Kakülün yeniden doğuşu

Bu yaz kaküllerin mevsimi olacak. Hem pratik hem de yüz şekline göre kesildiğinde alındaki kırışıklıkları bile gizleyecek kadar hünerli olan kakül, ünlü isimlerin öncülüğünde yayılmaya devam ediyor.

"Klasik saç şekillerinden çok sıkıldım. Güzel bir kakül istiyorum. Ama gittiğim kuaförlerin hepsi benim saçıma kakülün gitmeyeceğini söylüyorlar. Ben artık her şeyi göze aldım" mı diyorsunuz? İçiniz rahat olsun, çünkü geçen yılın trend listelerinde adı geçmesine rağmen varlığını ancak bu sene kanıtlayan keskin hatlı saç kesimleri ve kakül geri döndü. Yurtdışındaki ünlüler tarafından çok çabuk kabul gören kakül, bizde de yavaş yavaş ağırlığını koymaya başladı.

Yaşınız ne olursa olsun, astronomik bedeller ödemeden de alışkanlıklarınızı değiştirerek veya gözden geçirerek genç görünmeniz mümkün... Giyiminiz, makyajınız, tavrınızla her yaşta gençliğinizi koruyabilirsiniz; hatta saçınızla bile!

Kısa saçın insanı genç gösterdiğine inanılır. Kadınlar nedense biraz daha genç görünmek istediklerinde saçlarını kestirir, hareketli saç modelleri seçer ve alnını da açar. Kakül ise çocukluğumuzdaki fotoğraflarda kalır. Oysa yüz şekline göre kesilmiş bir kakül hem alındaki hem de iki kaş arasındaki kırışıkları gizler. Bir de teninizin rengine uyan, yüzünüzü aydınlatacak ya da bakışlarınızı vurgulayacak bir saç rengiyle, olduğunuzdan çok daha genç görünmemeniz için hiçbir neden yok. Üstelik, kakül kesilen bir saçı çok farklı şekillerde kullanmak da mümkün...

Londra’da, dünyanın çeşitli ülkelerinden profesyonel saç tasarımcılarının katıldığı ve en az 7 yıllık bir deneyim gerektiren Tony&Guy Akademi’de kesim ve renklendirme eğitimi alan ve Londra Moda Haftası’nın kulisinde saç tarayan Osman Uzun, bu yaz ister uzun ister kısa olsun, tüm saç tasarımlarında kakül göreceğimizin müjdesini veriyor.

Yüze uygun kesilmiş kakül kusurları kapatır

Osman Uzun, kakül ile yüz hatlarının istenmeyen yönlerini kapatmanın da mümkün olduğunu belirtiyor: "Üç boyutlu kesilen bir kakül, istenildiğinde her yöne kullanılabiliyor. Ancak kakül kesmek iyi bir gözlem ve mükemmel bir tasarım becerisi gerektiriyor. Kaküller, saçın yapısına göre ve evde kolayca form verilecek şekilde kesilmeli."

Yaz aylarında sık sık kuaföre gitmek istemeyen ama saçlarını topladığında daha bakımlı ve havalı görünmek isteyen kadınlar için kakül çok doğru bir çıkış noktası. Bu sene, yüz şekline göre kesilen bir kakül, tüm saçı daha bakımlı ve havalı göstermenin tek yolu olacak. Üstelik her kadının rahatça kullanabileceği bir alternatif. Tek yapmanız gereken kendinize uygun kakül modelini bulmak... Kestirmek ise profesyonel saç tasarımcısının işi...

DAHA İYİ, DAHA HIZLI, DAHA İNCE

Shiseido’nun yeni vücut serisi Body Creator, vücut hatlarını düzeltiyor, yağların kırılmasına ve yakılmasına yardımcı oluyor, selülit problemi üzerinde çalışırken aynı zamanda incelmeyi hızlandırıyor ve pürüzsüz bir cilt yaratıyor. Portakal kabuğu görünümünü hafifleten ürün serisi yağ metabolizmasını geliştirerek mikro dolaşımı düzenliyor ve selüliti önlüyor. İdeal vücut hatlarına kavuşmak isteenler, selülit sorunu olanlar, tatil hazırlığı yapanlar, diyet ve spor uygulayanlar için ideal.

GÜNEŞTEN KORUNUN

Şehirde alışverişte, dışarıda spor yaparken ya da sahilde güneşlenirken... Cildinizi güneşten ve onun neden olduğu yaşlanma belirtilerinden korumalısınız. Ürünlerin UV korumalarına rağmen cilt yine de yavaş yavaş bronzlaşır. Ve bu bronzluk daha kalıcıdır.

Hafif bir bronzluk için doğru doz, özellikle açık tenlilerde güneşin altında sadece 15 dakika kalmaktır. Güneşe çıkarken yüz, boyun, dekolte ve ellere özellikle koruma faktörlü ürünler kullanılmalı. Bu arada kolların iç kısımları, diz arkaları ve alın bölgesi özellikle unutulmamalı.

ŞEHİRDE: Şehir içinde alışveriş turuna mı çıktınız? O sırada sığındığınız ağaç gölgesinde bile cildinizin güneşten korunduğunu zannetmeyin. Gölgede ya da ağaç altındayken, cildiniz güneşten korunmuyor. Bu yüzden sabah dışarı çıkarken en az 15 koruma faktörlü UV filtreli ürününüzü sürmeyi ihmal etmeyin. UV korumalı ve özel kırışıklık karşıtı kremler, cildi aynı zamanda erken yaşlanmaya karşı koruyor. Eğer zamanınızın çoğunu parkta ya da sokak kafelerinde geçiriyorsanız, o zaman yüzünüze de güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin. Böylelikle hem yoğun bir koruma sağlar hem de cildinizin nem ihtiyacını karşılamış olursunuz.

SAHİLDE: Sahilde kullanacağınız ürün miktarını rahatlıkla artırabilirsiniz. Kum ve su UV ışınlarını yüz 30 oranında yansıtır. Bu yüzden yüksek koruma faktörlü bir ürün kullanmanız kesinlikle gerekliliktir. Suda kaldığınızda ise kreminizi kesinlikle çıktıktan sonra yenilemelisiniz. Kurulanma sırasında UV koruma filmi silinebilir. Bu yüzden ürününüzü yeniden sürmeniz gerekebilir. Güneş banyosu sonrasında ise tüm vücudunuza güneş sonrası losyonla bakım yapmayı ihmal etmeyin.

SPOR YAPARKEN: Güneşin altında egzersiz yapıyor, tenis oynuyor ya da bisiklet kullanıyorsanız, kullandığınız güneş ürününün mümkün olduğunca yağsız ve suya dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü yağ gözenekleri tıkar ve terleme sırasında cildinizin nefes almasına izin vermez. Suya dayanıklı kremler ise ciltten kolaylıkla atılır ama koruması sürer. Spor sırasında krem ya da jel yerine güneş spreyi ya da ince dokulu bir güneş sütü kullanmanız mümkün.

Dudaklarda seksi kırmızı

Seksi dudakların sırrını artık hepimiz öğrenmiş bulunuyoruz: Kırmızı... Peki, kusursuz dudaklara sahip olmanın yolunu biliyor musunuz? İşte, sizi film yıldızlarını aratmayacak dudaklara kavuşturacak üç basit adım...

Heyecan verici, elegan ve baştan çıkarıcı... Kiraz dudaklar tüm bakışların odak noktası olabiliyor. Marilyn Monroe’dan Scarlett Johansson’a kadar gelmiş geçmiş tüm Hollywood divalarının en tatlı sırrı kıpkırmızı dudakları. Peki, acaba kırmızını hangi tonu size uygun? Ve onu mükemmel bir şekilde nasıl kullanabilirsiniz?

Önce iyi haber: kırmızı ruj her kadına gidiyor. Önemli olan cilt renginizle uum sağlayacak olan doğru tonu yakalayabilmek. Makyaj artistleri açık tenlilerin çilek ya da vişne gibi mavi nüansların ağırlıklı olduğu renkleri kullanmaları gerektiğini belirtiyor. Hafif buğday tenliler ise domates ya da mercan kırmızısına yönelmeli. Kahveye yakın kırmızı tonlarının ise her cilt tipine uygun olduğu belirtiliyor.

3 adımda kusursuz dudaklar

1 Dudakları dolgun göstermenin en önemli yolu, öncelikle inci tonlarındaki ışıltılı pudrayı bir fırça yardımıyla dudakların içine ve dudak çerçevesine iyice yedirmek.

2Ardından bir dudak kalemiyle dudak kontürünü belirginleştirmeniz gerekiyor. Bu sırada dudak fırçasını dudak kenarlarından içeriye doğru hareket ettirmelisiniz. Böylelikle daha sonra dudaklar ve kalem arasındaki farkın kötü bir görüntü oluşturmasını engellemiş olursunuz.


3Üçüncü adımda, rujunuzu bir dudak fırçası yardımıyla dikkatlice sürün. Rengin homojen bir şekilde dağılımını sağlamak için fırça hareketleri önem taşıyor. Son nokta olarak sadece dudaklarınızın ortasına konduracağınız bir parça parlatıcı ekstra volüm için gerekli.
Yazarın Tüm Yazıları