Mevcutlarla devam sinyali

AK Parti’nin hafta başında yaptığı MYK toplantısının ardından özellikle Büyükşehir Belediyeleri’yle ilgili ‘öngörüler’ oluşmaya başladı.

Haberin Devamı

MYK’dan yansıyan ilk bilgiler İstanbul’da Kadir Topbaş’ın, Ankara’da Melih Gökçek’in açık ara önde olduğu yönündeydi.
Zaten son zamanlarda AK Parti’den çok CHP’de ‘Gökçek garantiledi’ düşüncesi hakim. CHP’de Aday adayı kim çıksa, ‘Gökçek’i devirmeye geliyorum’ iddiasında.
Metropol ilçelere bakacak olursak, Altındağ’da Veysel Tiryaki, Keçiören’de Mustafa Ak, Mamak’ta Mesut Akgül ve Sincan’da Mustafa Tuna’yla devam edilecek gibi gözüküyor.
GÖLBAŞI’NA BEY BALTA

Geçen seçim kaybedilen Yenimahalle’de Fethi Yaşar’ın ve Etimesgut’ta ise Enver Demirel’in karşısına kimin çıkacağı ise şimdilik en büyük soru işareti. AK Parti iki ilçede de geride gözüküyor.
Gölbaşı’nda ise başarılı bir dönem geçiren Yakup Odabaşı’nın karşısına 2009’da ismi geçen ancak son anda adaylığı gerçekleşmeyen Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Murat Bey Balta şimdilik en güçlü aday adayı.
ADI BİLE ANILMIYOR

Haberin Devamı

Çankaya’ya gelince...
Her seçim döneminde, CHP’nin kalesi olarak değerlendirilen İzmir’in yanında adı geçen ve ‘alınmalı’ listesine eklenen Çankaya için AK Parti’de kıpırdanma yok. Özellikle Çayyolu ve Ümitköy’ün de bağlanmasıyla az olan ihtimalin ‘sıfır’a yaklaşmasından mıdır bilinmez siyasi kulislerde Çankaya’nın adı bile anılmıyor.

* * *

Gollum olmayın

Gösterime girdiği yıllarda büyük sükse yaratmıştı Yüzüklerin Efendisi filmi. Tolkien’in yazdığı müthiş üçlemenin beyaz perdeye yansıması da kitaba yakışır şekilde olmuştu.
Kitabı okuması zor gelebilir ama gönlünde belediye başkanlığı olan siyasilere şimdiden önerimdir. Yüzüklerin Efendisi’ni mutlaka izleyin. Serinin ilk filminde sonsuz iktidar vadeden yüzükle film karakterlerinden Gollum arasındaki
ilişkiyi dikkatle izleyin.
Gücün onu nasıl değiştirdiğine ve dönüştürdüğüne dikkatle bakın.
Siz siz olun, sakın Gollum olmayın...

* * *

Çayyolu nerede

CHP’de parti içi mücadelenin en yoğun yaşanacağı ilçe kuşkusuz Çankaya. ‘Görünen’ 28 aday ve Çankaya’yı ‘gönlünden geçiren’ diğerleri.
Garanti görünen Çankaya’ya bu ‘ilginin’ nedenlerine Başkent Fısıltıları’nda yer vermiştim.
Çankaya adayının belirlenme noktasında eğilim yoklaması ya da ön seçim yapılacağı belirtilse de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nın inisiyatif kullanacağı düşüncesindeyim.
Ön seçim yapılması durumunda yaşanan ilginç bir belirsizliği bir okuyucu attığı e-postayla şöyle anlatmış:
MANTIKLI OLAN ORTADA

Haberin Devamı

“Çayyolu çıkarılan yeni yasayla, Yenimahalle sınırları içinden alınıp,
Çankaya’ya dahil edildi. 2014 Yerel seçimlerinde Çayyolu’ndaki seçmenler, oylarını Çankaya için kullanacaklar. Dolayısıyla mantıklı olan Çayyolu’ndaki CHP üyelerinin eğilim yoklaması yada ön seçim olması durumunda Çankaya Belediye yönetimini belirlemek için oy kullanmaları. Fakat halen Yenimahalle ilçesinde üye görünüyorlar.
KİMİ ÇANKAYA’DAN KİMİ YENİMAHALLE’DEN

Bölgedeki partililerde de bir akıl karışıklığı almış başını
gidiyor. Kimi Yenimahalle’den, kimi Çankaya’dan belediye meclisine
aday adayı olmuş vaziyette. Çayyolu’ndaki üyelerin eğilim yoklaması ya da ön seçim olması durumunda Çankaya Belediye yönetimini belirlemek için oy kullanmaları gerekmekte. Aksi durumda ileride oluşacak Çankaya Belediyesi içinde bölgenin hiçbir temsilcisinin olamayacağı açıkça görünmekte.
Bu karışıklığın önüne geçmek için yapılacak iş, bir an önce Çankaya İlçe Başkanlığı’nın, Yenimahalle İlçe Başkanlığı’ndan üyelerin listesini talep etmeli. Ancak bu şekilde Çayyolu’nda oturan üyeler oylarını doğru yerde kullanabilir.”

Yazarın Tüm Yazıları