Kardelenler yardım bekliyor

Köy Öğretmenleri ile Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği son olarak geçen Çarşamba günü Beypazarı Altay İlköğretim Okulu’nda bir okul kütüphanesi daha açtı.

48 yıl önce yedek subaylıklarını köy öğretmeni olarak yapan bir grup idealist gencin kurduğu dernek, bugüne kadar köy öğretmenlerini hiç yalnız bırakmadı. Kız öğrencilere eğitim bursu derneği en büyük hedefi.

KÖY Öğretmenleri ile Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği son olarak geçen Çarşamba günü Beypazarı Altay İlköğretim Okulu’nda bir okul kütüphanesi daha açtı. 48 yıl önce yedek subaylıklarını köy öğretmeni olarak yapan bir grup idealist gencin kurduğu dernek, bugüne kadar köy öğretmenlerini hiç yalnız bırakmadı. Kız öğrencilere eğitim bursu derneği en büyük hedefi.
Ben de Başkanları İnci Tuğ’la görüşüp derneği size daha yakından tanıtmak istedim. Başkan Tuğ, gazetemize dernek ikinci başkanı Hadice Çetin ve eski genel sekreter dernek üyesi Nuran Hatipoğlu ile birlikte geldi. Üçü de ömürlerini öğrencilerine adamış. Emeklilik günlerini de evde değil yine eğitime katkı için çırpınarak, geçiriyorlar.
Dernek, Türkiye’nin Doğusundan, Batısına Erzurum’dan, Siverek’e kadar tüm köy öğretmenlerinden öğrencilerinden gelen mektuplar, mesajlar ışığında her türlü yardımı yapmaya çalışıyor. Doğu’daki köy okullarına gönderdikleri giysi, voleybol topu, kırtasiye malzemeleri, kitapları alan çocukların teşekkür mektuplarını da dosyalamışlar. Her okuduklarında da gözleri doluyor. Derneğe Erzurum ve Siverek’ten gönderilen ikisinden ben de alıntı yaptım. O iki mektup şöyle:

Erzurum’dan sıcak selam

“...Yaşadığımız bu soğuk çoğrafyada bizleri hatırlayarak, bizlerle paylaşan birilerinin olduğunu bilmek içimizi ısıtan güzel bir duygu. Bu duyguyu bizlere yaşatan sizlere idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve yarınlarımızın teminatı öğrencilerimiz adına en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz. Sizlerle olan bu iletişimimizin devam etmesini diliyor, soğuk ve karlı Erzurum’un bu köy okulunda sizlere öğrencilerimizin sımsıcak selamlarını gönderiyorum.”

Siverek’li kızlardan teşekkür

“...Bu mektubu öğlen grubu 1 ve 2. sınıf öğrencileri ile birlikte yazıyorum. Şanlıurfa Siverek Musa Mangal İlköğretim Okulu’ndan kucak dolusu sevgiler. Okulumuza 2008-2009 eğitim öğretim yılında da yardım göndermiştiniz. Çocuklar da ilk kez bu mezra dışında birilerinin kendilerinden haberdar olduğunu ve onlar için düşünüp yardım edebileceğini anladılar. Mezramızda 18 yaşında olup hayatında hiç ilçe merkezine gitmemiş kız ve erkek öğrencilerimizin hayattaki tek tecrübeleri anne, baba ve kız kardeşleri olduğunu düşünürsek, bu mektup onların tüm Türkiye ile ilk bağlantıları olacak. Okulumuzun öğrencileri için ve dolasıyla mezramızın geleceği için sizlerden giysi, kırtasiye, kitap yardımı bekliyoruz. Sizlerin gönderdiği voleybol topu hala çocukların en özen göstererek, kullandığı malzeme. Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.”
ben de

En büyük hedefimiz kız öğrencilere burs

İnci Tuğ ise derneklerini ve hedeflerini şöyle anlattı:
“Derneğimiz 1962’de kuruldu 1964’te ise Bakanlar Kurulu kararnamesi ile kamuya yararlı dernekler arasına girdi. Bizler bu amaç doğrultusunda yıllardır çalışıp çocuklarımıza faydalı işler yapmaya çalıştık. Devletin elini uzatamadığı Türkiye’nin her köşesine, mütevazı kaynaklarımızla, yılmadan yardım yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Her yaptığımız okul kütaphanesine bir bilgisayar, bir slayt cihazı ve çeşitli ansiklopediler, romanlar, hikaye kitapları koyuyoruz. Nihai hedefimiz özellikle kız çocuklarımıza eğitimleri için burs verebilmek. Herşey eğitimle başlıyor. Ama şu anda malesef kaynaklarımız buna yeterli değil. Biz sadece üyelerimizin bağışları ile ayakta kalan bir derneğiz. Destek bekliyoruz. ”
Kardenlerimize, destek vermek isteyen dernek için gönüllü çalışmak isteyen herkese duyurulur. Ankara Onur İş Hanı’ndaki (Kat 7 No:175) Derneğin telefon numarası da şöyle:
418 33 58
Yazarın Tüm Yazıları