Keşke böyle yaşlansak

Kötü cadı, gençleşmek, güzelleşmek için bir kızın kalbini yemek zorundadır.

Orta yaşlı bir kadın, kendinden yaşça küçük bir erkeğe aşık olur, ne yapacağını bilemez.

Bu cümleler sırasıyla Yıldız Tozu (Stardust) ve Asla Kadının Olmam (I Could Never Be Your Woman) filmlerine ait.

Ve her iki filmde, yaş probleminden muzdarip olsa da mükemmel görünen iki kadını da beyaz ten, sarı saç, yeşil göz, çıkık elmacık kemiklerinin tek bir vücutta birleştiği, pek çokları tarafından ideal yüz hatlarına sahip olduğu iddia edilen Michelle Pfeiffer canlandırıyor.

Pfeiffer, 49 yaşına gelmiş olmasına rağmen her iki filmde de yürek hoplatıyor.

Sharon Stone bir, Michelle Pfeiffer iki. Bu kadınlar resmen zamana meydan okuyorlar.

Ne alaka demeyin, iki ismi yan yana yazınca aklıma geldi birden. Temel İçgüdü’de Sharon Stone’un rolü ilk önce Michelle Pfeiffer’a teklif edilmişti. Bu da böyle bir bilgi işte!

Yıldız Tozu şu anda sinemalarda. Kadının Olamam ise 19 Ekim’de gösterime girecek.

Nüfus cüzdanında yazan rakam gereği kendisine yaşlanmakta olan kadın rolleri biçilen ama hálá aşık olunası bir güzelliğe sahip olan Michelle Pfeiffer’ı izlemek için iki fırsatınız var. Kaçırmayın.

Güzel Şeyler başlıyor

Ferhat Göçer’le birlikte hazırlayıp sunduğumuz Güzel Şeyler adlı radyo programına CNN Radyo’da başlamıştık. Artık Joy FM’deyiz. Her Cuma 19.00-20.00 saatleri arasında sinema, müzik konuşuyor ve film müzikleri çalıyoruz.

Güzel Şeyler’in tanıtım gecesini Joy FM Film Galaları’nın ilki ile birlikte aynı gece yapacağız. Maksat dostlarımızla sohbet etmek, müzik dinlemek ve tabii henüz vizyona girmemiş bir filmi herkesten önce izlemek.

15 Ekim Pazartesi Ortaköy Feriye Sineması’nda yapılacak Güzel Şeyler gecesi için seçtiğimiz film, yukarıda da sözünü ettiğim Michelle Pfeiffer filmi Kadının Olamam.

Televizyondaki Güzel Şeyler ise 16 Ekim Salı gecesi TV8 ekranlarında olacak. İlk konuğumuz evinde ciddi bir DVD, soundtrack arşivi olan ve çok güzel country şarkılar söyleyen ünlü oyuncu Tamer Karadağlı.

The Yellow Rose of Texas adlı şarkıyı Tamer’le birlikte söyleyeceğiz. Parçanın nakaratına katılmayı planlıyor ve bugünlerde otomatiğe bağlamış bir şekilde bu parçayı dinliyorum; She’s the Yellow Rose of Texas, She Can Make a Man a King...

Ben bu şehri tanımıyormuşum

Geçen hafta yakında History Channel’da yayınlanacak olan Yeraltı Şehirleri belgeselinden söz etmiş ve bugünlerde yeraltına inmek moda, demiştim.

New York, Napoli, Berlin, Paris, İstanbul, Kapadokya’da yerin altında kalmış şehirlerde yapılan çekimler yakında Digitürk’te gösterilecek.

İzlemekle kalmayıp, yaşamak isteyenler için ise kültür turlarının vazgeçilmez adresi Fest Travel, yerin altındaki İstanbul’u anlatan bir etkinlik düzenliyor.

Gezilecek yerlerin kabarık listesini okuyunca şaşırdım doğrusu. 1 Aralık Cumartesi günü Sanat Tarihçisi Dr. Feridun Özgümüş önderliğinde Sultanahmet Büyük Saray kalıntıları, Sulu Manastır, Aydın Apartmanı, Karpospapilas (Aziz Menas Kilisesi Altı), Divanyolu Sarnıcı, Aydınsaray, Terma tarzı Roma Dönemi hamam kalıntıları, Nakilbend Sokağı Erken Dönem Bizans Sarnıcı, Anemas Zindanı, Kadir Has Üniversitesi Sarnıcı gezilecekmiş.

Doğup, büyüdüğüm şehri bilmediğimi anladım. 1 Aralık’ta bu açığımı kapatmayı planlıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları