Milan sancılı

MİLAN, İstanbul’a kolu kanadı kırık geldi. Juventus’un Roma’yı deplasmanda 4-1 yenmesinden sonra Milan’ın Fiorentina’ya 3-1 mağlup olması, ligde puan farkını 5’e yükseltti. Milan ayrıca Cafu’yu sakatlığı nedeniyle kaybederken, Stam’ın cezalı olması nedeniyle savunmasında ciddi zorluklar yaşayacak.

Milan Kulübü Türkiye-İsviçre maçından sonra UEFA’dan can güvenliği garantisi istemiş ve bunun içinde hukukçu bürosundan iki elemanını Cenevre’ye göndermişti. Ancak UEFA, F.Bahçe’nin sıkı güvenlik önlemleri alacağını söylemesi ardından da iki Başbakan Silvio Berlusconi ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’daki görüşmeleri sırasında konu gündeme getirilmiş, Türk Başbakan da ‘Merak etmeyin her şey kontrol altında’ demişti.

İlk dakikalar önemli

Oynanacak maçın teknik analizine gelince... Milan için kabus, ilk maçta yaşlı savunmasını hallaç pamuğu gibi atan Anelka’ydı. Anelka’nın oynamamasına en çok teknik direktör Ancelotti sevinecek. Ama bu arada F.Bahçe’de Aurelio gibi forveti sürekli besleyen ve savunmanın uzunu Luciano yok. Bunlar da Daum’un handikapları. Milan’da en çok marke edilmesi gereken oyuncu İtalyan futbolunun büyük umudu Gilardino. Hemen hemen her maçta gol atan Gilardino’nun hemen arkasında, ilk maçta 3 dakikaya iki gol sığdıran Kaka var.

Mutlak 3 puan alması gereken F.Bahçe, maçın ilk dakikalarında gol bulursa Milan’ın moralini bozabilir. Ancak Milan’ın da şiddetle puana ihtiyacı var. Her iki takıma da birer puan yetmeyebilir. F.Bahçe seyircisini arkasına alarak PSV Eindhoven maçındaki gibi oynarsa, kolu kanadı kırılmış, morali bozulmuş, ligde Juventus’un egemenliğine boğun eğen Milan’ı yenebilir.

Dileğim Carlo Ancelotti’nin ‘Maça miğfer giyip çıkacağız. Çünkü maç Saracoğlu’nda oynanıyor. Biz de aynı körükten geçeceğiz. Aynı soyunma odasını kullanacağız. Umarım maç centilmenlik içinde geçer’ demesine karşın olayların çıkmaması. F.Bahçe taraftarının sağduyusu.
Yazarın Tüm Yazıları