Korsan otopark yakınması bitmez

Geçenlerde korsan otoparkçı ve değnekçilerden söz etmiştim.

Haberin Devamı

Meğer ne çok dertli varmış bu konuda. Herkes yaka silkiyor. Ve de en önemlisi bu korsancılardan korkuyor. EVET, KORKUYOR. Nereden mi anladım? Gayet açık, kimse adının verilmesini istemiyor. Hatta kimi açık açık, “Adımın verilmesini otopark mafyasından korktuğum için istemiyorum” diyor.

Evimin önünde zorunlu ceza
Çarpıcı bir örnek vereyim. Bir okuyucu, Fuar 26 Ağustos kapısı civarında, Mimar Sinan Mahallesi’nde, yaklaşık 25 yıldır oturduğunu belirtmiş. İlettiklerini özetliyorum:
“Geçtiğimiz hafta arabamı yer bulamadığım için kimseye engel olmayacak şekilde ve her gün, herkesin yaptığı gibi kaldırıma bırakmak zorunda kaldım. Bu sebepten dolayı, bu kadar yıldır ilk kez, kapımın önüne park ettiğim arabama ‘park ihlali’ cezası yedim. Kaldırıma park etmenin doğru olduğunu savunmuyorum. Ancak sebeplerini de paylaşmak istiyorum. 1401 Sokak’ta bazı esnaf iki arabalık yer kapatıyor.

Haberin Devamı

Tartışmaya bile korkuyorsunuz
1400 Sokak değnekçilerin elinde. İşlettikleri dışında kalan sokağı, hakları olmadığı halde, işletiyorlar. Onlara ücret ödemeden arabanızı o sokağa park edemiyorsunuz. Tartışmaya bile korkuyorsunuz. Çevredeki tüm sokakların kullanma hakkını kendilerinde görüyorlar. Diğer alanlar deseniz, belediyeye ait. Evimin olduğu sokak ve arka sokağım dışında her yer paralı. 25 yıldır oturduğum mahallede, kapımın önünde şans eseri boş yer bulamazsam, arabamı günlük 5 TL’den park etmek zorundayım. Para vermezseniz, arabanızı çektirme hakkına sahipler.
Buna yetkililerin bir cözüm bulmasını istiyorum. Zabıta, trafik denetim, belediye, polis, muhtar... Çözüm bulmalılar. Gerekirse mahalle sakinlerinin araçlarının plakaları alınıp park alanlarından bir bölümü bizlere ücretsiz tahsis edilmeli.”

Kendi sokağımıza müşteri araçları
Yakınmalar yalnızca Alsancak’tan değil. Örneğin Karşıyaka’dan, Bostanlı’dan da var. Bostanlı’da bazı restoranların sokakları müşteri araçları için kullandıkları belirtiliyor. Doğal olarak sokak sakinlerine yer kalmıyormuş. Burada korsan otoparkçıdan, değnekçiden değil, kendi sokaklarında yer bulamamaktan dert yanılıyor. Vilayetler Evi yanındaki spor sahasının otopark olarak kullanıldığı belirtiliyor. “Savcı ve hakim lojmanı olan Emlak Blokları, otoparkı kullanamamaktadır” deniliyor.

Haberin Devamı


Mithatpaşa’da doğalgaz için haber verilmez miydi
Mithatpaşa Caddesi’nde Göztepe ve Güzelyalı’da doğalgaz çalışması var. Tabii ki olacak. Ancak cadde bölüm bölüm trafiğe kapatılırken sıkıntı çekildi. Özellikle sabahları. Herkes merak ediyor. Kapatılacak yerler önceden medya aracılığıyla vatandaşa bildirilemez miydi? Tamam, elden geldiğince hızlı çalışılıyor, yollar trafiğe açılıyor. Ama bu çalışmaları duvarlara küçük afişlerle duyurmak yeterli mi? Bence değil.

Yazarın Tüm Yazıları