Mahkemeye polis nezaretinde getirilecek

Türk Petrol’ün ortağı ve Meksika Fahri Konsolosu olan Varol Dereli’nin, yedi yıl boyunca yanında çalışan, geçmişte de yasak aşk yaşadığı iddia edilen Arzu Çevirici tarafından mahkemeye verildiğini geçen hafta yazmıştım.

Çevirici, işten çıkarıldıktan sonra gittiği eski patronunun Kuzguncuk’taki yalısında, Varol Bey’in eşi Nilgün Hanım ve yardımcıları tarafından tartaklandığını ileri sürüyordu.

Davanın ilk duruşması, 15 Mart sabahı saat 09.30’da Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeydi. Duruşmaya Varol-Nilgün Dereli çiftinin yanı sıra yalılarının bekçisinin de katılması bekleniyordu. Ancak Arzu Çevirici’nin aksine, Dereli çifti duruşmaya katılmadı. Bunun üzerine hakim, çiftin polis nezaretinde getirilmesi kararını verdi. Duruşma 19 Haziran sabahına ertelendi.

Türkiye şampiyonu Erzurum

Garanti Bonus Card’ın sponsorluğuyla Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen "Türkiye Kayak Şampiyonası" 09-11 Mart tarihleri arasında Erzurum-Palandöken’de yapıldı. Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada 120 sporcu mücadele etti. Yarışlar, minikler, çocuklar, gençler ve büyükler olmak üzere dört ayrı kategoride yapıldı. İller arasında da kıyasıya bir rekabetin sürdüğü şampiyonada birinciliği Erzurum, ikinciliği İstanbul, üçüncülüğü ise Bursa aldı. Dereceye giren yarışmacıların bir kısmı milli takıma girerek ülkemizi temsil etme şansı yakaladı.

Bayülgen’in objektifinden

Dünyaca ünlü saat markası Maurice Lacroix, Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerini Okan Bayülgen’in vizörü ile bir kez daha ölümsüzleştiriyor. Pudra (Zamanın Tozu) isimli fotoğraf sergisi, sanat, tiyatro ve fotoğraf tutkunlarını unutamayacakları bir yolculuğa çıkaracak. Bayülgen’in siyah beyaz çalışmalarından oluşan sergi, yarın akşam EKAV Sanat Merkezi’nde bir kokteylle kapılarını açacak ve 21-31 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Al Jamal’da dansöz oynattı

Manolo Blahnik, dünyaca ünlü yıldızların tercih ettiği bir ayakkabı markası... Markaya adını veren patron Manolo Blahnik de şu sıralar İstanbul’da... Tasarımlarının Kanyon Alışveriş Merkezi içindeki Harvey Nichols mağazasında satışa sunulması nedeniyle Türkiye’ye gelen Blahnik, önceki akşam Al Jamal’da eğlendi. Harvey Nichols Dış İlişkiler Koordinatörü Başak Durakbaş’ın organize ettiği gecede Lübnan yemekleriyle karnını doyuran Blahnik, ardından mekanın dansözleriyle karşılıklı göbek attı. DJ’den Tarkan’ın şarkılarını çalmasını istemesi de bir başka ayrıntı...

Banlieue’de keyifli gece

Esin Maraşlıoğlu, önceki akşam arkadaşı iç mimar Eren Yorulmazer’le birlikte Harbiye’deki Banlieue’ye gitti. Bir yandan yemek yiyip bir yandan da mekanda sahneye çıkan Nükhet Duru’nun seslendirdiği şarkılar eşliğinde eğlenen ikilinin keyfi yerindeydi... Gecenin sonunda mekanın sahibi İzzet Çapa’ya kaliteli hizmetinden dolayı teşekkür eden Maraşlıoğlu ile Yorulmazer, ardından yeni tasarımlarına bakmak için Eren Bey’in Süzer Plaza’nın üst katındaki dairesine gitti.

Nadir görüntü

Geçtiğimiz akşam TİM’de Mehmet Mutlu’ya rastladım. İki aydır birlikte olduğu kız arkadaşı Anita’yla Cem Yılmaz’ın yeni stand-up gösterisini izlemeye gelmişti. Onun ilk defa bir kız arkadaşı ile el ele kalabalığa karıştığını görünce şaşırdım. Bundan önceki flörtlerinde, basın karşısında kız arkadaşlarına son derece mesafeli davranan Mehmet Bey’in bu tavrıyla ilişkisinde ciddi olduğunu anladım. Bu arada Mutlu, TİM’deki bol kahkahalı gecenin ardından Uludağ’a gitti. Yazıcı Shale’de bir haftalık rezervasyon yaptıran Mehmet Bey, sezon bitmeden biraz kayak keyfi yaşamak istiyormuş.

Prensiplerime aykırı

Reina’nın işletmecisi Ali Ünal’ı Sortie’nin sahibi Erol Kaynar’la yemek yerken görenler, bir transfer yaşanacağı dedikodularını yaymıştı. Erol Bey de sessizliğini bozdu. Başka mekanda çalışan birini transfer etmenin prensiplerine aykırı olduğunu belirten Kaynar, "Benimle dileyen herkes görüşebilir, herkesi dinleyebilirim. Ama prensiplerimden vazgeçmem mümkün değil" dedi. Ali Ünal’la birkaç kez görüştüğünü, birlikte yemek yediklerini ama bir transferin söz konusu olmadığını söyleyen Kaynar, yaz sezonunu iddialı karşılayacağını da sözlerine ekledi.

Evlendiler

Erol Tabanca, 50’nci yaşını Mayadrom Uptown’da kutladı. Bu kutlama sırasında yaptığı sürpriz ise tüm konukları şaşkına çevirdi. Erol Bey, teşekkür konuşmasını bölüp aniden Rana Erkan’a evlenme teklif edince mekanda bulunan herkes şoke oldu. Kendisine sürpriz kutlama yapılacağını bir ay öncesinden öğrenen, bunun üzerine kendi sürprizi için hazırlıklara başlayan Erol Bey, mekana nikah memuru bile getirtmişti. Böylece 3,5 yıldır birlikte olduğu Erkan ile doğum günü partisinde nikah masasına oturmuş oldu.

Gökyüzüne açılan lezzet kapısı

Taksim Cartoon Hotel’in çatı katında bulunan The Moon Restaurant, müşterilerine dünya mutfağından örnekler sunuyor. Ama asıl özelliği leziz yemekleri değil; ona adını veren açılır cam duvarları ve çatısı... Mekan, bu özelliği sayesinde misafirlerine muhteşem bir gökyüzü ve ay manzarası vaat ediyor. Alternatif mekan arayışında olanlara duyurulur.
Yazarın Tüm Yazıları