müzik sadece “göbek atmak”, “vur-patlasın eğlence” olarak algılanırsa, iulk akla gelen “Matemle müzik yanyana olmaz” yargısı olur elbet. Yıllarca “Matem nedeniyle müzik yayını yok radyoyu kapatın” ile -ucundan- tutuldu yaslar.
Ama yaralar -ucundan tutularak- sarılamıyor, kayıplar “susunca” geri gelmiyor.
Oysa müzik herzaman yara (da) sarar.

Yazarın Tüm Yazıları