GeriKahvaltı Kahvaltılık Acuka Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kahvaltılık Acuka Tarifi

Kahvaltılık Acuka Tarifi

İster hafta sonu kahvaltılarına ister ara öğüne, bir dilim kızarmış ekmek üstüne nefis acuka sos tarifi!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kullanılan ürünler: 

  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik No Frost Buzdolabı

Kahvaltılık Acuka Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Arçelik Resital Doğrayıcı içinde cevizleri çekin.
  2. Zeytinyağını bir tavaya alın ve Arçelik Ankastre Ocak'ta  ısıtın.
  3. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyip kavurun.
  4. Ocaktan almadan önce ezdiğiniz sarımsakları ekleyerek karıştırın.
  5. Derin bir kaseye kavurduğunuz salçayı, cevizi, bayat ekmek içi ve baharatları alıp iyice karıştırın.
  6. Dinlendirdiğiniz acukayı kavanozlara doldurup Arçelik No Frost Buzdolabı'nda  muhafaza edin.
  7. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik