İstanbul 2020 için önemli referans

WTA (Kadınlar Tenis Birliği) holding şeklinde yönetilen bağımsız bir kuruluş.

Haberin Devamı

Dünya genelinde 2 bin 500 sporcunun bağlı olduğu ve 1973 yılında kurulan WTA, her sene yapılan turnuvalarda 90 milyon dolar para ödülü dağıtıyor. Geçtiğimiz pazar günü Çırağan Sarayı’nda düzenlenen kura çekimi sırasında WTA’nın kadın CEO’su Stacey Alaster,  geçen sene ilkini düzenlediğimiz şampiyonadaki mükemmel organizasyondan dolayı spor teşkilatımıza, Türkiye Tenis Federasyonu’na ve sponsorlara övgüler yağdırdı.
Stacey’nin bu sözleri bildiğimiz klasik teşekkür mahiyetinde değildi. Gerçekten samimi ve içtendi. Çünkü İstanbul sadece geçen seneki başarılı çalışmadan değil, seyirci açısından da daha önce bu şampiyonayı düzenleyen New York, Münih, Madrid, Doha gibi şehirleri geride bıraktı. Bu başarı Kadınlar Tenis Birliği’ne de yaradı. Nedeni de şu; kadınlar klasmanının zirvesindeki isimlerin sürekli değişmesi ve bir istikrarın sağlanmaması WTA’yı kadın tenisini pazarlama konusunda zor durumda bırakıyordu. İşte tam bu süreçte resmi adı TEB BNP Paribas WTA Championship İstanbul etkinliğinin başarısı kadın tenisine ilaç gibi geldi.
Bu hafta ikinci kez Sinan Erdem Tesisleri’nde devam eden şampiyona aday olduğumuz 2020 Olimpiyatları için önemli referans. Ancak bu sefer başta Spor Bakanı Suat Kılıç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ait koltukların boş kalmaması gerekir. Onların iştiraki, kıtalararası yüz milyonlarca kişinin ekran başında izledikleri bu önemli turnuvayı 2020 İstanbul Olimpiyat sürecinde daha etkin hale getirecektir.

Haberin Devamı

Maria Sharapova bu turnuvada çok iddialı

SEZON boyunca sakatlıklardan dolayı rakiplerine nazaran daha az turnuva oynayan Serana Williams’ın ilk 8’e girip İstanbul’a geleceğini tahmin etmiyordum. Serena, Wimbledon ve Amerika Açık’taki başarısına bir de olimpiyat altını ekleyince İstanbul’a katılma hakkı kazanan diğer 7 tenisçinin kabusu oldu. Serena en son Amerika Açık finalinde yendiği Victoria Azarenka maçından sonra hiç turnuva oynamadı. Ancak dünya 3 numarası Serena’nın bu sene diğer 7 oyuncuya karşı 9-1 üstünlüğü bulunuyor. Sadece dün 2-0’la geçtiği Kerber’e karşı mağlubiyeti vardı.
Azarenka İstanbul’da 2 maç kazandığı takdirde seneyi 1 numara olarak bitirmeyi garantileyecek. Maria Sharapova İstanbul’a diğer tenisçilerden önce geldi. Bu süreci de günde en az 3 saat tenis oynayarak ve zemine alışarak değerlendirdi. Antrenmanlardaki hırsı, odaklanması ve çalışma isteği ‘’Bu turnuvada iddialıyım’’ mesajını veriyor.

Yazarın Tüm Yazıları