Son Güncelleme:
Kahvaltılık Acuka Tarifi
İster hafta sonu kahvaltılarına ister ara öğüne, bir dilim kızarmış ekmek üstüne nefis acuka sos tarifi!
Yapımı için malzemeler
- 4 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
- 4 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik No Frost Buzdolabı
Kahvaltılık Acuka Tarifi Nasıl yapılır?
- Arçelik Resital Doğrayıcı içinde cevizleri çekin.
- Zeytinyağını bir tavaya alın ve Arçelik Ankastre Ocak'ta ısıtın.
- Üzerine domates ve biber salçasını ekleyip kavurun.
- Ocaktan almadan önce ezdiğiniz sarımsakları ekleyerek karıştırın.
- Derin bir kaseye kavurduğunuz salçayı, cevizi, bayat ekmek içi ve baharatları alıp iyice karıştırın.
- Dinlendirdiğiniz acukayı kavanozlara doldurup Arçelik No Frost Buzdolabı'nda muhafaza edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik