Muhteşem

Stadı nasıl buldunuz?

Muhteşem bir stat olmuş. Ancak bir takım eksiklikler var. Bu da çok doğaldır. Bu tür büyük binalarda hangi amaçla yapılırsa yapılsın ilk açıldığında bir takım aksaklıklar yaşanır. Ama bunların dışında şunu hemen söylemek lazım. Olimpiyat’ın açılışı gibi olmadı. Ben ilk defa gördüm. İnşaat aşamasında gitmemiştim. Gerçekten etkileyici.

Yollar nasıl?
Metroyla gittim stada. Ve hiçbir problem yaşamadan. Gayet pratik şekilde stada ulaştım. Toplu taşıma araçlarını kullananların sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Biraz bekleniyor ama bu bir mesele değil. Metroya ulaşmamla metroya ulaşmam 15 dakika sürdü.

Bu stat bu Galatasaray’a yeni bir hava katar mı?
Stat çok güzel. Şöyle bir laf vardır eskilerde “Zarfa değil, mazrufa bak” diye. Stadın güzelliğinin yanı sıra buraya bir de takım gerekiyor. Reklamda Cem Yılmaz’ın söylediği gibi “Mekan oynatıyor” deyince olmuyor. Bugün Ajax misafir terbiyesiyle saldırmadı. Galatasaray’ın kadro olarak eksikleri var. Durumu düzeltmek için mevcut oyuncular performansının sınırlarını zorlamalılar. Yoksa bu takımı, Bernabeu’ya da götürseniz yetersiz, Camp Nou’ya da.

Stadın akustiğini nasıl buldunuz?
Beğendim. O konuda şüphelerim vardı. Ama gördüğüm kadarıyla taraftar burayı çabuk benimsedi. Çıkan sesten çok memnun kaldım. Olimpiyat’ta bu atmosfer olmuyordu. Ses dağılıyordu. Galatasaray taraftarı burada arzuladığı atmosferi yakalayabilir. Bir de karşılaştırmalar olacaktır elbet. Ama Ali Sami Yen kalbimizdeki yerini koruyacak.
Yazarın Tüm Yazıları