Kadınlar depresyonda

BAŞKENT Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. A. Afşin Sağduyu, kadınların yüzde 20-25’nin, erkeklerin ise yüzde 15’nin yaşamlarının herhangi bir döneminde depresyon hastalığı geçirdiğini aktardı.

Haberin Devamı

Depresyonun nedenleri tam olarak bilinmediğini ifade eden Sağduyu, “Depresyonun başlıca belirtileri derin bir keder, yoğun karamsarlık, zevk alamama ve istek kaybıdır. Hastalığın başlaması için, sanılanın aksine, öncesinde büyük bir yaşam sorunu ya da krizi bulunması şart değil. Yaşam olağan seyrinde devam ederken de depresyon hastalığı ortaya çıkabilir. Az sayıda kişide doğal matem süreci depresyon hastalığını tetikler ve tedavi edilmesi gerekir” bilgisini verdi.

Takım ruhu

Yaklaşık 8 ay önce faaliyete başlayan Özel CTG İzmir Ağız Diş Sağlığı,   hizmet kalitesini arttırmak için “Takım Ruhu” çalışması başlattı. Merkez kurucuları Doç Dr. Gülay Vural ve Dr. Mehmet Sönmez, takım ruhunun önemine dikkat çekerek, “Etkili iletişim, olumlu tutum, davranış ve ekip ruhu ile çalışıyoruz. Daha kaliteli sağlık hizmeti nasıl verebiliriz düşüncesiyle  her ay bir araya geliyoruz. Daha iyi nasıl olabiliriz sorusunu sık sık soruyoruz” dediler.

Haberin Devamı

Grip aşısı önemli

Ege Sağlık Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadir Biberoğlu, grip aşısının yüzde 70 ile 90 arasında hastalığa karşı koruma sağladığına dikkat çekti. Biberoğlu, “Öpüşme, tokalaşma, toplu taşıma araçlarından bu hastalık geçiyor. Ama grip aşısı, bu hastalığın insanlar üzerinde olumsuz etkisini kaldırmak için önemli bir yöntem. Özellikle aileler, çocukları dahil kendileri aşı olmalı, ancak yumurta alerjisi olanlar grip aşısı olmasınlar” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları