Köpeğe özel davetiye

Londra’da yapılan ‘British Fashion Awards’ ödül töreninde yılın tasarımcısı seçilen Christopher Bailey, geçen hafta Bağdat Caddesi’ndeki 680 metrekarelik Suadiye Burberry mağazasının açılışı için İstanbul’a geldi.

Organizasyon son derece renkli görüntülere sahne oldu.

8500 kırmızı ve beyaz karanfil kullanılarak mağazanın önündeki yeşil alanda ekose deseni yaratıldı, bina özel kırmızı ışıklarla aydınlatıldı. Burberry şemsiyelerinin oluşturduğu tünelden geçilerek girilen mağazada da binlerce kırmızı ‘grand prix’ gülü ile İngiliz bahçesi atmosferi yaratılmıştı.

Organizasyona imzasını atan Ayşe Azizoğlu, bir de espri yaptı ve Güler Yiğit’in köpeği Pagi’ye de ayrı davetiye göndertti. Yiğit de bu davetiyeyi kullanarak, açılışa kucağında sevimli köpeği Pagi ile geldi.

Şapkaya dikkat

Rahmi Koç, Nazenin 4 adlı teknesiyle çıktığı dünya turuna ara verip İstanbul’a geldi. Hemen ardından da CNN Türk’te ‘Işıltılar’ adlı programı hazırlayıp sunan Tahire Demircan’la buluştu. Beyoğlu Asmalı Meyhane’de yemek yiyen Koç ve Demircan, daha sonra programın çekimleri için stüdyoya gitti.

O akşam Rahmi Bey’in renkli kişiliği kıyafetine de yansımıştı. En çok dikkat çeken detaysa şapkasıydı. Farklı kumaşlardan hazırlanan patchwork şapkası, klasik tarzını epey renklendirmişti.

Dünya çapında banliyö

H
arbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun yanındaki Balkon 15, bundan böyle Banlieu (Banliyö) adıyla hizmet verecek. Patron İzzet Çapa’nın, ortağı Didem Sözen’le dünya çapında bir restoran yaratma fikriyle açtığı mekanı geçtiğimiz cumartesi gecesi ziyaret ettim. İçeride onlarca tanınmış sima ile karşılaştım. Herkes Çapa’nın istediğini yaptığı, Banlieu’nün Avrupa’da bile bir benzerinin olmadığı görüşünde hemfikirdi.

Turgut Toplusoy, Güler Yiğit, Halil Değer, Ayşe Azizoğlu ve Nurcan Akad da, Gazi-Bilal Ateş kardeşlerin hazırladığı mönüyü, Murat Özalp ile Didem Sözen’in 10 gün boyunca New York’un en ünlü restoranlarını gezerek hazırladıkları sunumu çok beğendi. Bahattin Demir’in sevgilisi balerin Didem Sözen ve İzzet Çapa’nın, yeni mekanlarını hazırlarken hiçbir masraftan kaçınmadıklarını da ekleyeyim. Örnek mi? Banlieu’nün erkekler tuvaletindeki lavabonun fiyatı tam 4500 euro!

Yıllar kimin umrunda

Sosyetenin en bakımlı erkeklerinden olan Metin Has’a uzun zamandır rastlamıyordum. Sonunda geçtiğimiz akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki bir davette gördüm. Davete Ahu-Can Has çifti ve Rezzan Has’la birlikte gelen Metin Bey, yine son derece formda görünüyordu. Kulağıma gelen dedikodulara göre Has bir süre önce estetik operasyon geçirmiş. Bu sayede de epey gençleşmiş.

Havada aşk kokusu var

Lara Kamhi ile Yiğithan Ceylan’ın geçtiğimiz yaz Bodrum’da başlayan aşkları, kasım ayında noktalandı. Duyduğuma göre Kamhi’nin eğitimi nedeniyle Paris’te bulunması, bu beraberliği çıkmaza sokmuş. Ve genç kız sonunda bir ilişki bu şekilde yürüyemez diyerek ayrılık kararı almış. Önceki akşam Kamhi’yi, Can Çapa ile Reina’ya girerken görünce aklım karıştı. İki gencin saat 03.00 sıralarında kulübe girmesi ve sabahın ilk ışıklarına kadar samimi bir şekilde eğlenceye devam etmesini, yeni bir aşkın başlangıcı şeklinde algıladım.

Bir yıl geçti

Manken Ece Sükan ile Tolga Egemen, yaklaşık bir yıldan beri birlikteler... Çiftin geçen kış filizlenen aşkları birlikte çıktıkları Bodrum tatili sayesinde duyulmuş, sevgililer sahilde cesur pozlar sergilemiş, objektiflere sarmaş dolaş pozlar vermişlerdi. Artık gizlileri saklıları kalmayan ikilinin beraberliğinde her şey yolunda... Önceki akşam çıktıkları Beyoğlu turu sırasında rastladığım ikilinin aşkı anladığım kadarıyla dolu dizgin devam ediyor.
Yazarın Tüm Yazıları