Liposuction’da yeni jenerasyon

New Generation MLS, bir tür ameliyatsız liposuction uygulaması... Bu uygulama bölgesel yağlanma sorunundan ağrısız şekilde kurtulmayı vaat ediyor. Üstelik en zorlanılan gıdı ve ayak bileği bölgeleri dahil. Dünyada sekiz yıldır kullanılan bu sistemin detaylarını Dr. Birgül Altuntürk’ten aldık.

Haberin Devamı

NG MLS, nasıl uygulanıyor? 
- New Genaration MLS, bölgesel şekillenme için de kullanılan üç aşamalı, kombine bir uygulama...
Uygulama ne kadar sürüyor?
- Analiz cihazının her kişiye ve hedef yağ dokusuna göre düzenlediği bir uygulama prosedürü oluyor. 2-6 seans arasında değişiyor.
Yağlar nasıl eriyor?
- Hipoosmolar sıvı verildiğinde yağ hücresinin çeperleri zayıflıyor ve yağ hücreleri erimeye başlıyor. Eriyen ve vasfını kaybetmiş yağ hücreleri bu sıvıya karışıyor. Aynı zamanda ultrasound bu yağ hücrelerini denatüre ederek onların yeniden yağ tutma özelliklerini bozuyor. Böylece hem hızlı bir erime hem de aynı anda yağ hücre yitimi olduğundan kalıcı ve geri dönüşümsüz yağ atımı sağlanmış oluyor.
Eriyen yağ hücreleri ne kadar sürede vücuttan atılıyor?
- Eriyen yağ hücreleri patlatılıp sıvı hale getirildikten sonra çöpçü hücreler tarafından zamanla emilerek tamamen doğal yöntemlerle atılıyor. Vücuttan atılım süresi kişiye göre değişiyor, ortalama süre bir iki hafta...
Hangi bölgelere uygulanabiliyor?
- Kadınlarda sutyen altı, kol bölgesi, mide, karın bölgesi, yan simitler, basen bölgesi, popo altı, diz içi, diz üstü, bacak içi... Ayrıca liposuction’da uygulama yapmakta zorlanılan gıdı ve ayak bileği...

Haberin Devamı

Cildin altına tıpta kullanılan tuzlu su yani hipoosmolar sıvı veriliyor. Bu sıvı, hücreler arasında basınç farkı yaratarak yağ hücrelerinin erimesini sağlıyor.

ÜÇ ADIMLI SİSTEM

1. ADIM: NG MLS’in bir parçası olan analiz sistemi ile hedef yağ dokusunun özellikleri ve boyutları ölçülüyor. Analiz sonucunda hedef yağ dokusunun hangi formülle, kaç defada ortadan kaldırılacağı belirleniyor.
2. ADIM: Sonuç üreten ana işlem; enjeksiyon... Bu uygulamada analiz sonucundaki formüle göre hazırlanmış hipoosmolar sıvı karışımı, lokal anestezik bir madde ile karıştırılıp hedef yağ dokusu içine enjekte ediliyor. Hipoosmolar sıvı ile şişirilmiş yağ dokusunun üstüne dışarıdan ultrasound pedleri bağlanıyor. Yüksek doz ses dalgaları ile yağ hücrelerinin patlaması sağlanıyor.
3. ADIM: Patlayıp sıvı hale getirilmiş yağ dokusunun vücuttan atılımı lenfatik drenaj uygulamasıyla sağlanıyor. Sonrasında manyetoterapi ve infraruj battaniyesi ile bölge sıkılaştırılıp düzleştiriliyor.

Haberin Devamı

Bedende sıkışmış duygusal sorunlara
Champisaj masajı

Aynı anda hem beden hem de ruhunuz dinlensin istiyorsanız, tavsiyem Champisaj masajını denemeniz... Rixos Premium Bodrum’da uzman terapistlerin uyguladığı bu masaj, fizyolojik ve metabolik canlılıkla birlikte iç huzuru da sağlıyor.

Yaşam bilimi Ayurveda’dan doğan ve Hindistan’da 5000 yıldır uygulanan Champisaj (Hint) masajı, bedenin enerji noktalarına dokunularak uygulanıyor, fiziksel ve ruhsal rahatlama sağlıyor. Champisaj, üst beden, sırt, omuz, boyun, saç derisi, saçlar ve yüze aromatik özyağlarla uygulanan; özel tekniğiyle kasları rahatlatarak kan dolaşımını hızlandıran bir masaj olarak biliniyor.
Günlük hayatta hepimizin başlıca sorunu olan stres, üst beden ve baş bölgesinde enerjinin bloke olmasına sebep oluyor. Bu blokaj sonucu konsantrasyon bozukluğu, depresyon, kas tutulmaları, baş ağrıları gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Champisaj, zihni dinlendirip rahatlatarak bedeninize sıkışıp kalmış duygusal sorunlarınızdan arınmanızı sağlıyor. Böylece dinlenmiş ve stresten arınmış bedenin iyileşme gücü ortaya çıkıyor.
Dinlendirici ve rahatlatıcı etkisi, masajın tekniğinden ve

Haberin Devamı

Evde pedikürün püf noktaları

Havalar ısındı, terlikler, sandaletler meydana çıktı. Peki sizin ayaklarınız açık ayakkabı giymeye hazır mı? Eğer bu konuda kuşkunuz varsa, “evde pedikür”ün püf noktalarına bir göz atmanızda fayda var.

Evde ayak bakımı yapmak için öncelikle aşağıdaki aletlere ihtiyaç var.
* İyi kesen bir tırnak makası
* Tırnakları törpülemek için tırnak törpüsü
* Kalınlaşmış ayak derisini törpülemek için, iki farklı kalınlığı olan bir ayak törpüsü
* Tırnak etlerini geriye itmek için bir spatula
1- Evde ayak bakımı yaparken aşırıya kaçmayın, nazik ve yuvarlak hareketlerle cildin kalın olduğu yerleri törpüleyin. Törpüleme işlemi sırasında fazla bastırmak, koruyucu cilt tabakasına zarar verebilir.
2- Tırnakları düz kesmeye özen gösterin, tırnağa doğal yapısı dışında bir şekil vermeye çalışmayın.
3- Kalınlaşmış tırnaklarınızı kesmekte zorlanıyorsanız haftada bir-iki kez tırnak yumuşatıcısıyla tırnaklarınıza masaj yapın.

Haberin Devamı

10 adımda selülite veda

Yaz geldi, selülit kabusu geri döndü! Ama unutmayın; mayo ve bikini giymeyi eziyete dönüştüren, özgüvene ağır darbe vuran bu sorundan birkaç önlemle kurtulmak mümkün...

1- Beyaz ekmek yerine, kepek ekmeğini tercih edin.
2- Süt, peynir, yoğurt gibi ürünlerin light olanını tercih edin.
3- Doğal şeker yerine tatlandırıcı kullanın.
4- Sofranızdan yeşil sebze ve meyveyi eksik etmeyin.
5- Kırmızı et yerine beyaz eti tercih edin.
6- Katı yağlar yerine zeytinyağı kullanın.
7- Kızartma yerine ızgara, buğulama, haşlama ya da fırında pişirme gibi yöntemlere yönelin.
8- Yağlı, şekerli ve unlu pastane ürünlerinden kaçının.
9- Kuruyemiş, sakatat, şarküteri ürünleri, sos ve kremalardan uzak durun.
10- Dolaşımı engellediği ve oksijen oranını azalttığı için kesinlikle sigara içmeyin.

Haberin Devamı

Güzelliğe davet!

Christian Breton, güzelliğine önem veren kadınlara cazip bir yaz fırsatı sunuyor. Dünyaca ünlü Fransız estetisyen Jenny Xioman MA, bu ay Tekin Acar Cosmetics mağazalarının davetlisi olarak Türkiye’ye geliyor. Xioman MA ile buluşmak için randevu almayı unutmayın...
- 7 Haziran Ankara Bulvar Cad.
- 8 Haziran Eskişehir Neo AVM
- 9 Haziran Ankara 365 AVM
- 10 Haziran Ankara Panora AVM
- 11 Haziran Ankara Ankamall AVM
- 12 Haziran Ankara ACity AVM

Yazarın Tüm Yazıları