Kahverengi lekelere yeni çözüm Enzim peeling

Yaz mevsiminin cildimizde miras bıraktığı kahverengi lekelerin rengini açmak için kullanılan yöntemlere bir yenisi eklendi: Enzim peeling...

Haberin Devamı

Her cilt tipine her mevsimde uygulanabilen bu peeling’in soyucu etkisi yok denecek kadar az olduğundan, işlemden sonra hemen günlük yaşama dönülebiliyor! Yöntemin detaylarını Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Yasemin Saray’a sorduk.

- Enzim peeling cilt lekelerini nasıl tedavi ediyor?
- Cilt lekeleri, derinin rengini oluşturan pigment (melanin) miktarının aşırı artmasından kaynaklanıyor. Enzim peeling ise melanin oluşmasını sağlayan tirozinaz adı verilen bir enzimi baskılıyor. Bu enzimin baskılanması ile birlikte lekeli bölgelerde melanin oluşumu azalıyor ve renk açılıyor.
- Hangi tip lekeler yok edilebiliyor?
- Bu peeling ile yaşlılık lekesi olarak bilinen lentigolar, güneş lekesi ve hamilelik lekesi olarak bilinen melazma ile akne izleri gibi birçok lekenin tedavisi mümkün...
- Hangi bölgedeki lekelerin tedavisinde kullanılabiliyor?
- En sık yüz, boyun, dekolte bölgesi, sırt ve el üzerlerine uygulanmakla birlikte vücudun leke bulunan her bölümünde kullanılabiliyor. Üstelik bilinen önemli bir yan etkisi yok. 

Haberin Devamı

Enzim peeling’in 6 avantajı

- Leke tedavisinde çok etkili
- Çok kısa sürede sonuç alınıyor
- Uygulama ağrısız oluyor
- Her cilt tipine uygulanabiliyor
- Yan etkisi yok
- Her mevsimde yapılabiliyor

Diğer kimyasal peeling’lerden farkı

- Bilinen kimyasal peeling’ler hasar görmüş olan cildin üst tabakasını soyarak etki ediyor. Enzim peeling ise ciltte lekelerin oluşumuna neden olan melanini azaltarak cildin rengini açıyor. Bu nedenle leke tedavisinde diğer kimyasal peeling’lere göre daha etkili olabiliyor.
- Yöntemin başarı oranı yüzde 90-95 arasında değişiyor. Soyucu etkisi yok denecek kadar az. Bu nedenle kişi uygulamadan hemen sonra aynı gün normal yaşantısına, günlük aktivitelerine dönebiliyor.

EDİTÖRDEN...

Gülümsemenin yeni tarifi

Dudaklara göz alıcı bir görünüm kazandıran Deborah Milano’nun “Milano Red Lipstick” serisi, zengin içeriği, tatlı menekşe kokusu ve 14 farklı renk alternatifiyle kadınların yeni tutkusu oldu. Serideki ürünler, içerikleri sayesinde dudaklara hem renk veriyor hem de onları besleyip, nemlendirip bakım yapıyor.

Haberin Devamı

Çatlayan el ve dudaklara

Eau Thermale Avene’in “Cold Cream Main”i ellerinizin cankurtaranı olurken, dudak-larınızın bakımını da markanın Cold Cream Stick Levres dudak onarıcı kremi üstleniyor. Her iki ürün, içeriklerindeki E ve F vitaminlerinin besleyici, yumuşatıcı etkileri sayesinde kuru, çatlamış ciltlerde onarıcı etki yaratıyor.

Sonbahar renkleri

Lancome’un 1935 yılından bu yana Paris’teki adresi olan “29, Saint Honore” bu kez makyaj koleksiyonuna adını veriyor. Yeni sonbahar koleksiyon renklerine gelince; seksi bir bakışın, baştan çıkarıcı kirpiklerin, sofistike dudakların hikayesini anlatıyor.

Güzel değil  mükemmel görünün!

“Az” çoğu zaman iyidir, hepimiz biliyoruz. Bu gerçeğin altını aşağıdaki minik güzellik ipuçlarıyla yeniden çizmeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

1- Aydınlık bakışlar: Kaşlarınızın hemen altına bej tonlarında bir aydınlatıcı ürün uygulayın. Bakışlarınızın daha etkili olduğunu ve gençleştiğini fark edeceksiniz.
2- Gözünüze sağlık: Düzenli olarak yapılan göz kasları egzersizi, göz çevresindeki cildin kırışmasını önlüyor. Bunun için: Gözbebeklerinizi yukarıya doğru önce sağa sonra da sola doğru çevirin. Ardından aşağıya ve yukarıya... Her egzersizi 5 saniye boyunca 10 kez tekrarlayın.
3- Utangaç görünüm: Pudra formundaki bir allıkla yüzünüze tazelik katabilirsiniz. Nasıl mı? Gül tonlarındaki allığı elmacık kemiklerin hemen altından başlayarak şakaklara doğru fırça yardımıyla eğimli bir şekilde dağıtın.
4- Uyumak da bir bakımdır: Kuaföre gidecek zaman bulamıyor musunuz? Buğday, pirinç seramidi ya da moringa ağacı yağı gibi yoğun içerikli bakım ürünleri, yıpranmış saçların bir gecede neredeyse kusursuz görünmesine yardımcı oluyor. Ürünleri saçlarınıza uygulayın, bir havluya sarın ve gece boyunca etki etmesini sağlayın. Sabah da her zamanki gibi yıkayıp kurutun, gözlerinize inanamayacaksınız...
5- Boyun bölgesi: Çoğunlukla geri plana attığımız boyun ve dekolte bölgesi, gergin görünümünü korumak için sabah ve akşam özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Zengin içerikli gece kremleri bu bakımın anahtarı... Ayrıca haftada bir kez badem yağıyla özel bir kür yapmak da boyun bölgesinin gençliğini korumasını sağlayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları