Moda ve astroloji

Geçenlerde vitrinlere bakıyordum ve birden geçmişte vitrinlerin nasıl olduğunu hatırladım.

Kıyafetler, ayakkabılar, çanta ve aksesuvarların nasıl bambaşka olabildiğini, çok daha cesur ve renkli olduğunu düşünürken moda ile astroloji arasında müthiş bir ilişki olduğunu tespit ettim.

Bu fikir beni aniden heyecanlandırdı ve daha derin düşünmeye başladım. Hazır Merkür de yavaşlamış ve düşüncelerim daha da belirginleşmişken Uranüs’ün yaratıcılığını ortaya çıkarmanın tam zamanıydı! Ve ben de zihinsel akışa kendimi bıraktım. Bu sırada öyle ilginç formüller zihnimin içinde canlandı ki, moda ile astroloji arasındaki ilişkiyi anlamış oldum.

Sonra 2000 yılına girdiğimiz günü hatırladım. Hemen herkesin 2000 yılının ilk gününe gözlerini açtıkları zaman her şeyin değişmiş olmasını bekledikleri ve hayal kırıklığı yaşadıkları o gün, sanki akşamdan sabaha uyanıp sihirli bir el dokunmuşçasına bambaşka bir mekana uyanacakları duygusu içinde oldukları o günü hatırladım. Değişen bir şey yoktu ve 2000’in heyecanı bir anda sönüvermişti.

Fakat o zamandan bugüne zihninizin içinde hızlı bir zaman yolculuğu yapmayı başaracak olursanız, o heyecanı yakalayabilirsiniz. En azından benim içimde aniden uyanan heyecanının bir benzerini duyabilirsiniz.

İnsan içinde yaşadığı havanın yavaşça değişimini pek algılayamıyor. Aniden meydana gelen değişikliği o sırada hissetse bile çok hızlı uyum sağlıyor ve sanki hiçbir şey değişmemiş gibi yaşamaya devam ediyor. Mesela evinizin içinde aniden ortaya çıkan değişik bir koku duyduğunuz zaman hemen bu kokunun kaynağını aramaya başlıyorsunuz, sonra unutuyorsunuz ve koku yavaş yavaş çoğalsa bile siz alışmış olduğunuz için artık farkında olmuyorsunuz ve o kokuyla yaşamaya devam ediyorsunuz. Taa ki, dışarı çıkıp eve tekrar geri döndüğünüzde kapıyı açıp kokuyla karşılaşıncaya kadar...

Hepimiz aynı duygu ve düşünceyi paylaşıyoruz. Birbirimizi etkiliyor ve değişiyoruz. Fakat bu değişimin farkında olamıyoruz. Bize değişikliği hatırlatacak belgelere ihtiyacımız var. Geçmiş ve şimdi arasındaki farkı ortaya koyacak en değerli belgeler ise sanat eserleri. Ve dönemin çizgilerini, tarzını ve anlayışını yansıtan moda...

Astroloji, dönemleri tarif ederken moda, o dönemin görünür bir biçimde yansımasını sağlıyor. Bu demektir ki, gelecek dönemin modasını astrolojik işaretleri değerlendirerek tahmin edebilmek mümkün olabilecek.

Yeni kararlar almayın

Geri gitmeye hazırlanan Merkür’ün hızı azaldı. Balık Burcunun 26 derecesinde durmuş gibi görünen Merkür, iletişim ve haberleşmelerin istenilenden daha ağır olacağına işaret ediyor. Aklı sembolize eden Merkür’ün gökyüzündeki bu görünümü, düşüncelerin belirli bir noktaya takılı kalacağını ve zihinsel faaliyetin derinleşeceğini gösteriyor. Böyle bir dönemde yeni kararlar almak pek sağlıklı olmayabilir. Zaten derinleşen düşüncelerin ortaya konulabilmesi de pek kolay olmayacak.
Yazarın Tüm Yazıları