Kusursuz bir görünüm için güzelliğinizi planlayın

Artık hepimiz biliyoruz, cildimiz düzenli bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Ama hangi ürünleri hergün, hangilerini haftada ya da ayda bir kullanmalıyız? İşte, bakımlı kadının güzellik ritüeli...

Günlük güzellik ritüeli

Cildin düzenli olarak günlük temizlenmesi sağlıklı görünümünün de anahtarı. Böylelikle ölü deri hücreleri temizleniyor, yüzeyde birikmiş ter ve çevre etkileri ortadan kalkıyor.

Temizlik: Sabahları yüz için ferahlatıcı, yumuşak bir temizleme köpüğü ideal. Derinlemesine temizliyor ve cildi vitaminler, etken maddeler sayesinde gün içinde hücrelere zarar veren serbest radikallere karşı koruyor. Akşamları makyajınızı mutlaka temizlemelisiniz. Bunun için yüzü ve gözleri bir hareketle temizleyen ve aynı zamanda ferahlatıcı bir tonik etkisi yaratan 3’lü etkili ürünleri tercih edebilirsiniz. Ya da aynı ürünleri sabah kullandıktan sonra göz çevresine yağsız, hassas gözyaşı filmine zarar vermeyecek bir krem uygulayabilirsiniz. Günlük duşlarda ise vücudumuz yağlanmayı önleyici ürünler kullanmamızdan yana. Normal bir cilt tipine sahipseniz banyodan sonra cildiniz ektsra kremlenmeye ihtiyaç duymayacaktır.

Bakım: Artık cildiniz bakım için hazır. Teninizi sabahları UV filtreli bir kremle korumaya alın. Böylelikle serbest radikalleri önlemiş olursunuz. İnce kırışıklıkların oluştuğu bölgelerde ise nemlendirici serum ya da peptid veya retinol içeren anti-aging kremler kullanabilirsiniz. Unutmayın, hassas göz çevresi hem sabahları hem de akşamları özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Tabii, vücudun da günlük koruma mantosunu unutmamak gerekiyor. Günlük banyolar, klima ortamları, yaş ve cilt tipiyle alakalı bu durum ya hiyalüronik asit içeren nemlendiricili losyonlar ya da kolajen liflerinin oluşumunu harekete geçiren ve kuru ciltlere ipeksi bir görünüm katan yoğun içerikli vücut kremiyle bertaraf edilebilir.

Haftalık güzellik ritüeli

Cildimiz haftada bir kez derinlemesine bir bakıma gereksinim duyar. Böylelikle yeniden enerji depolar.

Peeling: Her ne kadar cildimiz kendi kendini yeniliyor olsa da dışarıdan alacağı küçük bir destekle çok daha iyi bir duruma gelebilir. Peeling ürünleri minik yapay partikülleriyle ölü deri hücre kalıntılarını yumuşak ama etkili bir şekilde temizler. Maskeler: Cilt tipine uygun bir maske en büyük yardımcımızdır. Kil yağlı ve siyah noktalı ciltler için uygundur. Eğer cildiniz tahrişlere açık ve strese yatkınsa rahatlatıcı çinko ya da arpa gibi maddeler onu yeniden dengeleyecektir. Enerjik bir cildin sırrı ise vitamin içeren maskelerdir. Banyo: Haftada en az bir kez mutlaka banyo yapılması vücut için ideal. Hindistan cevizi sütü ve zeytin yaprağı ekstreleriyle zenginleştirilmiş bir banyo sonrasında vücut kremi pürüzsüz bir cilt yaratır. Haftada bir kez ayaklar da özel bir bakıma ihtiyaç duyar.

Aylık güzellik ritüeli

Ayda en az bir kez süper bir wellness programı uygulamak gerekiyor.

Mikro-dermabrazyon: Cilt için gerçekten büyük bir temizlik anlamına geliyor. Sonrasında cilt küçülmüş gözenekleri, pembe ve ışıltılı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Kürler: Cilt yorgunluğu ve kuruluğu en belirgin boyun ve dekolte bölgesinde göze çarpıyor. Ampuller ve özel bakım paketleri, vitamin kokteylleri, rahatlatıcı bisabolol ve gerginleştirici soya ekstreleriyle cildin alt katmanlarına kadar ulaşıyor.

Muhteşem Keira

Son olarak hayranlarını bir dönem filmi olan "Pride & Prejudice"la büyüleyen güzel oyuncu Keira Knightley, İngiliz yönetmen Saul Dibb’in tarihi draması "The Duchesse"te canlandırdığı Devonshire düşesi Georgiana rolüyle başarı grafiğini giderek yükselttiğini kanıtlıyor.

Oyuncuya eşlik eden diğer isimler arasında Ralph Fiennes ve Charlotte Rampling de dikkat çekiyor. Kostümler ve muhteşem dekorlarla 18. yüzyılın barok ambiansının kusursuz bir şekilde yansıtıldığı filmde yapılan makyajlar da ihtişamlı görüntüleriyle öne çıkıyor.

Keira’nin tüm film boyunca zarafetinden hiçbir şey kaybetmemesinin mimarı Chanel.

Sonbahar geceleri

Güneşin batışıyla birlikte başlayan yazdan kalan son parti gecelerine uygun ihtişamlı makyaj tonları, çekiciliğinizi kalıcı kılacak profesyonel adımlarla daha da vazgeçilmez hale getiriyor.

Dumanlı gözler

Parti klasikleri, gözlerin altına artık sadece siyah renkle değil gece mavisinin tonlarıyla da çekilen sürmelerle ışıltılı bir indigo tarzı yansıtıyor. Sonbaharda her göz ve ten rengine uyumlu bu tonlar özellikle yazın bronz yüzlerine modern bir hava katıyor.

Dudakların ortasına parmağınızın ucuyla koyu kırmızı bir dokunuş mükemmel olacaktır.

Parlak dudaklar

Pembe ya da kırmızı, şeftali ya da turuncu tonları... Bu sezon dudaklar güneşin batışını canlı renkler eşliğinde kutluyor. Üstelik herkes istediği rengi seçmekte özgür. Ancak koyu tenliler istedikleri rengi alabildiğine güçlü bir şekilde kullanmakta serbest iken açık tenliler için bir tutam renk yeterli diyor makyaj artistleri. Ve ekliyorlar; ruj sürerken mutlaka bir fırça kullanın. Belirgin bir şekilde renk uygulanmış dudaklara siyah maskara ve ışıltılı far çok yakışıyor.

Yumuşak ve güçlü

Eğer çok dikkat çekici makyajdan hoşlanmıyorsanız sonbahar partilerine doğal "nude" makyajıyla da katılabilirsiniz. Bu durumda ihtişam faktörünü tırnaklarınıza bırakmalısınız. Geçtiğimiz yıl siyahın sezonuyken artık lacivert makyajın trend rengi olarak algılanıyor. El ve ayak tırnaklarına aynı oje tonlarını uygulamak çok moda. Ama laciverti krem tonlarındaki transparan ojenizle de kombinleyebilirsiniz.

Önemli 3 detay

1- Göz kapağı kıvrımlarındaki renk yoğunluğun belirgin bir şekilde görünür olması için uygulamayı mutlaka hafif nemli bir göz fırçasıyla gerçekleştirin.

2- Pembe renkli ruj sıcak tenlere, portakal ise bronz tenlere uygun. Bordo solgun tenlere görsel olarak sıcak bir görünüm kazandırıyor.

3- Sonbaharın en vazgeçilmez oje rengi siyaha yakın koyu mürdüm tonları, tırnakları da hiç olmadığı kadar bakımlı ve asil gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları