Kabusla uyandık

Bu tatlı bir rüyaydı... Yılların bir özlemi vardı. Her şey güzel başlamıştı ama kabusla uyandık.

Kızlarımız eski hesaplarını bir bir kapatıyordu. Daha önce Rusya'yı, İtalya'yı ve Polonya'yı yenen Sultanlar, bu kez Almanya hesabını da kapatacaktı ki, olmadı. Bir tek alamadığımız rövanştı bu Alman maçı. Karşılaşma öncesi teknik adamlarımız, Tunus asıllı Bougaa, yüksek toplarda Sylvester ve Grün'e karşı önlem almış, servisleri bu üçlünün üzerine yığmayı amaçlamıştı. Avrupa'nın en iyi smaç servis atan kızı Neslihan da maçın kilit oyuncusu olacaktı. Onun servisleri Alman defansını bozacak, Tzscherlich'in manşetlerinden Hart'a olumlu toplar gelmeyecek ve Almanları blokta eritecektik.

Hesapların hiçbiri tutmadı. Kızlarımız, final maçının aşırı gerginliğini üzerinden atamadı. Radzuweit, birinci ve ikinci setin başlarında karbon kağıdı kullanmışçasına attığı servisleri Natalia ve Esra'nın üzerine yığınca, elimiz ayağımız bağlandı. İki oyuncumuz birden oyundan düşünce hücum zenginliğimiz de yok oldu. Oyun disiplininden de koptuk. Almanlar, manşetimizi en kötü günümüzde yakalamıştı. Gülden eski Gülden değildi. Manşetten, pasör Bahar'a iyi top gelmeyince onun da pas organizasyonu bozuldu. Köşe hücum silahlarımız durdu.

Sahanın yıldızı, bu turnuvada Bouagaa'ydı. Gerek file üstü, gerekse arka hücumlarda sürekli gülerek ve zaman zaman da yaptığı el kol işaretleriyle filenin diğer tarafındaki oyuncuların konsantrasyonunu bozarak sinirlendiren bu Tunus asıllı oyuncuyu bir türlü durduramadık. Grün, oyuna iyi başlamamıştı ama kötü oyunumuzdan yararlanarak maçın ikinci yıldızı oldu. Almanların silahı iyi servis ve iyi blok dışında ekstra bir şey yapması da gerekmedi.

Finalleri aşamadık

Almanya maçını kazanmış olsaydık büyük bir sıçrama olacaktı. Ama gördük ki, bir anda böylesine büyük bir sıçramaya hazır değilmişiz. Maçtan sonra kızlarımızı teselli eden GSGM Mehmet Atalay'ın ‘‘Biz henüz final takımı olamadık. Finalleri aşamadık. Süreyya Ayhan, Basketbol Milli Takımımız, Futbol Milli Takımımız, Ümit Milli Takımımız hep final müsabakalarını kaybetti. Sporcularımızı final fobisinden kurtarmak için onlar üzerinde psikolojik ve sosyolojik çalışmalar yapmalıyız’’ sözlerine hak vermemek elde değil.
Yazarın Tüm Yazıları