Mutlu bir evlilik için ailenizin evini terk edin!

İçinde yaşadığımız toplumda çoğu kadın anne ve babasının evinden direk kocalarıyla yaşayacakları eve geçiyor. Arada tek başına, bir arkadaşıyla veya sevgilisiyle yaşama tecrübesi elde etmeyen bu kadınlar, aslında evliliklerine 1-0 geride başlıyor.

Haberin Devamı

Evet biliyorum. Türk toplumu henüz evlilik öncesi beraber yaşama serüvenine yüzde yüz açık değil. Bunu yapanlar bile ailelerinden gizli saklı yapıyor. Çünkü evlenmeden önce sevgilisiyle yaşayan kadın ülkemizde namussuz, basit hatta kolay kadın damgası yiyor. Halbuki sırf bu önyargıdan dolayı pek çok kadın evliliğinde sorun yaşıyor.


Düşünün. Evlilik zaten zor. Hele ki ilk yılları daha da zor. İki ayrı kültürde yetişmiş, iki farklı insanı alıp aynı eve koyuyorsunuz. Daha evliliğe alışmadan bir de ev/images/100/0x0/55eaa0d2f018fbb8f88c730b idare etmeye çalışıyorsunuz. Hepsi ayrı bir stres. Annenizin evinde ne kadar aktif olursanız olun koca bir evin tüm sorumluluğunun üzerinizde olması gibisi yok. Üstelik bunu yapmaya aynı evde büyüdüğünüz biriyle değil, farklı bir aile yapısından gelen biriyle yapıyorsunuz. Bütün yorgunluklar, bütün stresler birikiyor ve evliliğinizi daha da zorlaştırıyor.

Haberin Devamı


Anne ve babalar ve hatta toplum istemiyor. “Gelin dediğin baba evinden çıkar” diyorlar. 30 yaşını aşmış kadınlar hala ailelerinin çatıları altında yaşıyor. Annelerinin yaptığı yemeği yiyor, babalarının sağladığı ortamda maddi sıkıntı çekmeden geçinip gidiyorlar.  Aileler kendilerince çocuklarına sıcak bir yuva sağlayarak onlara iyilik yapıyor. Ama işin aslında onları kendi ayaklarının üzerinde durmaktan ve evliliğin ilk yıllarındaki sorunları azaltmaktan alıkoyuyorlar.

Mutlu bir evliliğe ilk adımı atmak için ailenizin evinden çıkın. Önce kendi özgürlüğünüze kavuşun. Böylece eşlerinizden anne baba ilgisi beklemez, bir evi çekip çevirme stresiyle evliliğinizi zedelemezsiniz.



Erkekgiller

Mutlu bir evlilik için ailenizin evini terk edin

Yalan gibi görünen ama doğru olan erkek cümleleri...


Erkekler ve yalanlarını yazmıştım. Bu erkekler, başları sıkışınca peynir ekmek gibi yalan söyleyebiliyor. Üstelik bundan hiç de suçluluk duymuyorlar. Ama bu ağızlarından çıkan her kelimenin yalan olduğu anlamına gelmez. Hatta öyle ki bazen söyledikleri en inanılmaz şey bile gerçek olabilir.

Haberin Devamı

“Yalancı çoban” psikolojisi işte. O kadar yalan söylemelerini bekliyoruz ki bazen doğruyu söylediklerinde bile inanmıyoruz. “Yalan gibi görünüyor, yalan gibi kokuyorsa kesin yalandır” demeden önce iki dakika daha düşünün!


İşte size erkeklerin ilk bakışta alenen yalan söylediğini hissettiren ama inanması güç olsa da doğruyu söylediği anlara bazı örnekler:

/images/100/0x0/55eaa0d2f018fbb8f88c730f

• Erkek söylemi: Bu cumartesi gecesi saat 02:00’de halı saha maçım var. Sen beni bekleme uyu.
Kadın tepkisi:
Bak sen şu Allah’ın işe! Maç yapacak başka gün ve saat mi kalmadı! Yer miyim la ben bunu!
İşin gerçeği: O hafta halı sahada gerçekten de boş olan tek saat bu. Sevgiliniz cumartesi akşamını karıyla kızla değil, 14 kıllı bacaklı, ter kokulu adamla bir topun peşinde geçirecek olabilir. Yılbaşı akşamı 23:00-24:00 arası maç yapmasından da iyidir!

Haberin Devamı




 Erkek söylemi: Çok yorgunum. Sevişmek istemiyorum./images/100/0x0/55eaa0d2f018fbb8f88c7311
Kadın tepkisi: Sen? Sevişmek istemiyorsun! Kesin bir şey oldu! Ya benden soğudun ya da başka biri var! Sen beni artık sevmiyorsun…
İşin gerçeği: Sevgiliniz gerçekten yorgun! Hatta belki de hasta olmak üzere veya sizin dışınızda bir şeye morali bozuk. Kısacası sakin olun! Ne sevgiliniz sizden soğudu ne de ilişkiniz bitiyor. Adam sadece yorgun olabilir!




• Erkek söylemi:
Kalçalarına bayılıyorum! İnanılmaz güzeller. Sakın zayıflama!
Kadın tepkisi: Neredeyse pantolondan fırlayacak kalçalarım, neresi güzel! Sen, şişko olayım ve kimse bana bakmasın istiyorsun!
/images/100/0x0/55eaa0d2f018fbb8f88c7313İşin gerçeği: Siz beğenmeseniz de o, gerçekten beğeniyor olabilir. Erkeklerin büyük bir kısmı dolgun kalçaları seksi bulmasa Jennifer Lopez veya Kim Kardashian bu kadar popüler olabilir miydi! Hem kim sevgilisi şişko olsun ister, bu kadar da paranoyak olmayın canım!

Haberin Devamı





• Erkek söylemi:
Aşkım vallaha Beşiktaş’ın uçağının inmesini bekledik. Yo kazanmadılar. Biz de zaten kutlamak için değil yuhlamak için gittik havaalanına. Ama rötar varmış ondan geç kaldım.
Kadın tepkisi: Yok artık! Bakırköy’den kalkıp da Sabiha Gökçen’e Beşiktaşlı oyuncular beş dakika görüp yuhlamak için gittiğine inanacak değilim! Doğru söyle bu saate kadar nerdeydin!
İşin gerçeği: Evet, sevgiliniz sizi havaalanında karşılamaya üşenebilir. Ama söz konusu tuttuğu takım olunca hem sevgisini hem kızgınlığını göstermek için değil havaalanına uzaya bile gidebilir! Futbol aşkı ayrı sevgiliye duyulan aşk ayrıdır.

 



https://twitter.com/Sabanur



Yazarın son yazıları

Haberin Devamı

#18 Nisan 2013 Kadınlar neden daha çok ödüyor?
#15 Nisan 2013 Adanalı severse Allah’ına kadar sever!
# 11Nisan 2013 Güzelliğin laneti!
# 8 Nisan 2013 Kendi genlerinden aksesuar yaratmaya çalışan kadınlar!
# 6 Nisan 2013 Hala evlenmemiş olmanızın sebebi en yakın arkadaşınız olabilir!
# 1 Nisan 2013 Modern evlilik, gerçek bir mit!



YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

 

Yazarın Tüm Yazıları