Kupa öncesi maç talimatları

Çalışmalar sessizlik içinde fakat kararlılıkla sürdürülüyor...

Dünya Kupası İzleme Konseyi olarak yaptığımız gizli toplantıda kurallar ve standartlar belirlendi.

2006 Dünya Kupası İzleme Konseyi’nin (Böyle bir konsey yok tabii; konsey dediğim Riko, Topesto, benim komşu ve haliyle benden oluşuyor) belirlediği ve uyulmasına önemle dikkat edeceğini duyurduğu kurallar şöyle sıralanıyor:

Kupa başlamadan önce herkes tuttuğu takımı açıkça duyuracak ve bu sayede tuttuğu takımının maçı seyredilirken, forma giymeye hak kazanacaktır.

Portekiz’deki Avrupa Kupası’nın final maçında son dakikaya kadar "Portukhaaaaal! Portukhaaaaaaaal!" diye höyküren, Yunanistan golü atınca "Yürü vre komsi! Yassu yassu!" diye sirtaki yapmaya çalışan Topesto için de geçerlidir bu durum!

Buzdolaplarının temizliği, 9 Haziran’daki açılıştan yani Almanya-Kostarika maçından 48 saat önce tamamlanmalıdır (Başlama saati 19.00). Riko’nun hálá yenilebileceğini iddia ettiği, artık Anıtlar Yüksek Kurulu’na devredilecek seviyeye gelmiş tulum peynirinin istisnai bir durumu yoktur.

Temizlenen dolaplara ’aystii’ ağırlıklı olmak üzere (Mango almayın diyeceğim fakat yoklukta o bile çok güzel içiliyor) çeşitli alkolsüz içecekler depolanacaktır. Kupanın resmi birası belirlenmiştir fakat burada duyurmuyoruz onu.

"Benim buzdolabı iyi soğutmuyor" diyen Topesto’ya "O zaman niye buzdolabı diyorsun, sadece dolap de, içine tişörtlerini katla koy!" demek suretiyle gerekli tepki gösterilmiştir. Standartlara uygun soğuklukta meşrubat temin edemeyenin sahası kupa boyunca kapatılacaktır.

Maçlar belli durumlar dışında birlikte seyredilecektir. Belli durumlar da zaten bellidir, o yüzden uyuzluk yapmayıp onları da sıralıyoruz:

1) FIFA sıralamasındaki ilk 10 takım arasında yer alan ülkelerin birbirleriyle yapacakları maçlar kesinlikle birlikte seyredilir. Diğer maçları ister televizyonun karşısında "göbeğini kaşıya kaşıya seyret", istersen seyretme...

2) Daha büyük televizyonlu, daha iyi bir ses sistemli evlerden gelecek "Maç seyretmeye gelsene" tarzı ahlaksız teklifler, "Arkadaşları da getiririm ama... Merak etmeyin aşıları tamam" diyerek kabul edilebilir.

3) Böyle bir madde yok aslında fakat Riko "göbek kaşımak yasak değildir" ibaresinin metinde yer almasını özellikle istedi. İstersen göbeğine kese at, bize ne be!

4) Maçı bizzat yerinde yani Almanya’da seyredecek kişi, bütün kurallardan muaftır. ("Maçı yerinde seyredecek kişi" şimdilik sadece ben oluyorum. Bir aksilik olmaz ise bazı maçlarda Almanya’da tribünde olacağım...)

*

"Bazı maçlarda tribünde olacak ballı kişi", seyahat dönüşünde ekibe Dünya Kupası’nı hatırlatacak hediyeler getirmekle yükümlüdür. Buzdolabı magneti, anahtarlık ve şapka hediye kabul edilmez. En az tişört gelecek Almanya’dan! Bu arada benim komşu ’Lisanslı ürün ve dandik olmazsa şapka isterim ben usta!’ dedi. Onu da kayda geçiriyoruz...

Tuttuğu takım gol attığında taraftar olan şahsiyete golün televizyondaki tekrarları bitene kadar özgürce sevinme izni verilir. Gole sevinene yılan bile dokunmaz! Sevinme süresini aşan kişi önce "Hişş, ayıp oluyor ama!" diyerek uyarılır. Uyarıya rağmen hoş olmayan hareket ve sözlerle sevinmeyi sürdüren arkadaşın kafasında boş meşrubat kutuları gömlek cebine sığacak kıvama getirilir!

Dünya Kupası ile yerel ligler arasında bağlantılar kurmak çirkin bir harekettir. Yani Sırbistan Karadağ’da İliç gol attığında "Gördünüz mü oğlum Cimbomluyu!" demek yasaktır. Aynı şekilde Gana milli takımında Appiah’ın gol atması durumunda da "Memnun oldum Appiah!" filan diye geçiştirmek uygun olacaktır.

Kamyon tekerleği büyüklüğündeki pizzaların kullanımına kupa boyunca kısıtlama getirilmiştir. Bir gün pizza söylendiyse ertesi gün söylenmeyecektir.

Dünya Kupası İzleme Konseyi üyeleri, yaş ve hacim olarak hecin devesi kadar olmalarına rağmen beslenme konusunda bir yetişkinin bilinç seviyesine erişememiştir. En sevdiği yemek sorulduğunda hálá "köfte-patates-kola" diyen üye sayısı hiç de az değildir.

Bu yüzden, kamyon tekerleği büyüklüğünde pizza yenen günleri takip eden günlerde lüksburger, kaşarlı/dönerli dürüm, üzerine iki yumurta kırılmış kıymalı pide gibi daha sağlıklı yiyecekler tercih edilecektir.

Maç seyredilen tesisin bakım, onarım ve temizliğinden ev sahibi sorumludur.

Benim komşunun "Salona battal boy çöp torbası koyup, her şeyi içine sallarız, torba dolunca da çöpe atarız" önerisi oybirliğiyle kabul edilmiştir!

Playstation’ın FIFA 2006 adlı güzide oyunu, kupa boyunca resmi oyun seçilmiştir. Bu süre içinde This Is Football", "Pro Evolution 4", "Tekken 4" gibi oyunlar dinlendirilecektir!
Yazarın Tüm Yazıları