İsotlu pancar ve kuzu ciğer

Derin bir lezzet yakalamak için pancarları isot salçalı sosla soteleyin ve kimyonla aromalandırıp kızarttığınız ciğer dilimleriyle servis edin.

Haberin Devamı

Yapılışı

¬ Pancarları güzelce yıkayın, sap kısımlarını kestikten sonra soyun. Mandolin yardımıyla pancarları jülyen şeklinde kesin. Mandolininiz yoksa pancarları keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. Elde ettiğiniz ince dilimleri tekrar uzunlamasına kesin.
¬ Küçük bir tencerede bir litre kadar tuzlu su kaynatıp pancarlarınızı bu suya katın. Su tekrar kaynamaya başladığında pancarları bir dakika tutun ve sonra süzgece alın.
¬ Sos için gerekli tüm malzemeyi hazır edin. Hazırladığınız sosun dilediğiniz kadarını pancarla karıştırıp tadını ve tuzunu kontrol edin. Pancarın kullanmayacağınız kısmını dolaba alıp soğuk tüketebilir, artan sosu da başka salatalarda değerlendirebilirsiniz.
¬ Ciğerle birlikte servis için, büyükçe bir tavayı kızdırın ve pancarları çevirerek iki dakika daha pişirip kenara alın.
¬ Zarını kasabınıza aldırdığınız ciğeri yıkayın ve ince ince dilimleyin. Üstüne tuz ve toz kimyon gezdirdiğiniz bu dilimleri içinde un bulunan bir tabağa alıp unlayın.
¬ Kızartma tavasına iki parmak yüksekliğinde yağ koyup kızdırın. Ciğer dilimlerini sığacağı şekilde yağa bırakın ve arkalı, önlü güzelce kızartın. Hazır olduğunda hepsini kâğıt peçete serili bir tabağa alın.
¬ Sotelenmiş sıcak pancarları düz bir tabağa alıp üstüne kızarmış ciğer dilimlerini yerleştirin. Rendelenmiş turpla birlikte servis edin.

Haberin Devamı

İsotlu pancar ve kuzu ciğer

Yazarın Tüm Yazıları