Masal gibi güzel bir yıl olsun

Dünyayı değiştirmek isterseniz yüreğinize inanın, dostlarınıza güvenin, sevginize sarılın, bol dualar alın...

Haberin Devamı

Mutlu edin ki mutlu olun. Paylaşın ki, sizinle paylaşılsın, dostlarınızı ve can dostlarınızı kucaklayın ki mutluluğun erdem ve sarhoşluğunu görenler imrensin.
Ve yeni yıl, gelmiş-geçmiş iyiliklerinizin anahtarıyla sizlere ve sevdiklerinize tüm kapıları açsın.
Yaşam olan yerde, umut da vardır. Yaşamlara dokunun, ölü gibi yaşayanları mutlu edin, hayat verin.
Hiçbir canlının umudunun tükenmediği koca bir yıl olsun.
Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla, hiçbir canlının insanlar tarafından zulme uğrayıp acı çekmemesini diliyorum.
Şeker gibi tatlı, masal gibi güzel bir yıl olsun 2014... Sevgi dolu, bolluk dolu, ahlakın-terbiye ve saygının şaha kalktığı ve kendinden başka cinsleri seven sayan, canlıları-çevreyi koruyan güzel insanlarla dolu bir yıl olsun.
Mücadelesi az, mutluluğu bol, uğurlu bir yıl olsun tüm sevdiklerimiz için.
Berra Özbey

Haberin Devamı

Sevgili Berra Özbey, sıradan bir isim değil, hayatını hayvanlara adamış, yıllardır gönüllü olarak Ankara’da onlar için çabalayan, zeki, ileri görüşlü, üniversite mezunu başarılı bir hanım. Onun bu çok güzel ve düşündürücü yeni yıl dileklerine gönülden katılıyor ve sizlerle paylaşıyorum.
Bu arada siz sevgili okurlarıma, bu yıl için yeni ve aydınlık planlar yapmanızı, özellikle de kendinizi yenilemenizi, düşünce ve duygusal alanlarda mutlaka bir adım atmanızı, eğitiminize çok önem vermenizi öneriyorum.
Hiç kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin. Kendi değerinizi bilin. Eğer biri için kendinizi unutur, hayatınızı ona adarsanız, değerinizden kaybedersiniz. Üstelik siz değerinizi bilmedikçe, o da bilmez ve ona artık sıkıcı gelmeye başlarsınız. Zaten herkes kendisine saygısı olan, başına buyruk insanlara hayranlık ve saygı duyar.
Üstat Neyzen Tevfik demiş ki: “Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer. İçsen de tükenir içmesen de. Bu yüzden hayattan tat almaya bak. Çünkü yaşasan da bitecek, yaşamasan da...”
Bir başka bilge kişinin şu sözlerini hiç unutmayın: “Gözünü açıyorsun, ‘doğdu’ diyorlar, gözünü kapıyorsun ‘öldü’ diyorlar, bu göz kırpışa da ‘ömür’ diyorlar.”
O halde bu kısacık ömrümüzü acılarla ve üzüntülerle tüketmeyelim. Yeni yılın hepimize mutluluk, sağlık, huzur ve başarı getirmesini diliyorum.
Neşenizi hiç kaybetmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları