İstenmeyen tüylere sonsuza dek elveda

Gelişen kozmetik sektörü ve her geçen gün sayıları artan güzellik merkezleri, kadınların pürüzsüz güzelliğe sahip olması için bütün kaynakları değerlendiriyor.

Kendine bakmayı seven, güzelliğine düşkün kadınların en büyük sorunu olan ‘tüy’ler de güzelliğe giden yoldaki bir engel! Kimi bu sorunu geçici olarak ortadan kaldırıyor, kimi de orta ve uzun vadede seanslarla bu probleme çözüm buluyor.

Günümüz teknolojisinin lazerden sonra geliştirdiği en yüksek ışık teknolojisine sahip olan ‘omnylight’, artık kadınların artık acı çekmeden, kısa sürede ve güneşten korkmadan tüylerinden sonsuza dek kurtulmalarını sağlıyor. Uygulamayı yapan Genel Cerrahi ve Estetik Tıp Uzmanı Op. Dr. Hasan Subaşı’dan omnylight’ın inceliklerini öğrendik;

- Omnylight cihazı nedir ve bu uygulama nasıl yapılıyor?

Omnylight, FDA onayı olan ve ışığın değişik dalga boylarının enerjisini kullanan bir sistemdir. Lazerden sonra teknolojinin geliştirdiği ışık teknolojisinin doruk noktası da sayılabilir. Işık belli bir dalga boyutunda safir bir kristalin içinden geçiyor ve hedefini bulduğunda enerjisi ısı enerjisine dönüşüyor.

- Bu ısı insanın canını yakmaz mı?

Cihazla verilen enerji safir kristal tarafından ısı ve enerjiyi geçirgenleştiriyor. Safir kristali 5 dereceye kadar soğutabilmek mümkün. Dolayısıyla kristal cilde değdiğinde o bölgeyi soğutarak cildi koruyor ve yanma riskini ortadan kaldırıyor. Bu nedenden dolayı kişi herhangi bir yanma ve acı hissetmiyor.

- Kadınlar bu yöntemle tüylerinden nasıl kurtulabiliyor?

Her 1 cm2’lik yere, safir kristalle verilen ışık enerjisi kıl köklerine hücüm ediyor ve her seansta tüylerin yüzde 15 ile 25’i yok oluyor. Daha sonra çıkma riski yok çünkü verilen ışık enerjisi ile kıl kökleri ısınıyor ve yok ediliyor. Buna bağlı olarak daha sonra oluşacak kıl oluşum keseleri de bu ısıda yok olduğundan bir daha tüy çıkma gibi bir durum söz konusu olmuyor.

- Ortalama kaç seansta istenmeyen tüylerden kurtulabiliniyor?

Kıl yapısına ve ten rengine göre değişim süreci gösterebilir ama ortalama 5-6 seans gibi bir sürede kadınlar tüylerinden ömür boyu kurtulabiliyor. Güneşe çıkılmaması gibi bir durum olmadığı için yaz aylarında bile seanslara devam edilebilir.

- Diğer uygulamalarda güneşe iki ya da üç hafta çıkılmaması gerektiği söyleniyor?

Omnylight uygulamasında, uygulamaya başlamadan önce en az 3 hafta güneşe çıkılmamış olması gerekiyor ama uygulama sonrasında rahatça güneşe çıkılabiliniyor.

- Ortalama bir seans kaç dakika sürüyor?

İki alt bacak 45 dk., koltukaltı 10 dk., yüz (favori, bıyık, çene ve boyun) 10dk. sürüyor. Yani kadınlar kısa sürede zamandan da kazanarak bakımlarını yapabiliyorlar. Çalışan kadınlar öğle tatillerinde bile zamanlarından tasarruf edebilirler.

ERKEKLER SIRT KILLARI İÇİN GELİYOR

- Kadınlar en çok hangi bölgelerine omnylight’la epilasyon yaptırıyor?

Kadınların en çok tercih ettiği bölgeler, koltuk altı, bikini bölgesi, yüz ve çenede oluşan tüylenmeler. Tabii bir de bacak ve kollardaki tüylenmeler için de bize geliyorlar. Ancak, kadınlar kadar erkekler de bu yönteme büyük talep gösteriyorlar.

- Erkekler hangi bölgelerine omnylight uygulaması yaptırıyor?

Erkekler genellikle yanaklarındaki kılları ve özelliklede sırttaki kılları için geliyor. Kimi sakalına boyundan itibaren şekil verdiriyor simetri yaratmak için. Anlayacağınız, erkekler de en az kadınlar kadar bakımlı.

- Ortalama 1 seans ücreti ne kadar?

Komple yüz (bıyık, favori,çene)150-200 euro, 2 alt bacak 250 euro, alt ve üst bacak komple 550 euro, koltukaltı 120 euro. Ve sonunda tüylerinizden sonsuza dek kurtuluyorsunuz. Tabii 3. seanstan sonra seans süresi ve ücreti daha da azalıyor.

- Omnylight’ta bir ışık sistemi, lazer’de aralarındaki fark nedir?

Lazer’de ışık doğrudan tene gelir ve tenin korunması mümkün değildir. Bu nedenle de kılın ısınması ve etrafındaki kıl köklerinin ısınması mümkün değildir. Lazer’de tüyler hemen gittiği için kadınlar tüylerinin tamamen yok olduğunu sanırlar. Bilinenin aksine lazer aslında bir ‘depilasyon’ yani geçici tüylerden arınma yöntemidir. Bu yüzden hiçbir lazer yöntemi FDA onaylı değildir. Omnyligt’ta ise ışık enerjisi saf kristal tarafından tene verildiği için ve kristalin geçirgenliği sayesinde ten soğutulduğundan ısı direk kıl köklerine ulaşıyor bu ısı etkileşimi ile kıl kökleri ve keseleri yok oluyor. Sonuçta 5-6 seans gibi bir sürede tamamen tüylerinizden kurtuluyorsunuz. Üstelik FDA onaylı ve doktor kontrolünde yapılıyor.

- Günümüzde, bu tarz yöntemler neredeyse her köşe başında yapılıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Güzellik merkezlerinin sunduğu tüy sorunlarına kesin çözüm olarak gösterilen epilasyon, foto epilasyon ve lazerli epilasyon gibi uygulamalarda; uygulamayı yapan kişinin tecrübesi ve eğitimi, sterilizasyon gibi konular çok önemli ve dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Günümüzde farklı uygulamalar ve artan taleplerle neredeyse konu hakkında herhangi bir uzmanlığı olmayanlar güzellik merkezleri ya da kuaför salonlarında bu tarz hizmeti verebiliyor. Bu konuda dikkatli olunmasını, kişilerin başvuracakları yerleri iyi araştırmalarını, bilinen ve tanınan güzellik merkezi, klinik ya da hastane gibi yerlerde bu uygulamaları yaptırmalarını öneririm.

ÜRÜN MARKET

Cilt sorunları için...

La Roche Posay’ın cilt bakım serisi ‘Effaclar’, günlük cilt bakımının bir parçası. Sabun içermeyen ‘Effaclar Gel’, Cildi micro soyma sayesinde matlaştıran ve makyaj tabanı oluşturan ‘Effaclar K’ ve Akne eğilimli yağlı ciltleri güneşten koruyan ‘Anthelios W’ serinin ürünleri arasında yer alıyor.

Hayatı renkli yaşa!

Eczacıbaşı Schwarzkopf Professional’den yepyeni bir renk jeli; Igora Action Paint.... İlham veren renklerle saçlardaki asi çığlığı açığa çıkaran bu yeni üründe yakut renginden turuncuya, kırmızıdan sarıya ve maviye en yaratıcı tonlar bulunuyor. Birbiriyle karışabilen 5 kışkırtıcı rengi ve pastel tonlar yaratmada kullanılan Pastel Mixtonu ile kıvılcımlar saçan kırmızıdan, bebek pembesine kadar sınırsız renk kombinasyonları yapmak mümkün.
Yazarın Tüm Yazıları