Mantarlı Mengen pilavı

Pirinci bol tuzlu sıcak suda en az 40 dakika bekletin.

Haberin Devamı

Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde kızdırıp incecik doğradığınız soğanları kızgın yağda 5 dakika kadar kavurun. Üzerine yıkayıp iri iri doğradığınız mantarları ilave edin. Karıştırarak, mantar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, en az 7-8 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve soyup doğradığınız domatesleri katıp 5 dakika daha pişirin.
Pirinci yıkayıp süzün ve tenceredeki sosa ilave edin. 3 su bardağı kaynar suyu da ekleyip tuz serpin. Kısık ateşte, pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen pilavı 20 dakika dinlendirip üzerini incecik doğradığınız dereotuyla süsledikten sonra karıştırarak servise sunun.

Malzeme listesi

-2 su bardağı pirinç
(lüks baldo pirinci kullanmanızı öneririm)
-10-15 adet taze mantar
-4 adet orta boy domates
-2 adet orta boy kuru soğan
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 çay kaşığı tuz, karabiber
-2 demet dereotu

Yazarın Tüm Yazıları