Kış aylarında saç bakımı

Soğuk, rüzgar, kalorifer yüzünden kuruyan hava, başı sımsıkı saran şapkalar...

Haberin Devamı

İşte, kış aylarında elektriklenen ve uçuşup sizi çılgına çeviren saçların en önemli sebepleri... Unutmayın; saçlar kışın özel bakıma ihtiyaç duyuyor.

Soğuk şoku: Yağmurlu ve karlı günlerde saçlar başka türlü bir şemsiyeye gereksinim duyuyor. Ve bu gibi zorlu koşullarda saç spreyleri en önemli kurtarıcılar oluyor. Tabii doğru ürünü seçmek şartıyla... Uzmanlar, kış aylarına özel “kuru” spreyleri öneriyor. Yanlış sprey seçtiğiniz takdirde fönünüz, saç daha yağmur ya da kar taneleriyle buluşmadan bozuluyor.
Hangi saç spreyi: Saçınıza en uygun saç spreyini bulmak için önce ürünü elinizin üst kısmında test edin. Cildinizde donuk ve yumuşak bir yüzey mi oluşturuyor? O zaman doğru ürünü buldunuz demektir.
Nemli spreyler saç yüzeyinde ıslak, yapışkan bir tabaka bırakır. Bu özellikleri, fönün kalıcılığını sağlar.
Bu arada ürünü kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, spreyi 20 cm uzaklıktan uygulamaktır.
Bere yerine kasket: Karlı ya da soğuk havalarda saçlarınızı korumak için saç spreyi yeterli olmayabilir. Evden çıkarken başınızı kapatmanız gerekebilir. Ama saçınıza şekil vermek için çok uğraştıysanız, bereyle tüm o emeği çöpe atacağınız garantidir. Bu durumda saçınızı nemden korurken saçlara yeterince hareket serbestisi sağlayan kasketleri tercih etmenizde fayda vardır.
Volüm masajı: Eğer yumuşacık berenizden vazgeçmek niyetinde değilseniz, küçük bir hileyle kafanıza yapışmış saçlarınızı yeniden eski görünümüne kavuşturmanız mümkün.
Saç derisine yapacağınız dairesel masaj hareketleri saçın kaybettiği dolgunluğu yeniden kazanmasını sağlıyor. Bu sırada saçlarınızı biraz karışabilir, saç diplerindeki basılmış saçları yeniden kabartabilirsiniz.

Haberin Devamı

YILBAŞI SAÇLARINDA “MAD MEN” ŞIKLIĞI

Hazır parti sezonu açılmışken saçlara da biraz hareketlilik kazandırmak fena olmaz... Şimdilerde giyim tarzıyla da tasarımcılara esin kaynağı olan “Mad Men” dizisinden 50’lerin saç modellerini günümüze taşımaya ne dersiniz?

“Boho” trendi, bu sezon da

bizimle olmaya devam ediyor. Ama bu kez biraz daha cilalı ve volümlü. Yataktan çıkmış görüntüsü veren bu saç modelini uygulamak da gayet basit. Rastgele ayrılan buklelere kalın saç maşasıyla hareket ka-zandırmanız yeterli.

Haberin Devamı

1970’lerin YSL modellerini andıran bu sıkı topuz, aynı zamanda lüks bir görünümün de anahtarı... Bu modern gece topuzunun uygulaması da kolay. Saçlar kulak hizasında sıkıca arkada toplanıyor. Kalıcılığını sağla-mak için de kesinlikle saç spreyi kullanmak gerekiyor.

Yılbaşında muhteşem hediyeler

Muhteşem hediyelere sahip olmak için son gün! Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’ndan yapacağınız 150 TL ve üzeri Clinique alışverişlerinizde, aşağıdaki hediyeler için çekiliş hakkına sahip olabilirsiniz: 1 kişiye i-Phone4 5 kişiye Acer Netbook 15 kişiye i-Pod Shuffle 25 kişiye 1.000 TL değerinde Clinique ürünü 50 kişiye 160 TL değerinde 3 Adımlı Cilt Bakım Sistemi

En cazip set

Haberin Devamı

Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda yeni yıl sürprizleri bitmek bilmiyor. 355 TL değerindeki Tommy Hilfiger parfüm seti, içindeki 100 ml. Edt, 100 ml. tıraş losyonu ve 75 gr. deo-stick’le sadece 171 TL...

Dudaklarda Tom Ford imzası

Önce Gucci markasını devleştirdi, ardından kendi devleşti. Sonra sürpriz bir şekilde adıyla özdeşleşen markadan ayrılma kararı aldı. Ancak Tom Ford kadınlardan fazla uzak duramadı ve kendi adını taşıyan rujuyla bu kez imzasını dudaklara attı.

Önce Gucci markasını devleştirdi, ardından kendi devleşti. Sonra sürpriz bir şekilde adıyla özdeşleşen markadan ayrılma kararı aldı. Ancak Tom Ford kadınlardan fazla uzak duramadı ve kendi adını taşıyan rujuyla bu kez imzasını dudaklara attı.

KALICI ETKİ İÇİN

Haberin Devamı

Ruju uygulamadan önce parmaklarınızla bir miktar kapatıcıyı dudaklarınıza sürün.
Fazla rengi silmek için ince bir kağıt mendili dudaklarınıza hafifçe bastırın, ardından kulak çubuğunun pamuklu kısmını dudak çevresinde yuvarlayın. Bu sırada çubuğun mümkün olduğunca dudak köntürünün dışına taşan ruj kalıntılarını almasına dikkat edin. Aksi halde rujunuz bozulabilir.

2011’e girerken göz kamaştırın

Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Kumbasar’dan, yılbaşı gecesi ışıltılı bir cilde sahip olmak için basit ama etkili tüyolar aldık.

CİLT BAKIMININ TAM ZAMANI: Kış ayları, kozmetik dermatoloji uygulamaları için ideal aylardır. Cilde yapılan işlemlerin ardından güneş ışınlarının etkisiyle oluşabilecek leke riski minimuma iner. Lazer epilasyon, kimyasal peeling ve leke tedavisinde kullanılan lazerler, kozmetik dermatolojinin en sık başvurulan uygulamaları arasındadır.
PEELING’DEN ŞAŞMAYIN: Peeling, ciltte ciddi fark yaratacak uygulamalar arasında yer alır. Yazın güneşten oluşan lekeler ve yüzde oluşan kırışıklıklara karşı uygulanacak kimyasal peeling, yeni yıla hazırlanmak için basit ama etkili yöntemlerden biridir.
LEKELERLE VEDALAŞIN: Yazın oluşan güneş lekelerinin tedavisi için kış ayları idealdir. Leke tedavilerinde hastaların sosyal hayatlarını etkilemeyen, günlük  aktivelerde kısıtlılık yapmayan işlemler daha çok tercih edilmektedir.
PIRIL PIRIL BİR CİLT İÇİN NEM MASKESİ: Canlı ve ışıldayan bir cilde sahip olmak istiyorsanız, nem maskesini es geçmeyin. Ayrıca cildin nem ihtiyacını karşılamak için bol bol su tüketmeyi de ihmal etmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları