Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Mutfak kurma rehberi

Mutfak yenilemek evde inşaat yapmak demek. Uzun süre sıkılmayacağınız, risksiz bir seçim yapmak istiyorsanız önce ihtiyaçlarınızı listeleyin. Ve yeni trendlere göz atın.

Haberin Devamı

Zamanlama

Yenileme planları yaparken “Nasılsa daha çok zamanım var, seçerim” cümlesini kurarsanız ilk hatayı yapmış olursunuz. Seçim süreci bir yana, 8-10 hafta arasında değişen teslimat süreleri var; beğendiklerinizi dergilerden kesip biriktirmeye, pinterest’te pin’lemeye başlamalısınız.

Bütünsel düşünmek

Mutfağı sökme işi sırasında seramikler kuvvetli ihtimalle zarar göreceği için onları da değiştirmek gerekecektir. Zemini döşeyip sonra kara kara bunlara ne uyar diye düşünmek istemiyorsanız, aynı anda mekânın tümünü aklınızda çözmüş olun.

Araştırma süreci

Yerli üreticilerin en çok reklam yapanları ile daha az bildikleriniz arasında pek fiyat farkı olmayabilir. Seçtiğiniz markanın satış görevlisinin yönlendirmesi de etkili olacaktır. Kalite/fiyat dengesi en iyi olanı yakalamak için twitter’da araştırma yapın.

Haberin Devamı

Doğru ölçümleme

Aşağı yukarı ölçüler ile fiyat almanız sizi yanıltabilir. Tüm girinti, çıkıntı, niş ve kolonları tam ölçerek amatör bir çizim yapın (ya da yakın bir mimar arkadaşınıza yaptırın) ve firmalardan öyle fiyat isteyin. Zira bunların tümü toplam tutarı değiştirecek etkenlerdir.

Her yer için dolap

Her köşeyi değerlendiren akıllı tasarımı bulmak için gerekiyorsa birkaç çizim yaptırın. Boşluklardan, atıl noktalardan ve sütunlardan yararlanın. Düzenli değilseniz ve mutfak takımlarınız tek tip değilse cam kapaklardan uzak durmak daha doğru olur.

Tezatların seremonisi

Tıpkı evin diğer odalarında olduğu gibi, mutfakta da her şey birbiriyle uyumlu olmak zorunda değil. Zıt stiller aynı mekânda birleştiğinde ortaya aykırı bir güzellik çıkarabilir. Country mutfaklar ve modern tasarımlar ile birlikte kullanılan ham ahşap kahvaltı masaları gibi...

Ahşap doğallığı

Ahşap tezgâhlar sıcak ve doğal görünümleri nedeniyle her zaman kalbimizi çalan ilk seçenek. Tezgâh malzemeleri arasında en ekonomik alternatiflerden biri. Ancak kullanımına dikkat etmeniz, düzenli aralıklarla zımpara ve bakım yapmanız gerek.

Mutfağın da trendi var

Salonla bütünleşen açık planlı mutfaklar çok sık kullanılıyor. Minimal mutfaklar sade formları ve renkli mutfak gereçlerine düz bir fon yaratmaları nedeniyle tercih sebebi. Ayrıca üçboyutlu efekte seramikler ve çini karolar da göz ardı edilemeyecek yoğunlukta.

Haberin Devamı

Altı başka, üstü başka

Mutfakta tek renk dönemi sona erdi. Alt ve üst dolap kapaklarının farklı yüzeylerden kombine edilmesi de popüler. En sık kullanılan ikili beyaz lake ve doğal hareli ahşap. Onları mat gri lake veya koyu sarı kapaklar takip ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları