Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Küçük prensin odası

İngiltere Prensi William ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton, ilk çocukları George Alexander Louis’i kucakladı.

Haberin Devamı

Prensin ilk yıllarını nasıl bir bebek odasında geçireceği, çılgın İngilizler kadar dünya basınının da gündeminde

Antika eşyalar

Küçük prensin odası

Nisan ayında hamile Cambridge Düşesi’nin Londra’daki antika dükkânlarına girip çıkarken görülmesi, bebek odası için vintage ya da antika birkaç parça aldığı yolundaki ihtimalleri kuvvetlendirdi.

Tasarımcılar hayal etti

Küçük prensin odası



Müşterilerinin kendilerine en uygun mimar, iç mimar ve peyzaj tasarımcısını bulmaları için aracılık yapan RedBook Agency, ekiplerinden Kate ve William’ın bebeği için hayali bir oda tasarlamalarını istedi. İçinde mutlaka olması gerekenler, anne-babanın fotoğrafları ve William’ın helikopterinin minyatür haliydi.

Haberin Devamı

Kraliyet bebek odası

Küçük prensin odası

İngilizlerin ‘royal nursery room’ olarak adlandırdıkları bebek odası, 19. yüzyılın sonunda içinde bizim bildiğimiz mobilyaların dışında bakıcı-hemşire için özel bir bölüm, oyun alanı, ders çalışma ve yemek alanı barındıran geniş bir süit. Genellikle klasik ve geleneksel bir dekorasyon tarzı uygulanıyor. Bebekleri için Kensington Sarayı’nın 1A no’lu dairesini ayıran Kate ve William’ın (William ve Harry de bu odada büyümüştü), yapılan renovasyonla odayı doğal, elegan ve klasik bir tarza büründürdükleri konuşuluyor.

Bembeyaz seçim

Küçük prensin odası

Kate Middleton’ın hamileliğinin altıncı ayında South Kensington’daki lüks bebek mağazası Blue Almonds’dan çıkarken görüntülenmesi, dikkatleri bu markanın bebek için tasarladığı ‘Royal Collection’ serisine çekti. Seri, masumiyeti ve sadeliği temsil eden beyazın hâkimiyetinde.

Haberin Devamı

En ünlü sepet

Küçük prensin odası

Kate Middleton’ın bebeği için Blue Almonds’dan aldığı sepet, 495 Pound. HELLO! dergisi bu kareyi yakaladıktan sonra ürünün internet üzerinden yapılan satışlarında yüzde 57 artış olmuş. İngilizler buna ‘Kate effect’ (Kate etkisi) diyorlar. Düşes, aynı markadan pek çok dekoratif oyuncak da satın almış, tıpkı kendi çocukluk odasında olduğu gibi.

Babasının markası mı?

Küçük prensin odası

Kate Middleton’ın gelenekleri devam ettireceği ve Dragons of Walton Street mağazasıyla çalışacağı sanıldı. Ne de olsa bebeğin babası William ve amcası Harry’nin odalarını da bu marka tasarlamıştı. İngilizlerin ünlü HELLO! dergisinin talebi üzerine, The Neighbourhood mimarlık ekibi, William’ın odasını bugüne uyarladı.

Yazarın Tüm Yazıları